X

Blasfemiile lui Funar și ale altor dacopați: Iisus „avea părul blond şi ochii albaştri, aşa cum l-a reprezentat părintele Arsenie Boca”

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

„Fiul Domnului era de-al nostru, din neamul nostru, a vorbit limba strămoşilor noştri”, a concluzionat fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar, la târgul „Gaudeamus“, cu ocazia lansării cărţii sale „Aflăm adevărul despre biografia Fiului lui Dumnezeu?!”.  Isus s-ar fi născut în Geto-Dacia, mai arată fostul primar în carte.

„Aflăm adevărul despre biografia Fiului lui Dumnezeu?!”, acesta este titlul cărţii lansate de fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar, la Gaudeamus.

„În această carte găsiţi adevăruri ascunse de 2.000 de ani despre fiul lui Dumnezeu. Noi nu ştim adevărul despre anul în care s-a născut fiul lui Dumnezeu. Fiul lui Dumnezeul nu s-a născut acum 2.017 ani. El a trăit în vremea lui Irod cel Mare, marele rabin şi conducător al Iudeii, iar Irod a murit cu 4 ani înaintea erei noastre. Deci trebuie modificat calendarul şi fixat la 2021”, a spus fostul primar în faţa a circa 20 de persoane prezente la lansare. „Nu ştim localitatea unde s-a născut Isus Hristos. Foarte mulţi cred că s-a născut în Israel, în Betleem, dar nu este adevărat. Sfinţii Părinţi au scris despre Isus nazarineanul, despre Isus galileanul, niciunul n-a scris despre Isus din Betleem”, a continuat Funar.

În carte, el arată: „Patriarhu Ierusalimului, Teofil, recunoaşte în această carte, «Ghidul creştinului ortodox prin locurile de pelerinaj ale ţării sfinte», care prezintă ştiinţific şi obiectiv istoria locurilor de pelerinaj din Israel, că pentru Isus Hristos Galileea era natală, adică acolo s-a născut, în Beteleemul de lângă Nazaret. Pe plăcile de aur de la Sinaia este scris că Ili, Îi sus, Fiul lui Dumnezeu s-a născut în Geto Dacia. Care-i Adevărul? În Sfânta Evanghelia după Marcu scrie clar: „Isus a venit în Galileea propovăduind Evanghelia împărăţiei lui Dumnezeu. (Marcu 1,14) De unde a venit în Galileea? Din ce ţară?”.

Funar mai doboară un mit în faţa audienţei de la Gaudeamus: Isus nu avea înfăţişarea cu care e reprezentat în icoane. „El avea părul blond şi ochii albaştri, aşa cum l-a reprezentat părintele Arsenie Boca”. În carte este prezentată şi sursa acestei informaţii: raportul lui Pilat din Pont.

Cea mai mare dezvăluire a venit însă la final: „Fiul Domnului vorbea în limba aramaică, limba aramaică se trage din limba persană, care la rândul ei provine din limba geţilor, deci Fiul Domnului era de-al nostru, din neamul nostru, a vorbit limba strămoşilor noştri”.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Delirul lui Funar i-a fost inspirit de vorbele lui Arsenie Boca și de către desenele acestuia de la Drăgănescu, unde îl vedem pe Iisus cu părul blond, ochi albaștri și fără barbă. Omite, din necunoștință, întreaga teologie a icoanelor, neștiind că în picturile de la Drăgănescu nu este respectat canonul iconografic, fiind doar rezultatul unor invenții artistice subiective. Sfântul Irineu spune că chipul trupesc al lui Iisus ne este necunoscut.

În încercarea sa de a ne convinge că Iisus nu a fost evreu se folosește de un silogism precar, încă o dovadă a lipsei învațăturii Sfinților Părinții, care dovedesc moștenirea după trup fiind din neamul evreilor, iar ființa (ipostasul) de la Dumnezeu.

„Pentru aceea el S-a născut în două feluri diferite, din care una este asemănătoare cu nașterea noastră, iar cealaltă este mai presus de noi, căci el o are aceea comună cu noi, căci este născut dintr-o femeie, dar ceea ce are propriu este «Care nu din sânge, nici din poftă trupească…» (In. 1,13), ci din Duhul Sfânt și că nașterea sa în această privință era chipul renașterii divine pe care trebuia să ne-o dea prin harul Sfântului Duh.”, fragment din Sfântul Ioan Gură de Aur, Comentar la Evanghelia de la Matei, ed. Pelerinul Român, Oradea, 2013, pag. 16.

Funar în discursul său pare un năuc inofensiv, dar mișcarea din care face parte este foarte aproape de ocultism. Nazismul românesc din care face parte acesta se sprijină pe cartea lui Nicolae Densuișanu, Dacia preistorică, numită, de dacopați consacrați ca Eugen Delcea, P. L. Tonciulescu, „Biblia românilor”. În lucrarea sa de o viață, N. Densuișanu încearcă să demonstreze primordialitatea și influența poporului geto-dac, identificându-l cu pelasgii și cu hiperboreii din mitologia greacă.

Lucrurile se precipită când devine fundament pentru altă carte, numită „Ramania”, unde apar scrise lucruri ca: „strămoșii românilor zburau cu nave spațiale”, „limba română are 600 mii ani”, „noi am creat Europa”, „americanii sunt urmașii românillor”. Acestea devin de-a dreptul bizare, când în cartea „Secretele Terei” se spune că omul a fost creat și îmbunătățit genetic în antica Cetate a Munților, Har-deal (Ardeal).

Să luăm câteva exemple din text:

=> „Este ciudat că, pentru un popor monoteist, numele Elohim este la plural, în timp ce toate celelalte nume ale lui Dumnezeu sunt la singular. Deci, nu e vorba de Dumenzeu, ci de ceea ce am putea numi «ființe divine».”, fragment din cartea „Secretele Terei”, vol. al IV-lea, pag 106.

Acesta este o idee ce se găsește la multe secte precum cea a raelianismului și este promovată de seriale ca Ancient Aliens.

=> „Enki, Creatorul Omului, este prezentat în Vechiul Testament ca un șarpe malefic sinonim cu Satana.”, fragment din cartea „Secretele Terei”, vol. al IV-lea, pag 107.

Aceasta seamănă izbitor cu filosofia masonilor.

Deja nu ne mai aflăm în fața unor lucrări științifice, ci am pătruns în ezoterismul lui Von Daniken, Rudolf Steiner și a ocultismului lui Edgar Cayce.

Nu știu dacă autorii români, mai sus menționați, au vreo agendă sau asta cred ei, dar rezultatul este același, o reîntoarcere la păgânismul de care dacii s-au lepădat, fără acte de barbarie împotriva învățăturii Sfântului Apostol Andrei și pe care au apărat-o de-a lungul a 2 000 ani.

Noi, românii creștin-ortodocși, urmași ai dacilor, am ajuns la sfârșitul vremurilor și trebuie să avem ca principală ocupație mântuirea sufletului. Astfel întoarcerea în negura timpului este o distracție în plus, care devine periculoasă când astfel de idei sunt promovate drept istorie.

Citiți vă rog și:

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button