X

Noi reforme pe plan economic: există presiuni pentru închiderea minelor, se dorește ca România să nu mai exporte minereu de cupru, ci să fabrice produse finite

https://alegeri.de-clic.ro/partid/PSD

Noul ministru al Economiei, Mihai Tudose, a declarat joi, la preluarea mandatului, că îşi doreşte ca România să nu mai exporte minereu de cupru. A enumerat, ca priorităţi ale sale, rezolvarea problemelor cu închiderea de mine şi haldele de steril, „unde ne aşteaptă zile grele din punct de vedere european”, existând presiuni pentru a le închide. Tudose susţine că va prezenta în curând o analiză şi un plan de măsuri pentru a transforma România într-un hub energetic în Balcani, „pe baza celor doi giganţi ai economiei româneşti, Transgaz şi Transelectrica”.

„Săptămâna viitoare deja am am stabilit o întâlnire cu ministrul Apărării, pentru a ne pune ministrul de acord cu situaţiile armatei române şi capacitatea de producţie a industriei româneşti de apărare. De asemenea, în cel mai scurt timp vom prezenta o analiză a situaţiei şi un plan de măsuri pentru a transforma România, pe baza celor doi giganţi ai economiei româneşti, Transgaz şi Transelectrica, să încercăm să transformăm România într-un hub energetic pe Balcani. E păcat să nu folosim resursa pe care o avem”, a spus Tudose, la sediul Ministerului Economiei, în prezenţa premierului Sorin Grindeanu.

Noul ministru a menţionat că va acţiona conform programului de guvernare în partea de minerit neenergetic, pentru ca România să nu mai exporte minereu de cupru, ci să fabrice produse finite.

„Ajungând la resursa naturală care este apa, avem cea mai bogată resursă de apă minerală din Europa şi nu ştim să o folosim cum trebuie. Împreună cu IMM-urile, să acţionăm pe zona de competitivitate, fiindcă aici avem într-adevăr o problemă dacă vrem să cucerim pieţele externe. Printre priorităţi intră şi toate problemele pe care le avem cu închiderea de mine, halde de steril unde ne aşteaptă zile grele din punct de vedere european, având o mulţime de presiuni pentru a le închide”, a afirmat Tudose.

În ceea ce priveşte vânzarea activelor Oltchim, Tudose a precizat că „lucrurile trebuie finalizate cu succes şi din punct de vedere al impactului economic, şi din punct de vedere social, pentru că sunt mii de oameni care au locuri de muncă acolo”.

Categorii
Economic
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.