Legea vaccinării naște controverse, la scurt timp după ce a intrat în dezbatere publică. Unii părinți nu vor să fie obligați să-și vaccineze copiii, pentru că se tem de reacţiile adverse care ar putea apărea în urma imunizării. O asociaţie de părinţi respinge în totalitate proiectul, pe care îl consideră abuziv şi ilegal. Un articol din lege spune însă că statul va plăti în cazul oricărui efect advers creat de imunizare.
Ministerul Sănătăţii ar urma să plătească tratamentul, dacă se dovedeşte că vaccinul administrat copilului a provocat reacţii adverse. Acum, costurile terapiei de care au nevoie pacienţii care au suferit din cauza imunizării nu sunt decontate de stat. Asociaţia Juriştilor pentru Apărarea Drepturilor şi Libertăţilor este nemulţumită de actuala formă a legii vaccinării despre care spune că e abuzivă.
Părinţi din toată ţara au depus deja la Ministerul Sănătăţii modificări la proiectul de lege.
Medicii de familie nu iau însă în calcul varianta nevaccinării. Numai prin imunizare sunt evitate epidemiile, spun ei, iar cei mici sunt protejaţi împotriva unor boli precum tetanosul, poliomielita, hepatita B şi difteria.
Proiectul legii vaccinării va sta în dezbatere publică 30 de zile. Va intra însă, în vigoare cel mai devreme în anul 2019, iar până atunci ar putea suferi mai multe modificări.
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
30 de zile începând de când, frate admin?
PROF. ANTRENOR DE GENII FLORIAN COLCEAG DESPRE VACCINURI:
https://vimeo.com/213150670
DOCTOR MIRCEA PUSCASU:
https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2017/03/31/stiati-ca-hexavaccinul