X

Romanii nu vor chiriasi refugiati, chiar daca li se garanteaza plata chiriei din fonduri europene. Asociatia Serviciul Iezuitilor pentru Refugiati din Romania acuza “motive cu fond discriminatoriu”.

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Serviciul Iezuitilor pentru Refugiati nu reuseste sa gaseasca locuinte de inchiriat pentru migrantii care au ajuns in tara noastra si acuza “motive cu fond discriminatoriu”. 

Asociatia Serviciul Iezuitilor pentru Refugiati din Romania a postat pe YouTube un scurt documentar despre situatia dificila a refuigiatilor in Romania atunci cand incearca sa isi gaseasca o locuinta de inchiriat.

Majoritatea proprietarilor de locuinte de inchiriat refuza refugiati, desi Asociatia garanteaza ca le va plati acestora chiria. Printre justificarile primite de echipa ONG-ului: “Inchiriez numai pentru noi, pentru romanasii nostri”; “Eu lucrez intr-un domeniu unde nu am voie sa am interactiuni cu straini”; “E o problema”; “Nu vreau sa am probleme cu vecinii”; “Eu vreau o persoana romana”; “Nu sunt de acord cu chiriasii posibili, numai romani vreau”; “E o farsa, nu?”

ONG-ul afirma ca “inul din punctele cheie ale integrarii refugiatilor in Romania, este de a asigura un domiciliu stabil pentru acestia. In demersurile sale de a sprijini refugiatii, JRS Romania a lansat o campanie menita sa schimbe punctul de vedere al proprietarilor de locuinte care refuza sa inchirieze refugiatilor, invocand motive cu fond discriminatoriu.”
Asociatia Serviciul Iezuitilor pentru Refugiati din Romania desfasoara un proiect prin fonduri europene pentru subventionarea costurilor chiriei. Este vorba despre 58 de locuinte in Capitala, Galati, Giurgiu, Timisoara, dar si alte orase. Sumele platite de Asociatie pot ajunge la 2.000 de lei pe luna pentru chirie, plus facturile de utilitati, dar multi proprietari refuza cand aud ca e vorba de refugiati.

Serviciul Iezuitilor pentru Refugiati (JRS ) este o organizatie internationala cu misiunea de a insoti, ajuta si pleda in numele refugiatilor si a altor persoane deplasate fortat. JRS ofera servicii la nivel national si regional, cu sprijinul unui sediu international stabilit la Roma. Infiintat in noiembrie 1980, ca o opera sociala a Societatii lui Isus, JRS International a fost inregistrat oficial ca fundatie la data de 19 martie 2000, in statul Vatican. Programele JRS se gasesc in 50 de tari, oferind asistenta refugiatilor in tabere si orase, persoanelor stramutate in interiorul tarilor lor, solicitantilor de azil in orase, precum si celor aflate in centrele de custodie publica.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Nu-i nimic săi ia la Vatican, doar sa văzut destul de clar ce au făcut și fac in continuare prin diverse locuri din Europa și nunumai, ordinul iezuiților este o organizație masonico-satanica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button