X

Nivelul radiațiilor de la Fukushima a ajuns la cifre astronomice

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Nivelul radiațiilor detectate la centrala nucelară de la Fukushima este descrisă de unii experți ca ”inimaginabil”, scrie Huffingtonpost. com.
Conform informațiilor furnizate de Japan Times, care citează Tepco, compania care gestionează Fukushima, radiațiile atmosferice detectate ajung la 530 de siverți /oră *.

Adică de 100 de ori mai mult decât doza letală pentru oameni ceea ce înseamnă că și o scurtă expunere ar putea fi fatală pentru om.
Această descoperire este o lovitură pentru operatorul care trebuie să curețe centrala nucleară despre care experții spun că ar putea dura și 40 de ani.
Pentru a pune cifrele într-un context, 1 sivert este suficient pentru a cauza greață și îmbolnăvire în timp ce 5 siverți ar ucide jumătate din cei care au fost expuși în mai puțin de o lună.

De fapt, nivelul radiațiilor este atât de mare încât noul robot al Tepco, ar rezista maximul două ore în acel loc înainte ca tot echipamentul să cedeze.
Nivelul astronomic al înregistrărilor radiațiilor au fost măsurate de unul dintre roboți care a reușit să și surprindă primele imagini ale reactorului distrus.
Reprezentanții companiei nipone spun că groapa creată în locul în care a existat reactorul 3 a fost cauzată de scurgerile de combustibil nuclear atunci când a scăpat din mantaua de protecție după cutremurul șdevastator care a dezactivat sistemul de răcire al reactoarelor.
După dezastrul nuclear de la Fukushima au foat evacuați toți oamenii pe o rază de 20 de kilometri, adică peste 100.000 de oameni au fost mutați.
______________________

*Sievertul este utilizat pentru evaluarea cantitativă a impactului biologic, ce rezultă prin expunerea organismelor vii la radiații ionizante (ionizatoare). Doza echivalentă de radiații la care este expus un organism viu se determină, evaluându-se cantitatea de energie pe unitatea de masă corporală, corelată cu un un factor relativizant (de “corecție”), care ține cont de periculozitatea relativă a felului de radiații respective.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button