X

Igor Dodon vrea să schimbe tricolorul Republicii Moldova cu un steag roșu cu cap de bour

de null

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat, joi, că doreşte adoptarea prin lege a drapelului roşu ”cu cap de bour” – utilizat în trecut de Principatul Moldovei – şi renunţarea la actualul tricolor, care se aseamănă prea mult cu drapelul României. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

De asemenea, preşedintele vrea introducerea în lista sărbătorilor a datei de 2 februarie ca ”Zi a Statalităţii Ţării Moldovei”, transmite News.ro.

„Primele date istorice despre Moldova vin din 1359. În acest an vom sărbători 658 de ani. Avem cu ce să ne mândrim, suntem un popor cu o istorie de secole. Data de 2 februarie 1365 este ziua când, în premieră, statalitatea Ţării Moldovei a fost recunoscută oficial. Este o dată istorică”, şi-a explicat Igor Dodon iniţiativa de a declara „Ziua Statalităţii Ţării Moldovei”.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Foarte interesanta abordarea presedintelui Republicii Moldova. El vede cumva R. Moldova ca nefacand parte din Romania mare si unita, ci ca un principat. Daca ruperea teritoriala a Romaniei va functiona, R. Moldova va integra in ea o parte din Romania.

VIDEO. Dodon a primit de la Putin harta Moldovei Mari: E rău că în 1812, rușii s-au grăbit să pună granița la Prut

Iar daca se mai urasc mult romanii intre ei, asta chiar se va putea realiza:

Cine și de ce vrea un EURO MAIDAN la București? 150 000 de oameni protestează la București
Iar ideea ca R. Moldova nu este Romania a inceput sa se tot vehiculeze, mai ales de catre straini:

JAMES D. PETTIT, ambasadorul SUA in Republica Moldova, este EVREU? Este omul RUSIEI? De Ziua Republicii Moldova a declarant ca: “MOLDOVA nu este ROMANIA, Moldova isi are propria sa istorie”

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1.   Nu mai bine steagul URSS?  Mai, Popon, sau Gogon, cum te cheama, acum mars la stapanul tau, Putin si linge-i pantofii, ca doar ala nu atenteaza la integritatea R. Moldova. In Transnistria e stationata Armata Romana, nu?

  2. GOGON a ales să îşi pună portretul pe steagul roşu. Urmarea, bourul îl va da în judecată pentru plagiat.Vede roşu oriunde. Semn că a turbat. Ecarisajul ce păzeşte ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button