X

Ungaria lanseaza o consultare populara anti-UE intitulata „Sa oprim Bruxelles-ul”

de null

Ungaria a lansat sambata o campanie antieuropeana in care cere cetatenilor opiniile lor fata de politicile de la Bruxelles care, potrivit guvernului ungar, ameninta independenta tarii, relateaza AFP.

Chestionarul intitulat „Sa oprim Bruxelles-ul” a fost trimis catre fiecare casa din Ungaria, a declarat un inalt oficial guvernamental, la lansarea oficiala a campaniei.

„Urmeaza mari decizii si lupte si Ungaria nu poate iesi victorioasa decat daca are sprijinul intregii tari”, a declarat Bence Tuzson.

Chestionarul include sase intrebari, referitoare in special la problema imigratiei.

„Ce trebuie sa faca Ungaria atunci cand, in pofida unei recente serii de atacuri teroriste in Europa, Bruxelles-ul doreste sa o forteze sa permita intrarea migrantilor care au ajuns ilegal in tara?”, este una dintre intrebari – care ca raspuns ofera posibilitatea de a alege intre „a permite acestor migranti sa se deplaseze liber pe teritoriul tarii” sau „ca acestia sa fie mentinuti sub supraveghere pana cand autoritatile decid cu privire la cazul lor”, noteaza AFP.

Guvernul premierului conservator Viktor Orban a ordonat, cu reguli care au intrat in vigoare saptamana trecuta, detentia pe termen nedefinit a migrantilor in tabere situate la frontiera.

O alta intrebare se refera la organizatiile nonguvernamentale (ONG-uri) internationale, care, potrivit guvernului ungar, sustin imigratia ilegala sau se „amesteca” in afacerile interne ale tarii.

De cateva luni, guvernul ungar incearca sa reprime diverse ONG-uri pe care le califica drept „politice” sau „militanti mercenari” – in special cele fondate de miliardarul de origine ungara George Soros, mentioneaza AFP.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
ExterneUniunea europeană
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.