X

SEMNUL FIAREI si in AFGANISTAN. Pentru ca va fi pe tot Pamantul …

de null
http://www. pajhwok.com/sites/pajhwok.com/files/styles/photo_content_type/public/photo/2014/12/15943090105_8de8345cb3.jpg?itok=LSoiG9be

Guvernul afgan a anunțat miercuri că va începe în scurt timp distribuirea de cărți de identitate electronice, un proiect inițiat în 2010, dar întârziat din cauza disputelor legate de menționarea etniei, transmite DPA.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Noile cărți de identitate, denumite „E-Tazkira”, vor fi echipate cu un cip cu date biometrice, iar posesorul va fi identificat atât ca naționalitate, cât și ca etnie, a comunicat Humayun Muhtat, șeful acestui proiect, într-o conferință de presă la Kabul.

Implementarea cărților de identitate electronice, prevăzută inițial în 2010, a fost întârziată din cauza problemelor legate de identificarea etniei. Reprezentanți ai comunității paștune se temeau că indicarea etniei unui cetățean ar putea scoate la iveală că această populație nu este atât de numeroasă pe cât se consideră, în timp ce alte etnii invocau frica de discriminare.

Cărțile de identitate electronice, care le vor înlocui pe cele pe suport de hârtie, sunt considerate un instrument vital pentru reducerea corupției și a fraudelor electorale.

Afganistanul ar urma să organizeze în acest an alegeri parlamentare, îndelung amânate, însă data nu a fost stabilită deocamdată.

Într-o primă fază, care va începe peste patru-șase săptămâni și va dura șase luni, vor fi distribuite 500 000 cărți de identitate electronice la Kabul și într-una din provincii, precum și la una din ambasadele afgane, a precizat Muhtat.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button