X

Noi reforme pe plan economic: există presiuni pentru închiderea minelor, se dorește ca România să nu mai exporte minereu de cupru, ci să fabrice produse finite

https://alegeri.de-clic.ro/partid/PSD

Noul ministru al Economiei, Mihai Tudose, a declarat joi, la preluarea mandatului, că îşi doreşte ca România să nu mai exporte minereu de cupru. A enumerat, ca priorităţi ale sale, rezolvarea problemelor cu închiderea de mine şi haldele de steril, „unde ne aşteaptă zile grele din punct de vedere european”, existând presiuni pentru a le închide. Tudose susţine că va prezenta în curând o analiză şi un plan de măsuri pentru a transforma România într-un hub energetic în Balcani, „pe baza celor doi giganţi ai economiei româneşti, Transgaz şi Transelectrica”.

„Săptămâna viitoare deja am am stabilit o întâlnire cu ministrul Apărării, pentru a ne pune ministrul de acord cu situaţiile armatei române şi capacitatea de producţie a industriei româneşti de apărare. De asemenea, în cel mai scurt timp vom prezenta o analiză a situaţiei şi un plan de măsuri pentru a transforma România, pe baza celor doi giganţi ai economiei româneşti, Transgaz şi Transelectrica, să încercăm să transformăm România într-un hub energetic pe Balcani. E păcat să nu folosim resursa pe care o avem”, a spus Tudose, la sediul Ministerului Economiei, în prezenţa premierului Sorin Grindeanu.

Noul ministru a menţionat că va acţiona conform programului de guvernare în partea de minerit neenergetic, pentru ca România să nu mai exporte minereu de cupru, ci să fabrice produse finite.

„Ajungând la resursa naturală care este apa, avem cea mai bogată resursă de apă minerală din Europa şi nu ştim să o folosim cum trebuie. Împreună cu IMM-urile, să acţionăm pe zona de competitivitate, fiindcă aici avem într-adevăr o problemă dacă vrem să cucerim pieţele externe. Printre priorităţi intră şi toate problemele pe care le avem cu închiderea de mine, halde de steril unde ne aşteaptă zile grele din punct de vedere european, având o mulţime de presiuni pentru a le închide”, a afirmat Tudose.

În ceea ce priveşte vânzarea activelor Oltchim, Tudose a precizat că „lucrurile trebuie finalizate cu succes şi din punct de vedere al impactului economic, şi din punct de vedere social, pentru că sunt mii de oameni care au locuri de muncă acolo”.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Economic
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.