X

Coreea de Nord avertizează că este pregătită de RĂZBOI, după ce SUA a dislocat un grup naval în regiune/ Răspunsul preşedintelui Trump: Vom rezolva problema cu sau fără ajutorul Chinei

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Grupul naval al portavionului USS Cal Vinson a fost trimis de Washington în regiune pentru a semnala hotărârea Statelor Unite în chestiunea arsenalului nuclear nord-coreean.

“Acest lucru demonstrează că planurile nesăbuite ale SUA de a invada DPRK (Coreea de Nord) au ajuns la o fază serioasă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Phenian, citat de agenţia publică de ştiri KCNA.

“DPRK este pregătită să reacţioneze la orice tip de război dorit de Statele Unite”, a adăugat oficialul nord-coreean.

Acesta a mai anunţat că regimul de la Phenian”va lua cele mai dure măsuri de contracarare a provocatorilor pentru a ne apăra prin forţa armelor”.

Regimul de la Phenian a efectuat mai multe teste balistice şi nucleare în ultimul an şi există indicii că regimul stalinist de la Phenian pregăteşte un nou test nuclear cu ocazia aniversării a 105 ani de la naşterea lui Kim Ir-Sen, fondatorul statului nord-coreean.

Secretarul american de Stat, Rex Tillerson, a declarat că iniţierea unei acţiuni militare împotriva statului nord-coreean este “o opţiune” luată în calcul de SUA. El a mai precizat că Washingtonul nu ar dori însă să se ajungă la un conflict militar.

Recent, Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a avertizat că ar putea ordona intervenţii militare atât împotriva regimului Bashar al-Assad, căruia îi atribuie recentul atac chimic şi alte atrocităţi din Siria, cât şi contra Coreei de Nord, care dezvoltă programe militare în domeniile balistic şi nuclear.

Referindu-se la testele balistice şi nucleare şi la ameninţările regimului stalinist din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un, Donald Trump a sugerat o acţiune militară unilaterală a Statelor Unite: “Sunt pregătit să acţionez de unul singur”.

Donald Trump: Coreea de Nord caută probleme; Vom rezolva problema cu sau fără ajutorul Chinei

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a scris marţi pe Twitter că statul nord-coreean “caută probleme” şi a promis că va rezolva problema în ceea ce priveşte Coreea de Nord cu sau fără ajutorul Chinei, la câteva zile după întrevederea cu preşedintele chinez, Xi Jinping, relatează Fox News.

“I-am explicat preşedintelui Chinei că un acord comercial cu Statele Unite va fi mult mai bun pentru ei dacă rezolvă problema nord-coreeană”, a scris Trump pe reţeaua de socializare.

 El a adăugat: “Coreea de Nord caută probleme. Dacă China hotărăşte să ajute, ar fi nemaipomenit. Dacă nu, vom rezolva problema fără ei. SUA”.

Aceste postări ale lui Trump reflectă afirmaţiile sale din cadrul unui interviu acordat Financial Times la începutul acestei luni.

“China are o mare influenţă asupra Coreei de Nord. Iar China fie va decide să ne ajute în ceea ce priveşte Coreea de Nord, fie nu”, a spus Trump, în interviuul acordat Financial Times. “Iar dacă da, acest lucru va fi unul foarte bun pentru China. Iar dacă nu, nu va fi un lucru bun pentru nimeni. Dacă China nu va rezolva problema cu Coreea de Nord, noi o vom face. Asta e tot ce vă spun”, a spus atunci acesta.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button