X

SUA trimite un portavion în apropierea Coreei de Nord

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pentagonul va desfăşura un grup de nave militare, ce include portavionul USS Carl Vinson, în Pacificul de Vest, în apropierea Peninsulei Coreene, pe fondul intensificării îngrijorărilor cu privire la programele militare ale Coreei de Nord, anunţă Reuters, citând un oficial american. 

Grupul militar naval, ce pe lângă portavionul USS Carl Vinson include două crucişătoare şi un grup de distrugătoare, se va deplasa de la Singapore, unde a sosit în urmă cu două zile, spre Peninsula Coreeană, conform informaţiilor oferite de oficialul american, ce a dorit să rămână anonim.

„Credem că o prezenţă militară sporită în zonă este necesară”, a susţinut sursa oficială.

Recent, oficialii nord-coreeni au indicat un posibil test al unei rachete balistice inter-continentale, iar analiştii au considerat că data de 15 aprilie drept o posibilitate, fiind aniversarea a 105 ani de la naşterea fondatorului ţării.

La începutul acestei săptămâni preşedintele american Donald Trump i-a cerut public preşedintelui chinez, Xi Jinping, să ia măsuri pentru a opri programul nuclear nord-coreean, ameninţând cu acţiuni unilaterale din partea Statelor Unite în caz contrar. Vineri, NBC News a anunţat că printre măsurile propuse de către Consiliul Naţional de Securitate de la Casa Albă se numără şi reamplasarea de focoase nucleare în Coreea de Sud. Totuşi, opţiunile preferate par a fi non-militare, concentrându-se pe presiuni diplomatice asupra Chinei, chiar dacă loviturile militare directe nu sunt excluse din start.

În răspunsul la atacul asupra Siriei de vineri, autorităţile de la Phenian au lăsat să se înţeleagă că sunt hotărâte să continue dezvoltarea programelor militare.

„În acelaşi comportament arogant de super-putere, Statele Unite agresează doar ţări fără arme nucleare iar administraţia Trump nu face excepţie. Realitatea de azi ne arată că trebuie să ţinem piept acestei puteri şi dovedeşte de un milion de ori că decizia de a dezvolta un program nuclear de descurajare a fost corectă”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a ministerului de externe nord-coreean, citată de agenţia de presă KCNA.

Coreea de Nord a întreprins 5 teste nucleare, dintre care două doar anul trecut, şi informaţiile sunt că se pregătesc de al şaselea.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button