X

Deocamdată s-a renunțat la schimbarea numelui străzii Radu Gyr din Cluj

de null

Referitor la cererile numeroase formulate de societatea civilă, primarul Emil Boc a decis astăzi, în ședința Consiliului Local, să retragă de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privitor la schimbarea denumirii străzii Radu Gyr în strada Jenő SZERVÁTIUSZ.

Cetățenii au adunat deja peste 6000 de semnături pentru desființarea proiectului realizat la solicitarea Ministerului de Interne, pentru interzicerea faptelor cu caracter fascist, legionar, pentru că poetul persecutat de regimul comunist ar fi fost director de teatru în timpul guvernării legionare.

Primarul Emil Boc a adus mulțumiri pentru modul în care s-au făcut aceste solicitări, în manieră democratică. „E nevoie ca împreună să găsim soluții la problemele noastre comune. Proiectul este retras, fiind necesare dezbateri și discuții suplimentare și puncte de vedere de la alte instituții”, a adăugat Emil Boc.

Totuşi, lupta nu s-a încheiat. Cei care au participat la şedinţă ne-au declarat că s-a pus problema solicitării forurilor abilitate în vederea lămuririi statutului poetului.

Mulţumim tuturor celor ce s-au implicat, susţinând cauza poetului Radu Gyr, camarazi, simpatizanţi, cetăţeni, organizaţii civice, personalităţi publice, feţe bisericeşti! Împreună, am făcut dovada că românismul nu a pierit, că moatirii noştri  sunt vii, că putem opri abuzurile!

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Sionism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.