X

Atac terorist în Paris. Ce se știe despre atacator. Poliția franceza a emis un mandat de arestare pentru un al doilea suspect

de null

ATAC PARIS - 8

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cu trei zile inaintea unor alegeri prezidentiale plasate sub supraveghere maxima din cauza amenintarii jihadiste, Statul Islamic a revendicat un atac comis joi seara pe Champs Elysee, in inima Parisului. 

Ce stim despre atac pana acum

♦ Joi seara, in jurul orei 21, teroristul si-a oprit masina langa un vehicul de patrula al politiei pe bulevardul Champs Elysee, in dreptul unui magazin si a deschis focul – cu o arma automata – asupra masinii de politie
♦ A ucis un politist si a ranit alti doi, inainte sa fie impuscat mortal de fortele de securitate. De asemenea o turista a fost ranita usor
♦ “Suntem convinsi ca a fost un atac de natura terorista” – a declarat presedintele Francois Hollande, care a convocat, pentru aceasta dimineata, Consiliul de aparare nationala
♦ Suspectul principal ar fi Karim Cheurfi, cunoscut si ca Abu Yusuf al-Beljiki, un belgian de 39 de ani, condamnat la 20 de ani de inchisoare
♦ ISIS a revendicat atacul armat de pe Champs-Élysées

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR LIVE -TEXT 21 APRILIE

ORA 9:30 Prima poza cu atacatorul.

atac paris

UPDATE 07:00 Politia franceza a emis un mandat de arestare pentru un al doilea suspect in atacul armat de pe Champs Elysee

Politia franceza a emis un mandat de arestare pentru un al doilea suspect in atacul armat de pe Champs Elysee, arata un document obtinut de Reuters. Potrivit mandatului de arestare, barbatul a venit joi cu trenul in Franta, din Belgia. Mandatul de arestare avertizeaza ca suspectul este periculos. Nu este clar daca este vorba despre atacator sau despre un complice.

ATAC PARIS - 7

Un politist francez a fost impuscat mortal si alti doi au fost raniti joi noapte, in centrul Parisului, intr-un atac desfasurat cu numai cateva zile inainte de alegerile prezidentiale si revendicat rapid de gruparea militanta Statul Islamic. “Simtul datoriei politistilor nostri, in aceasta seara, a evitat un masacru (…), au evitat o baie de sange pe Champs Elysee”, a spus ministrul de Interne Matthias Fekl.

ATAC PARIS - 4

“Putin dupa ora 21 (22 ora Romaniei), un vehicul a oprit langa o masina de politie care era parcata. Imediat, un barbat a coborat si a deschis focul asupra vehiculului de politie, ranind mortal un ofiter”, a precizat purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet.

Politia franceza a perchezitionat locuinta din Chelles a lui Karim Cheurfi – condamnat pentru atacarea unui politist in 2001

Politia a perchezitionat o locuinta, la periferia de est a Parisului, relateaza The Associated Press. Potrivit unui document al politiei obtinut de Associated Press, adresa la care a avut loc perchezitia se afla in Chelles, la locuinta familiei lui Karim Cheurfi, un barbat in varsta de 39 de ani, cunoscut politiei.

atac paris

Doi oficiali din cadrul politiei au declarat pentru AP ca principalul suspect in atac este un barbat in varsta de 39 de ani de la periferia de est a Parisului. Politia a izolat cu banda un cartier linistit si burghez in Chelles vineri. Vecini ingrijorati s-au declarat surprinsi de aceasta perchezitie.

Potrivit unor materiale din arhiva ziarului Le Parisien, Cheurfi a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare, dar a fost eliberat mai devreme, din cauza ca a atacat un ofiter de politie in 2001.

Atac Champs Elysees


Candidatii la Presedintia Frantei isi exprima solidaritatea fata de politie in urma atacului de la Paris

Candidatii la Presedintia Frantei si-au exprimat solidaritatea fata de fortele de politie in urma atacului armat relateaza The Associated Press. Cei 11 candidati la presedintie participau la un program televizat, cu trei zile inaintea primului tur al alegerilor, in momentul in care a avut loc atacul armat, in care a fost ucis un politist, joi seara.

Candidatul republican (LR, dreapta, in opozitie) Francois Fillon a declarat in aceasta emisiune, pe France2, ca isi anuleaza actiunile de campanie prevazute vineri. Presedinta Frontului National (FN, extrema dreapta, in opozitie) Marine Le Pen si-a exprimat, pe Twitter, simpatia fata de politisti ”vizati din nou”.

Emmanuel Macron, candidatul En Marche! (centru) a transmis condoleante familiei politistului ucis.

atac paris

Candidatul Partidului Socialist (PS, stanga, la putere) Benoit Hamon si-a exprimat intr-un mesaj postat pe Twitter ”sustinerea totala” fata de politie in lupta impotriva terorismului. Primul tur al alegerilor prezidentiale are loc duminica. Primii doi clasati dupa acest scrutin se vor infrunta in turul doi pe 7 mai.

AFP: Gruparea jihadista Statul Islamic revendica atacul armat de pe Champs-Élysées

Gruparea jihadista Statul Islamic a revendicat atacul armat  de pe Champs-Élysées intr-un comunicat publicat de organul ei de propaganda Amaq, relateaza AFP.  ”Autorul atacului de pe Champs-Elysées din centrul Parisului este Abu Yussef Belgianul si este unul dintre combatantii Statului Islamic”, scrie Amaq.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button