X

Sfarsitul intimitatii pe internet. Aplicatia pentru recunoastere faciala va gasi pe cineva pe Facebook doar dupa poza?

de null

Un antreprenor britanic sustine ca a creat o aplicatie care ar permite cautarea si gasirea unei persoane pe Facebook folosind doar o fotografie cu aceasta. Facezam, promite creatorul aplicatiei, Jack Kenyon, permite gasirea acesteia in doar cateva secunde.

Tehnologia ar functionza gratie recunoasterii faciale, arata Fortune. Potrivit creatorului aplicatiei, aceasta e eficienta in 70% dintre cazuri, cand persoana este descoperita in mai putin de 10 secunde.

Daca aceasta aplicatie va fi lansata in 21 martie, in Apple App Store, asa cum promite Kenyon, vom vorbi despre sfarsitul confidentialitatii pe Internet, comenteaza publicatia.

O astfel de aplicatie ar insemna ca orice strain poate fotografia pe cineva si apoi sa-l gaseasca pe Facebook.

Cel mai probabil, Facebook nu va fi de acord cu lansarea aplicatiei, mai ales ca tocmai si-a modificat termenii de confidentialitate, inasprindu-i. Si in urma cu cativa ani a luat masuri similare. De altfel, a si transmis acest lucru printr-un comunicat. In acesta se mai arata ca Facebook incearca sa intre in legatura cu creatorul Facezam.

Pe buna dreptate, Fortune isi pune chiar problema daca aceasta aplicatie chiar exista, afirmand ca e greu de imaginat ca un om de afaceri britanic ar incerca asa ceva, stiind ca in mod clar un astfel de instrument se bate cap in cap cu termenii de confidentialitate ai Facebook.

In ceea ce-l priveste pe asa-zisul creator, Kenyon, acesta este pur si simplu inexistent pe Internet; un semn mare de intrebare pentru cineva care activeaza intr-un domeniu ce tine de inovatii in tehnica, pe Internet.

De mentionat e ca in Rusia exista deja o astfel de aplicatie, care este si extrem de populara.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Big brother
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.