X

Protestul uriaş al nationalistilor din Macedonia a blocat străzile din Skopje.Țara în pericol de dezmembrare

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Zeci de mii de protestatari au ieşit, marţi, pe străzile din Skopje pentru a scanda împotriva Guvernului de coaliție între social-democrați și minoritatea albaneză care, în opinia lor, ar aduce atingere unității naționale a Macedoniei, relatează AFP, potrivit Agerpres. 

Uniunea Europeană l-a îndemnat pe președintele de dreapta, Gjorge Ivanov, să revină asupra refuzului său de a-l lăsa pe liderul social-democraților (SDSM), Zoran Zaev, să formeze împreună cu partidele minorității albaneze un guvern de coaliție ce ar dispune de majoritate în parlament (67 de mandate din totalul de 120).

“Avem de urgență nevoie de un nou guvern care să se ocupe de reforme, nu avem timp de pierdut”, a scris Johannes Hahn pe Twitter.

Simpatizanți ai dreptei naționaliste ies de trei săptămâni în fiecare seară pe străzile orașelor din Macedonia, în special la Skopje, fluturând drapelul național.

Comisarul “Hahn a refuzat să ne primească astăzi (marți). Oamenii resping pretinsa lui îngrijorare dacă nu poate pronunța numele acestei țări”, a declarat unul dintre organizatori, Bogdan Ilievski.

El s-a referit la faptul că procesul de aderare a Macedoniei, candidată la UE din 2005, este blocat de Grecia din cauza unui diferend între Atena și Skopje privind numele fostei republici iugoslave.

Macedonia se află de doi ani într-un impas politic, instalat după publicarea unor interceptări ilegale dezvăluind fapte de corupție ce implică sferele cele mai înalte ale puterii.

Social-democrații îl acuză pe patronul dreptei, Nikola Gruevski, la acea dată prim-ministru, că a ordonat interceptarea ilegală a mii de opozanți, personalități religioase, din media sau din rândul societății civile.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Cititi va rog si articolul despre Ultima macedoneancă?,  despre remarcabila traditie in randul femeilor de a-si tatua o cruce pe frunte pentru a-si pastra traditia si neamul.

Am intitulat acel articol Ultima macedoneancă?” pentru ca acest teribil pericol exista. De ce imi pasa de acest popor? Pentru ca trebuie. Si nu doar pentru ca sunt ortodocsi ca si noi, ci si pentru ca pe Pamant trebuie sa fie neamuri si nu ghiveci de neamuri:

KALERGI a fondat PANEUROPA cu banii evreilor ROTHSCHILD si WARBURG. Cum zice el ca va arata rasa europeana si cine o va conduce?

Si orice actiune papusareasca dusa spre disparitia unui neam trebuie combatuta si de noi romanii, pentru ca altfel, cand ne va veni si noua randul, vom ramane singuri.

E ca in vorba pastorului luteran Martin Niemöller:

La început naziştii au venit să-i ridice pe comunişti

Și eu nu am strigat în apărarea lor pentru că nu sunt comunist,

Apoi au venit după evrei,

Și eu nu am strigat pentru ca nu sunt evreu.

Au venit apoi pentru sindicalişti şi catolici

Și nici atunci nu am strigat pentru că nu sunt nici sindicalist și nici catolic.

Când au venit după mine,

Nu mai era nimeni în jurul meu să se ridice în apărarea mea.

Eretic, dar a zis-o bine pe asta.

 

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Oricum Macedonia este împărțită pe din doua, o parte incorporata in grecia, iar o parte în fosta yugoslavie, actualmente zicase ,,independenta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button