X

Un nou atac terorist într-un centru comercial din Columbia: 3 morți și alți 9 răniți

de null
https://cdn1. img.sputniknews.com/images/105473/23/1054732362.jpg

Cel puţin trei femei, dintre care una cu cetăţenie franceză, şi-au pierdut viaţa, iar alte 9 persoane au fost rănite după ce un dispozitiv exploziv a fost detonat sâmbătă în toaleta unui centru comercial aglomerat din Bogota, au precizat surse oficiale citate de Reuters şi EFE.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Anterior, primarul capitalei columbiene, Enrique Penalosa, evocând un „atentat laş la centrul comercial Andino”, a precizat că o femeie cu cetăţenie franceză a murit, iar 11 persoane au fost rănite.

„Tânăra (moartă) este o tânără franţuzoaică de 23 de ani”, le-a spus jurnaliştilor primarul Bogotei, conform agenţiei EFE.

Potrivit noilor informaţii difuzate de agenţia spaniolă, care citează Clinica del Country, alte două femei, de 27 şi 31 de ani, au decedat „ca urmare a leziunilor suferite”.

Pe de altă parte, Parchetul columbian a anunţat că un procuror antiterorism va conduce ancheta în acest caz. Agenţia spaniolă a relatat anterior că preşedintele columbian, Juan Manuel Santos, a scris pe Twitter că a ordonat directorului Poliţiei, generalul Jorge Hernando Nieto, „să conducă investigaţia şi să-l ţină la curent”. De asemenea, şeful statului columbian şi-a exprimat „solidaritatea cu victimele”.

Mai mulţi martori au declarat că explozia a fost foarte puternică şi că imediat s-a simţit un fum dens, conform Agerpres.

MOMENTUL EXPLOZIEI – https://i.ytimg.com/vi/QY77HfdZSqM/maxresdefault.jpg

Conform AFP, potrivit primelor informaţii comunicate de poliţie, explozia s-a produs în jurul orei locale 17,00 (22,00 GMT) într-o toaletă a centrului comercial, care este situat într-o zonă foarte frecventată de străini. Reuters informează totodată că centrul comercial Andino, aflat într-o zonă exclusivistă a Bogotei, era plin de oameni veniţi să cumpere cadouri înaintea Zilei Tatălui, care se sărbătoreşte duminică în Columbia.

Centrul a fost evacuat după explozia produsă la toaleta de femei de la etajul al doilea. Potrivit sursei citate, poliţia a indicat că dispozitivul exploziv ar fi fost plasat într-un vas de toaletă. Străzile din jurul centrului comercial au fost închise de poliţie, serviciile de securitate încercând să stabilească acum cine este responsabil pentru explozie.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button