X

Starețul Mănăstirii Zosin îl insultă grosolan pe Părintele Ioan Ungureanu și-i amenință cu moartea pe ucenicii săi, pentru că l-au invitat la sinaxă

de Mihai-Silviu Chirilă

În seara zilei de 16 iunie, câțiva tineri au împărțit la Mănăstirea Zosin, din apropierea Municipiului Botoșani, un material promoțional ce conținea o invitație adresată tuturor celor interesați de a participa la Sinaxa națională a clericilor, monahilor și credincioșilor care au întrerupt comuniunea cu ierarhii adepți ai sinodului din Creta, care se va desfășura mâine, duminică 18 iunie, la Pensiunea Casa Lux din Botoșani. Tinerii au lipit două afișe pe poarta mănăstirii și unul în spațiul public și au împărțit câteva foi volante cu aceeași invitație celor ce veneau la Sfântul Maslu. Nu s-a produs nicio necuviință, niciun abuz.

La ora 01.40, în această dimineață, de pe numărul de telefon al starețului Mănăstirii Zosin, arhimandrit Teodosie Pleșca, i-a fost trimis părintelui Ioan Ungureanu următorul sms:

Ne permitem să publicăm și dovada că mesajul a fost trimis de pe numărul de telefon al părintelui stareț, deoarece numărul preacuvioșiei sale este făcut public pe pagina oficială de internet a Mănăstirii: https://zosin.mmb.ro/contact, creată de instituțiile media ale Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Jpeg

Canonul 1 al sinodului Gangra spune: “Dacă cineva ar defăima nunta, și pe ceea ce se culcă cu bărbatul său, credincioasă fiind și evlavioasă, ar urgisi-o și ar defăima-o, ca și cum nu ar putea în împărăția cea cerească, să fie anatema”. Tâlcuirea spune: “Părinții condamnă învățătura greșită a lui Eustațiu despre căsătorie, care consideră căsătoria ca pe o iscodire diavolească, anatemizându-i pe cei ce împărtășeau această credință”.

Canonul 51 apostolic: “Dacă vreun episcop, sau presbiter, sau diacon, sau oricine din catalogul (cinul) preoțesc, se ține departe (s-ar abține) de nuntă și de cărnuri și de vinuri, nu din înfrânare, ci din scârbă, trecând cu vederea că toate sunt foarte bune și că bărbat și femeie l-a făcut Dumnezeu pe om, ci hulind, ar cleveti făptura, ori să se îndrepte, ori să se caterisească și să se îndrepteze din Biserică (să se afurisească). Asemenea și laicul”.

Articolul 206 Noul Cod Penal: “Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării”.

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

17 comentarii

 1. Conform istoricului bisericesc Socrate, la Sinodul I Ecumenic, Cuviosul Pahomie ar fi „strigat tare” să „nu se pună jug greu sfinţiţilor bărbaţi”. Argumentul său era că „patul” fiind „cinstit”, atunci şi legătura „căsătoriei este curată”. Mai mult, el a arătat că „stricteţea exagerată” dăunează Bisericii, pentru că nu toţi oamenii sunt capabili să lucreze „nevoinţa nepătimirii”.

  Măreţia Cuviosului se poate vedea, însă, şi dintr-un alt fapt: nu numai că se preocupa de clerul căsătorit, care nu avea harisma celibatului, dar avea în vedere şi neputinţa presviterelor, astfel încât să fie ocrotită şi cuminţenia acestora.

  Fiindcă sfântul Pafnutie a strigat nu numai cu „glas mare”, ci şi cu dreptate, iar nu din dorinţa de afirmare de sine, propunerea sa a fost primită îndată de către episcopii Sinodului „punând capăt oricărei alte discuţii pe această temă”, socotind orice cuvânt în plus de prisos.
  Sursa: Ilias Α. Voulgarákis, Kathīmerinés istoríes Aghíōn kai amartōlón sto Byzántio, Ed. Maístros, p. 85-88.
  Apoi Pleșca Teodosie arhimandritul are o seamă de femei în ascultări pe care le foloseste în mănăstirea sa sfințită de un sobor in frunte cu PF Daniel. Ce caută aceste femei permanent intr-o manastire de călugări? Si Sfântul Pahomie a avut o isipită să se mândrească cu realizările somptuase ale unei biserici monumentale și a dat porunca sa se dărâme un stâlp pentru a a scapa de mândrie! Teodosie Plesca arhimandritul cand va renunța la slava care-i vine de la oamenii pentru constructia megalomanica a Zosinului?

 2. E clar un frustrat, care uraste femeile, caci initial a vrut sa se faca preot de mir. Si ce limbaj mizerabil, de golan. Iata staretii din vremea de apoi. Mai ceva ca mirenii. Vorba parintelui Iustin:
  „In vremurule din urma mirenii vor fi ca calugarii si calugarii ca dracii”.

  1. „Calugarii ca mirenii si mirenii ca dracii !”
   Asa spun Sfintii Parinti.
   Plesca este un mirean dement in sutana.

 3. Socaciule, hai dute de ne lasă cu balivernele tale, dute de prostește pe alti, ia spunene cu cat te plătesc dumnealor din b.o.r-s.r.l?

 4. Și mă întreb oare pentru asemenea și specimene (să-l numești preot ai păcat )nu ar fi bine să revenim la cetele de haiduci ?RUSINEEEEE LUI SI mai marilor BISERICII CĂ ACCEPTA ASEMENEA COMPORTAMENT

 5. Acest parinte, Teodosie nu prea are legatura cu monahismul. Stie ceva despre dogma crestina, ori despre patristica?!? Exclus!

 6. Doamne fereste,un slujitor al Domnului asa trebuie sa vorbeascaEu nu sunt de religie ortodoxa,dar ma crucesc cand vad cata ura si ce scoate pe gura,o persoana care pretinde ca este credincioasa si mai are si functii inalte

 7. Pt Rodica, nustiu din ce ,, credință” faci parte, insa debarasează te de aceasta și vino/revino la dreapta Credință ortodoxa, căci restul sunt ratacirii și înșelătorii făcute de mana omului pt anumite interese

 8. Vai de omul acela, prin care vine sminteala! Cine l-a pus acolo pe huliganul asta, ca staret? Masonii? Ecumenistii?.

  „Fii Bisericii”, până când veți fi grei la inimă? Și pentru ce iubiți deșertăciunea și căutați minciuna?!

  Ispita belșugului și a confortului depărtează sufletul de la Dumnezeu. Slujitorii lui mamona se strădui mai mult decât orice să i-L scoată pe Dumnezeu din viața monahilor, astfel încât aceștia, mulțumiți cu belșugul lor material și corupți de daruri troiene, mese alese și funcție cât mai dorite, să nu simtă în nici un fel nevoia de a se întoarce la Dumnezeu și la făgăduințele monahale, să nu-și mai aducă aminte de El, ci să poată trăi ca și cum Acesta nu ar exista defel. Dobitoace fără de minte, la care nu este pricepere. Dar: „Nu vor sta călcătorii de lege în preajma ochilor Tăi.” „Că nu este în gura lor adevăr, inima lor este deșartă; groapă deschisă grumazul lor, cu limbile lor viclenesc”. Robi pântecelui și ai slavei deșarte, călăuze oarbe, este mai degrabă sminteală pentru noi, decât pildă de virtute; ci este o lâncezeală, adică o stare de moleșeală a hipnozei-ecumenismului pentru a nu mai avea râvnă la mărturisire de Credință, atunci când este hulită și profanată Biserica, chiar de „fii lui” și de cei necredincioși care sunt promovați. Iubirea ecumenistă și desfătarea în bani și cu duhuri mirenești l-au făcut pe monahul să nu mai gândească liber, să fie robit cu totul, de fondul europene-troiene și cu desfătările lumești. Sau rătăcit pe ei însuși, dar nici pe alți nu-i mai lasă să mărturisească, să vorbească liber, pentru că sunt porecliți cu insulte grele barbare tiranică: fanatici, talibani, tulburători, extremiști, pesimiști, fundamentaliști, fără dragoste, răzvrătiți, primitivi schismatici etc..
  Buze viclene și limba cea plină de mândrie!

 9. Sora Rodica, nu te sminti! Este bine sa cauti ADEVARUL prin oameni cu frica de Dumnezeu, ne-ecumenisti, ne-pervertit, ne-mason s-au vrajitor.
  Adevarati slujitori a-i Domnului sunt destui. Cauta, si vei gasi, bate, si se va deschide} cere, si se va da. Ai vointa, iei putere. Mare este Dumnezeu!

 10. La preoti din acestia sa mergem noi credinciosii sa ne spovedim si impartasim???????????????Preoti asemenea dumnealui fac de ras Biserica Ortodoxa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.