X

Radio Europa Liberă deschide o Televiziune contra Russia Today

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Maşinăria de propagandă rusească va avea un concurent serios şi credibil.  Pentru prima oară în istoria de 7 decenii, postul Radio Europa Liberă deschide un canal de televiziune. Noul post de televiziune, în limba rusă, va fi disponibil pe cablu, satelit şi platformele digitale.

Actualitatea, aşa se va numi canalul, va fi o alternativă la Russia Today , de exemplu, şi se adresează publicului rus şi rusofon din Federaţia Rusă, Ucraina, Ţările Baltice, Caucaz sau Asia Centrală.

Kenan Alyiev, redactor şef: “Asa că prin obiectivul nostru şi o televiziune echilibrată vom deveni o alternativă la dezinformare şi minciunile pe care le vedem în mass-media de stat ruse.”

Numai in redactia de la Praga lucreaza aproximativ 100 de redactori si reporteri. Li se adauga si corespondentii din intreaga lume.

Fost director adjunct Radio Europa Liberă: “Încă din  1990 există o redacţie foarte puternică, chiar la Moscova, foarte puternică. Deci nu cred că au avut probleme foştii colegi de la Europa Liberă în a găsi colaboratori.”

Deşi emite de probă încă de la sfârşitul anului trecut, Actualitatea are deja 160 de milioane de accesări pe reţelele de socializare şi viitorul este promiţător.

Radio Europa Liberă este finanţat de Congresul american şi are programe în 26 de limbi străine, în special în spaţiul fost sovietic.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Conform https://ro.wikipedia.org/wiki/Radio_Europa_Liber%C4%83 Radio Free Europe a fost ajutată financiar de Congresul Statelor Unite, iar până în 1972 fondurile pentru finanțarea RFE au fost alocate în cadrul bugetului destinat Agenției Centrale de Informații (CIA) a Statelor Unite. CIA a stabilit îndrumări generale și se implica zilnic în activitatea redacțională a secției centrale de știri.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button