X

“Anul în care religia va dispărea este mai aproape decât credem” – Un studiu care bucura mass-media / Noi credem insa ca LUMEA DE MAINE NU VA FI ATEE, ci … NEW AGE, pentru ca dacă ANTIHRIST ar veni într-o lume de atei, cine l-ar proclama dumnezeu?

de Saccsiv
Segnung-Gotthard_Printscreen-SRF-1_4
Foto: https://www. kath.ch/newsd/gottfried-locher-zur-gotthard-segnung-glueckliche-fuegung/

Acest titlu, Anul în care religia va dispărea este mai aproape decât credem, a aparut zilele acestea pe multe site-uri mass-media. Iata, de exemplu, postarea de pe Digi 24:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

 

Țările cu cel mai ridicat standard de viață se îndreaptă către ateism. Această schimbare atrage atenția asupra viitorului lumii, scrie huffingtonpost.com.

Din ce în ce mai mulți oameni religioși spun că nu mai văd legătura dintre credința în Dumnezeu și standardul de viață îmbunătățit.

Ideea de bază este că, pe măsură ce oamenii devin mai bogați, iar standardul de viață crește, aceștia sunt mai puțin îngrijorați de lipsa unor necesități de bază sau de moarte, violență sau boală. Cu alte cuvinte, ele sunt sigure de bunăstarea lor și nu mai simt nevoia să apeleze la divinitate pentru a-și calma temerile și nesiguranța.

Noțiunea că îmbunătățirea condițiilor de viață este asociată cu o scădere a credinței în Dumnezeu este susținută de dovezi.

Acest lucru nu împiedică unii cercetători să considere faptul că totuși fundamentalismul religios va continua. Însă astfel de grupuri zgomotoase devin minoritare la nivel global, iar în timp vor fi marginalizate pe măsură ce se instalează prospseritatea la nivel mondial.

Mai mult, un exemplu îl reprezintă fundamentaliștii religioși care încep să se integreze din punct de vedere economic. Femeile tinere încep să meargă la muncă și să își întemeieze familii, așa cum se întâmplă în prezent printre mormonii din Statele Unite. Îar în acest caz, religia pică în planul secund.

Abordarea cea mai evidentă pentru estimarea momentului în care lumea va trece la ateism majoritar se bazează pe creșterea economică. Acest lucru este logic, deoarece dezvoltarea economică este factorul cheie responsabil pentru laicizare (secularizare – n.red). În stabilirea acestei estimări, s-au folosit nouă țări în care ateismul este aproape omniprezent.

Țările vizate sunt Belgia, Cehia, Danemarca, Franța, Germania, Japonia, Olanda, Suedia și Marea Britanie.

În aceste nouă țări, în 2004 (când a fost realizat ultimul sondaj), deja jumătate din populație era reprezentată de atei, iar produsul intern brut (PIB) era în medie de 26.245 de euro, comparativ cu 9.552 de euro pentru o țară medie din lume.

Cât va dura până când statele cu un PIB mediu le vor ajunge din urmă pe cele dezvoltate? Folosind rata medie de creștere globală a PIB-ului în ultimii 30 de ani, de 3,33% (bazată pe date ale Fondului Monetar Internațional), tranziția către ateism ar putea începe în 2035.

Credința în Dumnezeu nu este singura măsură relevantă a religiei, desigur. O persoană ar putea crede în Dumnezeu într-un mod destul de superficial, fără ca religia să-i influențeze viața de zi cu zi. O modalitate de a evalua profunzimea angajamentului religios este de a cere participanților la sondaj să spună dacă religia este importantă în viața lor de zi cu zi, cum a fost cazul acestui studiu.

Dacă mai puțin de 50% din populație a fost de acord că religia este importantă, atunci țara a trecut efectiv la o majoritate seculară (non-religioasă, laică). Printre țările cu cele mai multe persoane care au declarat că religia nu mai face parte din viața lor se numără Spania, Coreea de Sud, Canada, Elveția, Uruguay, Germania și Franța. La o rată de creștere de 3,33 la sută pe an, aceste țări ar fi ajunse din urmă de state cu PIB mediu în jurul anului 2041.

Dacă bogăția națională dă naștere secularizării, populația globală va trece pragul către ateism, în care majoritatea consideră religia ca neimportantă, până în 2041.

Este pierderea credinței ceva care să îngrijoreze? Țările cu o populație „fără Dumnezeu” sunt evaluate de multe ori drept națiuni extrem de morale, cu un nivel neobișnuit de încredere socială, egalitate economică, infracționalitate scăzută și un nivel ridicat de implicare civică.

 

Stirea a fost postata si de OrtodoxInfo, cu titlul:

„Și iarăși grăiesc vouă: mai lesne este a trece càmila prin urechea acului, decât bogatul a intra întru împărăția lui Dumnezeu.” (MATEI 19, 24): Urmând bogățiile pământești, sufletul omului se pierde

Dar oare asa va fi? Oare lumea de maine va fi atee?

Fotografia de la inceputul articolului e din timpul ceremoniei de inaugurare a celui mai lung tunel feroviar din lume:

Video si foto: SIMBOLURI SATANISTE NWO la Ceremonia de INAUGURARE a celui mai lung tunel de cale ferata din lume

De tampiti s-or fi strans aia acolo?

Iata ce putem citi la Noua Ordine Mondială Religioasă, din 5 iulie 2016, de pe blogul teologului Mihai-Silviu Chirila:

 

Am citit cu surprindere că se fac paşi mari pentru instaurarea unei organizaţii mondiale a tuturor religiilor. Această veste[1] mi-a lămurit foarte multe lucruri, inclusiv despre sinodul ortodox recent încheiat în Creta. Măsura pare surprinzătoare, în condiţiile în care peste tot în lume se militează pentru marginalizarea religiilor şi pentru laicitatea din ce în ce mai accentuată a societăţilor. Cui ar folosi o organizaţie a tuturor religiilor? Evident, celor care o propun.

Lumea noastră înaintează cu paşi repezi spre o unificare globală, pe care foarte mulţi o percep ca pe un lucru minunat. Educaţi generaţii întregi în acest sens, oamenii nu sunt prea interesaţi de dispariţia graniţelor dintre state, a deosebirilor dintre popoare. Fiecare vrea să găsească în cei din alte părţi ale lumii acelaşi clişee spirituale pe care le numeşte “mentalitate occidentală” sau “mentalitate democratică”. Cei care nu trăiesc după aceste clişee trebuie învăţaţi, pe cale paşnică sau prin război. Cum au fost învăţaţi afganii, iraquienii, libienii, sârbii şi alţii.

Se preconizează o guvernare mondială, dar nu una democratică, cum îşi închipuie unii, ci o dictatură mondială cum nu a mai fost până acum. Însă pentru instaurarea unei guvernări mondiale este nevoie de:

  1. un guvern central, condus de un grup politico-financiaro-militar care va deveni stăpânul absolut al unei lumi făcute să creadă că a ajuns în ultima fază de civilizaţie[2]– de fapt, o reeditare a Turnului Babel de la începuturile lumii (Facerea 11);
  2. o centralizare desăvârşită a economiei, deoarece controlul total al economiei va face din „cetăţenii planetari”, reduşi la un nivel strict instinctual, sclavi în mâna celor ce vor deţine instrumentele prin care le vor putea satisface „modul de viaţă” hedonist, cultivat de generaţii prin consumerism, libertinism, agnosticism, pretrofobie etc. Această măsură trebuie dublată de o dispariţie a banului fizic, de o computerizare a tuturor tranzacţiilor care se vor face, de o distrugere a oricărei forme de agricultură independentă de concernul planetar (inginerii agricoli sunt deja avertizaţi să nu mai folosească decât seminţe “aprobate”, adică permise de Noua Ordine. Ce vor mai folosi când Noua Ordine nu le va mai permite şi seminţe obişnuite nu vor mai fi nicăieri, deoarece sistemul le culege deja de peste tot). Cu această măsură, Noua Ordine Mondială se va asigura că toate resursele planetare sunt în mâna sa, iar persoanele sau ţările recalcitrante vor putea fi aduse la ascultare prin metode deja brevetate de înaintaşi precum Stalin, care a creat în Uniunea Sovietică celebrul Holodomor, o înfometare programată a zeci de milioane de ţărani recalcitranţi;
  3. o religie unificata, deoarece o lume cu mai multe sisteme religioase este încă divizată, mai ales că guvernarea mondială va fi una „teocratică”, avându-l în frunte pe omul autoproclamat dumnezeu – pe care spiritualitatea creştină îl numeşte antihrist.

Sub motivul prezervării păcii, le este propus cetăţenilor planul cunoscut creştinilor încă din paginile Apocalipsei, scrisă în secolul I d.Hr. Este de aşteptat ca ei să îl salute cu maximă bucurie, deoarece a dispărut în mare parte discernământul spiritual şi chiar spiritul critic cultural, care ne învaţă că drumul spre iad este pavat de multe ori cu bune intenţii, de data aceasta fiind vorba despre iadul pământesc care se pregăteşte celor care acceptă distopia globalizării.

Ce înseamnă un ONU al religiilor? Înseamnă pasul final al proiectului ecumenist, aflat în derulare de peste jumătate de secol. Diluarea tuturor religiilor şi transformarea lor, încetul cu încetul, într-o religie planetară, care să îl aibă în centru pe om, cu antihrist ca pontifex maximus, preot şi conducător al lumii globalizate şi puse sub stăpânirea sa.

Cine îşi închipuia că lumea se îndreaptă către o stare de agnosticism, că ştiinţa reuşeşte „să împrăştie ignoranţa bigotă”, este naiv şi ignorant cu privire la această problemă. Ateismul este doar o armă îndreptată contra creştinismului. Creatorii îşi propun ca după distrugerea creştinismului (din păcate pentru ei, Biserica va supravieţui, orice vor face), să înlocuiască ateismul, care şi-a făcut datoria, cu o nouă spiritualitate, care îl va avea în centru pe OM. Această spiritualitate se numeşte New Age şi este deja propovăduită intens (inclusiv în şcolile româneşti, sub ochii indiferenţi ai părinţilor ignoranţi, şi în societate, sub forma unor proiecte „culturale”, prin propaganda ecologistă, prin propaganda LGBT, prin arheolatrie (reîntoarcerea spre zeităţile preistorice, de obicei, către zeiţa Pământul-mamă, zeitatea new-agistă) şi prin multe alte mijloace.

Această noua spiritualitate este absolut necesară, deoarece numai cu ajutorul ei va putea fi înscăunat antihristul. Dacă antihrist ar veni într-o lume de atei, cine l-ar proclama dumnezeu? Nu va trece mult şi agitatorii atei ai darwinismului şi propovăduitorii libertăţilor extreme (promotorii libertăţilor sexuale de tot felul, al comportamentelor aberante de tot felul, al urii faţă de religie) se vor “converti” brusc la new-agism sau vor fi interzişi şi chiar persecutaţi, pentru că lumea care se construieşte va fi fără libertate, fără democraţie, fără drepturi (modelul ei in nuce este Uniunea Europeană). Dovada clară a acestui mod de societate este fanatizarea adepţilor săi, care cer încă de pe acum dispariţia religiilor tradiţionale, a societăţilor tradiţionale, a naţiunilor, a tot ce “împiedică societatea în drumul său glorios către progres”.

Dacă se va crea un ONU religios acesta va beneficia şi de o forţă coercitivă (ca şi ONU politic), prin care să îşi impună rezoluţiile (aşa cum s-au aplicat rezoluţiile contra Afganistanului, Iraqului, Libiei etc.). Asta înseamnă că organismul care se va crea va avea forţa de a persecuta pe toţi cei ce se opun noii religii (fanaticii şi fundamentaliştii despre care s-a vorbit la sinodul tocmai încheiat).

Ceea ce e mai interesant este că însărcinatul cu crearea acestei organizaţii este papa Romei. Nici nu se putea un candidat mai bun pentru un asemenea proiect decât cel autointitulat conducătorul lumesc al tuturor creştinilor. Este interesant de văzut dacă conducătorii celorlalte religii vor accepta conducerea planetară a papei. Dacă da, înseamnă că ecumenismul şi-a făcut datoria şi toţi conducătorii religioşi ai lumii au fost aduşi în jurul aceloraşi idealuri mondialiste, trădându-şi, fiecare în parte, propriii credincioşi.

[1] http://www.cotidianul.ro/vatican-propunere-surprinzatoare-venita-din-israel-246545/.

[2] Ideea sfârşitului istoriei este deja propagadă de către think-tank-urile Noii Ordini Mondiale.

 

E vorba despre stirea despre care am scris acum trei ani:

Un „ONU al religiilor”, condus de Papa Francisc. Propunerea lui Shimon Perez din Israel

Eu consider ca nu va conduce papa vreo federatie a religiilor, ci are strict rolul de pregatitor al terenului. Asa ca nu trebuie prea multi sa-l accepte, ci trebuie sa-i accepte ideile, pe care de fapt nu doar el le propaga. Importanta e acceptarea doctrinei NOII ORDINI MONDIALE, caci astfel va fi acceptat antihristul.

Evident, un ONU al religiilor le poate fi folositor, cu atat mai mult cu cat terenul e deja pregatit deja cu actualul ONU. Cititi va rog cu rabdare amplul articol:

AGENDA 21 = MOARTE. Cititi si va ingroziti despre PIESA DIN PUZZLE CARE LIPSEA. Veti intelege totul mai bine

Fratele Mihai-Silviu Chirila are dreptate si cand afirma ca lumea de maine nu va fi atee, ci va imbratisa un ecumenism total.

Sa ne amintim si ce spunea Albert Pike:

 

Vom dezlănțui nihiliștii și ateii și vom provoca un formidabil cataclism social, care în toată grozăvia sa va arăta în mod clar națiunilor efectul ateismului absolut, originea sălbăticiei și a turbulențelor celor mai sângeroase.

Apoi peste tot, cetățenii, obligați să se apere de minoritatea mondială a revoluționarilor, îi vor extermina pe acei distrugători ai civilizației și mulțimea, dezamăgită de creștinism, ale cărei spirite deiste vor fi din acel moment, fără busolă sau direcție, nerăbdătoare pentru un ideal, dar fără să știe spre ce să-şi manifeste adoraţia, va primi adevărata lumină, prin manifestarea universală a doctrinei pure a lui Lucifer, adusă în cele din urmă în faţa ochilor publicului.

Această manifestare va rezulta din mișcarea generală reacționară care va urma distrugerii creștinismului și ateismului, ambele cucerite și exterminate în același timp.

 

Cititi va rog mai multe la:

Masonul grad 33 ALBERT PIKE (secolul 19) despre AL TREILEA RAZBOI MONDIAL, despre ISLAM si despre LUCIFER

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. O viziune total diferită oferită de aceeași revistă germană: criticii G20 nu au dreptate, acum lumea este mai aproape ca oricând de un guvern mondial, se arată în editorialul publicat de Der Spiegel. „Respingerea de către Trump a multilateralsmului este un impuls. Lumea va trebui să adere la structuri ale dialogului multilateral civilizat tocmai pentru că președintele Trump vede lumea ca pe un ring de luptă în care fiecare se bate pentru sine. Criticii luptă împotriva G20 pentru că îl vad ca simbol al globalizării, ca și cum globalizarea ar putea fi inversată dacă nu se mai țin summituri. De fapt, opusul este adevărat: consecințele negative ale globalizării pot fi reduse doar în contextul unei înțelegeri globale“, arată Der Spiegel
    http://m.cotidianul.ro/intalnire-putin-trump-lumea-la-momentul-g-zero-303567/

  2. Chiar mă uitam la blogul lui Teodot, atît la ultimile comentarii ale unor habauci, cât și cu ce tiribombe venea Teodot, in timp ce uni trântesc cu muci in fasole fara sa aibe habar despre ceea ce vorbesc, în schimb Teodot le vine cu ,,pilde” care mai de care, și una din acestea fiind parohia Copou/Iași, care ce te faci că numai pilde una și una, și am intrat și eu sa vad cu ce fel de ,,pilde” ne uimește aceasta, ei bine sinodul din Creta care este ok și că vezi Doamne nu am înțeles noi cum sta treaba , de parcă am fi bătuți în cap și nu vedem cum sta treaba, ei bine cu așa ceva vine Teodot, osa caut linkul și il voi posta

  3. Iată cu ce ,, chestii liniștitoare” vine parohia Copou, http://www.parohiacopou.ro/geneza-formularii-biserica-ortodoxa-accepta-denumirea-istorica-altor-biserici-si-confesiuni-crestine și că urmare din punctul lor de vedere teologi precum Theodoros Zisis, Metalinos, Teleghidis s.a că și când din lipsă de ocupație fac ceea ce fac, ori se apuca să facă articole despre SF Grigorie Palama, Teodor Studitul, Maxim Mărturisitorul s.a, dar fara că să aibe legătură cu adevaratele profetii și mărturisiri ale acestor mari Teologi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE