X

După MĂCELUL din Egipt, Hosni Mubarak a fost găsit NEVINOVAT: Va fi ELIBERAT / VIDEO

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak a fost achitat joi de Curtea de Casaţie, instanţa supremă a Egiptului, care l-a găsit nevinovat de implicare în uciderea a 239 dintre protestatarii care au luat parte la manifestaţiile din 2011, soldate cu îndepărtarea lui de la putere, transmit mass-media internaţionale. 

Le Monde relatează că, în cadrul înfăţişării de joi, Mubarak a dezminţit din nou că ar fi avut vreo implicare în crimele comise în perioada protestelor din 2011, scrie agerpres.ro.

Judecătorul i-a citit actul de acuzare în care se arăta că, alături de ministrul de Interne din acea perioadă, Mubarak a aprobat trimiterea în zona protestelor a mai multor vehicule şi arme care au fost apoi folosite împotriva manifestanţilor.

Fostul preşedinte era acuzat că nu ar fi făcut nimic pentru a împiedica vărsarea de sânge. În scaun rulant şi purtând faimoşii săi ochelari negri, Mubarak a răspuns, din boxa acuzaţilor: “Aşa ceva nu s-a întâmplat”.

El a adăugat că se consideră nevinovat şi că istoria îl va reabilita şi îl va recunoaşte drept un patriot care şi-a servit ţara cu devotament.

La finalul unei audieri prelungite, judecătorul Ahmed Abdel Qawi a anunţat: “Instanţa îl declară pe acuzat nevinovat”.

În primă instanţă, fostul preşedinte egiptean fusese condamnat, în iunie 2012, la închisoare pe viaţă pentru “complicitate” la moartea a 239 de manifestanţi. Curtea de Casaţie a cerut apoi rejudecarea cazului în cadrul unui nou proces.

În 2014, Mubarak a fost achitat. Au urmat noi apeluri, dar decizia Curţii de Casaţiei este definitivă şi fostul lider, acum în vârstă de 88 de ani, va fi pus în libertate.

Instanţa a respins joi solicitările avocaţilor victimelor de a lansa proceduri civile împotriva lui Hosni Mubarak, sub acuzaţia de asasinat. Prin urmare, victimele şi rudele nu mai au nicio posibilitate de a face apel sau recurs, potrivit Reuters.

https://youtu.be/Vi5YZax8oW8

https://youtu.be/P1MRwTPBqWA

https://youtu.be/oQ8ozcpdExQ

https://youtu.be/eUcEI7djC34

https://youtu.be/bvVvDYv-4AM

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Cititi va rog si : : COPTII ucisi in Egipt NU SUNT CRESTINI, ci eretici

A nu se intelege de aici ca este ok a fi omorati.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button