X

Igor Dodon: „Ortodoxia este piatra de temelie a statalităţii moldoveneşti”

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2017/07/03/595a1f6b5ab6550cb8c081eb/646×404.jpg

Igor Dodon a vizitat luni, 3 iulie, regiunea de nord a Republicii Moldova la invitaţia PS Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni. Şeful statului a avut mai multe întrevederi atât cu reprezentanţii autorităţilor locale, cât şi cu peste o sută de preoţi. Preşedintele nu a mers cu mâna goală la drum, dar a luat cu el 8 000 de cărţi de religie pe care le-a donat bibliotecilor parohiale din Edineţ, Donduseni, Ocnita şi Briceni.

„Ortodoxia este piatra de temelie a statalităţii moldoveneşti. Anume Ortodoxia a format identitatea moldovenească, a influenţat formarea tabloului lumii şi a valorilor poporului moldovenesc. Ortodoxia reprezintă acea forţă care consolidează majoritatea etniilor din Moldova – moldoveni, ruşi, ucraineni, bulgari, găgăuzi, ş.a. – mărturisitori ai Ortodoxiei”, a scris Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Potrivit preşedintelui, consolidarea oricărei societăţi, legătura armonioasă a trecutului, prezentului şi viitorului nostru sunt posibile doar pe un fundament moral-spiritual.

Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

2 comentarii

  1. Este o minciuna afirmatia lui Dodon. Ar fi fost un adevar, daca ar fi folosit cuvantul „roman” in loc de „moldovenesc”.
    Pentru unii, e „buna” Ortodoxia atat timp cat foloseste unor scopuri politice.
    Comportamentul lui Dodon poate provoca o falie in sanul comunitatii romanesti din stanga Prutului, din cauza asocierii preferintelor sale politice cu Ortodoxia.
    Gogoane, invatatura de credinta nu este intrumentul tau de propaganda, nici al lui Putin!…
    Asta e culmea! Urmasii bolsevicilor au ajuns sa confiste Ortodoxia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!