X

Ministrul Sănătăţii anunţă introducerea în schema de vaccinare a tuturor copiilor a vaccinului PNEUMOCOCIC

de null

Image result for vaccin

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, vineri, că săptămâna viitoare va semna contractele pentru vaccinul tetravalent şi pentru cel hexavalent şi că intenţionează să introducă în schema de vaccinare a copiilor şi vaccinul pneumococic.  În ceea ce priveşte vaccinul împotriva hepatitei, Bodog spune că există probleme în ceea ce priveşte producătorul.

Prezent, vineri, la Vălenii de Munte, în judeţul Prahova, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog,a declarat jurnaliştilor că problema legată de vaccinul împotriva hepatitei nu a fost rezolvată şi că speră ca aceasta să se rezolve la sfârşitul lunii viitoare.

”La hepatită este problemă cu producătorul. Producătorul coreean nu are toate actele în regulă, noi am identificat un producător european care va avea disponibilitate pentru acest vaccin undeva la sfârşitul lunii martie, va intra pe linia de producţie şi încercăm să găsim o soluţie pentru a ajunge cât mai repede la copii” a spis Bodog.

Acesta a precizat că în perioada următoare va semna contractele pentru alte două vaccinuri care lipsesc, respectiv pentru vaccinul tetravalent şi pentru cel hexavalent.

”Avem ca prioritate de a demara contractul cu vaccinul tetravalent pentru care aştept ultimele avize şi îl voi semna probabil cel târziu luni sau marţi şi vaccinul tetravalent va intra pe piaţă. În ceea ce priveşte vaccinul hexavalent, trebuie să vă dau o veste extrem de proastă: procedura a fost făcută anul trecut, nu a fost semnat contracul de fosta conducere a ministerului şi nu am primit aviz CFP, ceea ce înseamnă că am două soluţii: fie îmi asum răspunderea şi semnez contractul fără controlul financiar preventiv, ceea ce poate să se soldeze cu o acuzaţie de abuz în serviciu, fie anulez contractul. Dacă anulez contractul fără să găsesc o altă soluţie, în continuare nu vom avea vaccin hexavalent. (…) programul de vaccinare s-a schimbat, calendarul. S-au introdus mai multe vaccinări cu hexavalent pentru a suplini lipsa altor vaccinuri, motiv pentru care am decis şi am demarat de urgenţă o procedură scurtă de achiziţionare a vaccinului şi săptămâna viitoare voi semna contractul şi acest vaccin va intra pe piaţă”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Acesta a precizat că intenţionează să introducă în schema de vaccinare pentru toţi copiii din România vaccinul pneumococic, ”o noutate absolută” pentru România.

”Practic sunt două sau trei ţări în Europa care nu fac această vaccinare. Vom introduce acest vaccin. În următoarea săptămână vom lua o decizie în acest sens”  a mai spus Florian Bodog.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button