X

A început procesul de recrutare a rezerviștilor voluntari. Ministerul Apărării Naționale se pregătește pentru ceva anume?

de null
http://www.banatulazi.ro/wp-content/uploads/2016/10/MILITARI-PENTRU-O-ZI.Still031.jpg

Ministerul Apararii Nationale incepe, luni, procesul de recrutare si selectie a rezervistilor voluntari, scopul urmarit fiind „asigurarea de personal cu pregatire militara adecvata”, sustine ministrul Adrian Tutuianu.

„Legea rezervistului voluntar este in vigoare de la 1 ianuarie 2017, ea reprezinta un raspuns de adaptare la realitatile societatii romanesti de astazi si are ca obiectiv asigurarea de personal cu pregatire militara adecvata, in contextul in care, de mai multi ani, in Romania serviciul militar nu mai este obligatoriu”, a explicat Ministrul Apararii.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Adrian Tutuianu a precizat ca pentru anul 2017 sunt disponibile pentru incadrare 2.200 de posturi pentru gradati si soldati rezervisti voluntari in 24 de judete si in municipiul Bucuresti.

„Legea prevede criterii specifice de recrutare, respectiv criterii diferentiate pe categorii de personal arme – specialitati militare similare cu cele prevazute pentru candidatii pentru profesia de militar in activitate, anumite bareme militare si psihologice specifice rezervistilor voluntari, mai permisive decat cele pentru cei activi si un criteriu de diferentiere pe categorii de personal pentru cei recrutati din randul cetatenilor fara pregatire militara (…).

Prima etapa a procesului de recrutare si selectie a rezervistilor voluntari ai Armatei Romane va incepe luni, pe 10 iulie 2017. Anul acesta nu avem recrutari pentru ofiteri”, a completat social-democratul.

Ministrul Apararii Nationale a precizat ca „raporturile de serviciu dintre rezervistii voluntari si MApN se stabilesc pe baza de contract, primul contract este pe o perioada de patru ani, iar urmatoarele pe o perioada de maximum trei ani”.

„In perioadele in care nu participa la instruire sau la misiuni in cadrul structurilor in care sunt incadrati, sunt in continuare declarati in sistemul public de pensii, sistemul asigurarilor sociale de sanatate si in sistemul asigurarilor de somaj si beneficiaza lunar de o remuneratie in cuantum de 10% din suma reprezentand solda in functie pentru care sunt incadrati conform contractului incheiat si solda gradului detinut”, a adaugat el.

Ministrul a mai spus ca procesul de recrutare are loc la centrele militare judetene, unde candidatii vor trebui sa prezinte:

  • actul de identitate in original si copie;
  • certificatul de cazier judiciar eliberat cu maximum sase luni inainte de data depunerii;
  • acte de studii si/sau alte documente care atesta alte competente dobandite in viata civila, in original si in copie;
  • permisul de conducere in original si in copie, daca este cazul, pentru candidatii fara pregatire militara;
  • livretul militar in original si copie, daca este cazul, numai pentru cei care detin calitatea de rezervisti.

„E prima data (cand se face o selectie a rezervistilor voluntari – n.red.), legea e adoptata in 2015. Dupa aproape doi ani de zile, iata ca se pune in aplicare”, a conchis Adrian Tutuianu.

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Apararii, „la prezentarea la centrul militar, candidatii vor fi informati cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare si selectie a rezervistilor voluntari, respectiv unitatea militara in care urmeaza sa sustina probele de selectie, unitatea sanitara militara unde urmeaza sa sustina examinarea medicala, unitatea militara/centrul de instruire in care urmeaza sa execute programul de instruire initiala (daca este cazul)”.

Conform noii legi a salarizarii, promulgata recent de presedinte, personalul militar are dreptul la solda lunara, care se compune din solda de functie, solda de grad, gradatii si, dupa caz, solda de comanda, indemnizatii, compensatii, sporuri, prime, premii si din alte drepturi salariale.

Recrutarea rezervistilor voluntari incepe la doar cateva zile dupa ce CSAT a decis retragerea Planului pentru dotarea Armatei din cauza ca Guvernul Tudose nu a alocat 2% din PIB.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

11 comentarii

  1. Dar si daca e adevărat ce ziceți, CINEVA trebuie sa apere această țară. Cine să o facă ? Babele? Bătrânii cu coase si topoare? De când există lumea asta bărbații au luptat. … acum vor sa fie muieri ( da. Am soț și băiat. Si o ioana d’arc. Doamne ajută-ne sa ne facem datoria față de țară si de Dumnezeu)

    1. Sa o apere de cine? Si mai ales, de ce va izbucni acel razboi?! Vorbiti numai prostii, si tu si zglobiu. In ww2 mai puteai sa zici ca-ti aperi tara(din lipsa informatiilor pe care le avem azi) dar acum situatia e alta. Nu vedeti ca de 10 ani ii provocam(alaturi de “lumea libera”) incontinuu pe rusi? Nu intelegeti nimic din ce se intampla? Da, sunt de acord sa ne aparam tara in caz de invazie musulmana dar nu pentru asta sunt recrutarile. Aia sunt “fratii” nostri, in schimb zi de zi prostv&comp ne indoapa cu stiri despre rusii cei rai…

  2. Războiul îl vor mai marii lumii , noi pina nu ne dezmeticim cui suntem sclavi și ca luptam pentru a ne împuțina nu pentru România.SA, nici trupurile voastre nu mai sunt ale voastre, nici copilașii. Înregistratii la starea civila bagatile CNP-urile chiar direct sub piele, faceți un tatuaj cu CNP-ul chiar, asa de tare iubiți sistemul și credeți în el ca va ajuta , la Cezar satana, cedați drepturile divine către satana, doar sufletul nea mai rămas sa îl dam cui alege fiecare.

  3. Și da, e cat se poate de real un conflict, în Dacia încă sunt ființe treze și cu nădejde în.Dumnezeu Tatăl Fiul și Sfântul Duh Domnul. Și le stam în coasta mai.ales diavolul are ciuda pe noi de mama focului…

  4. Daca se intampla ceva parlamentari pun la cale totul , sa ne mai împuțineze ca e ordin masonic jinanesc sa poate sa instaureze noua ordine mondiala , o credința într-una a lor a nebuniei cu coarne , o moneda unica etc … Sa ne ferească Dumnezeu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button