X

ROMANIA trecuta pe LISTA NEAGRA din cauza EPIDEMIEI DE RUJEOLA

Epidemia de rujeolă din România a atins cote alarmante, fapt care i-a determinat pe reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii să dea ţara noastră drept exemplu negativ la nivel european. Ba mai mult, aceştia le-au cerut autorităţilor române să combată, prin toate măsurile posibile, răspândirea bolii şi în alte state vecine aflate la risc.

La mică distanţă de ţara noastră, tot pe lista neagră a experţilor OMS, se situează Italia. Dacă în România au fost înregistrate până în prezent 3.911 cazuri, italienii au raportat 1.000 de cazuri de îmbolnăviri, motiv pentru care au intrat în vizorul OMS deoarece şi acolo există riscul ca situaţia să scape de sub control.

Specialiştii români afirmă însă că singura soluţie pentru a stopa epidemia o reprezintă vaccinarea micuţilor în contextul în care rata vaccinală a scăzut dramatic la vaccinul ROR (rubeolă – rujeolă – oreion). Efectele dramatice, dar şi cele 17 decese înregistrate în ultimele luni, toate la pacienţi neimunizaţi, i-au băgat în sperieţi pe unii părinţi care, deşi iniţial au refuzat să-şi imunizeze copiii din diverse motive, au revenit la cabinetele medicilor de familie

„În prezent, acoperirea vaccinală la ROR este de 85% la prima doză şi de 65% la a doua doză”, a explicat, pentru „Adevărul”, medicul de familie Gindrovel Dumitra, reprezentant al Societăţii Naţionale de Medicină de Familie. 

Părinţii s-au dus cu copiii la vaccinare   Potrivit acestuia, cel mai recent sondaj făcut în rândul medicilor de familie a evidenţiat că, în cazul vaccinului ROR, 32% din medicii de familie au recuperat copii pe care părinţii n-au vrut iniţial să-i imunizeze. Alţi 28% din medicii de familie nu au reuşit să recupereze deloc micuţi nevaccinaţi şi alţi 39% au recuperat o parte din copii. „E un semnal pozitiv, s-au îngrijorat văzând amploarea epidemiei de rujeolă de la noi”, a completat medicul de familie.

La rândul său, profesorul Alexandru Rafila, şeful Societăţii Române de Microbiologie, spune că singura soluţie o reprezintă vaccinarea. „Epidemia evoluează în ţările în care acoperirea vaccinală este mai mică de 95% şi noi suntem într-o astfel de situaţie. Singura soluţie e ca părinţii să se prezinte cu copiii la medic, să facă sau să completeze vaccinarea copiilor”, a arătat microbiologul, adăugând că nimeni nu a reuşit să demonstreze până acum efectele adverse ale vaccinului.

Ne apropiem de 4.000 de cazuri raportate.  Potrivit celor mai recente date publicate de Instititul Naţional de Sănătate Publică (INSP), au fost confirmate 3.911 cazuri de rujeolă în 37 de judeţe, dar şi 17 decese, cinci din ele fiind înregistrate în judeţul Arad.     În ceea ce priveşte repartiţia pe grupele de vârstă, cei mai mulţi pacienţi au vârsta cuprinsă între 1 şi 4 ani, aici fiind cuprinşi peste 1.500 de copii. Următoarea categorie de vârstă afectată de boală este cea sub un an, peste 700 de bebeluşi fiind afectaţi de boala infecţioasă.

 

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Pentru a descărca formularul 230, dați click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Vaccin
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Iata STATISTICI OFICIALE EDIFICATOARE (ascunse de mass-media):

In 2011 au fost 4784 cazuri de rujeola la o acoperire vaccinala de 94,7%;

In 2012 au fost 7450 de cazuri la o acoperire de 95,1%;

Asadar, suntem trecuti pe lista neagra si este declarata epidemie de rujeola, pentru 3911 cazuri la o acoperire de vaccinala de  85% in peste un an de zile, comparativ cu anul  2012 in care s-au inregistrat 7450 de cazuri la o acoperire vaccinala de 95.1%. 

Cititi va rog si:

Statistici şi vaccinuri

 

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.