X

Prim-ministrul Marii Britanii: “O Scoţie independentă nu va face parte din UE”

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Scoţia nu va face parte din Uniunea Europeană în cazul în care va obţine independenţa de Marea Britanie, a avertizat miercuri premierul britanic Theresa May, în timp ce purtătorul său de cuvânt a afirmat că, din punctul de vedere al Guvernului, Scoţia nu ar trebui să organizeze un nou referendum privind independenţa, transmite Reuters. 

La referendumul din 2014, cei mai mulţi dintre scoţienii care au venit la vot au susţinut rămânerea ţării în Marea Britanie, dar discuţiile despre o nouă consultare publică au revenit în actualitate.

Partidul Naţional Scoţian SNP a anunţat că va exista un al doilea referendum dacă Londra nu ţine cont de punctul de vedere al scoţienilor în demersurile legate de Brexit.

Convocată miercuri să răspundă întrebărilor parlamentarilor, Theresa May a fost interpelată de un membru al SNP, care a întrebat-o dacă va continua demersurile pentru ieşirea Marii Britanii din UE dacă nu va exista, în prealabil, o poziţie comună la nivelul întregului Regat Unit.

“Se tot referă la interesele Scoţiei în UE, dar o Scoţie independentă nu va face parte din UE”, a spus premierul May.

La scurt timp după afirmaţia făcută de Theresa May în Parlament, purtătorul de cuvânt al Guvernului britanic a spus că Executivul nu consideră că Scoţia trebuie să repete consultarea publică din 2014.

“A existat deja un referendum. A fost clar, hotărâtor şi legal. Ambele părţi au fost de acord să se supună rezultatelor”, a spus oficialul.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button