X

Vladimir Putin: Rusia este gata să finanţeze 100% cele două noi reactoare nucleare de la Paks, Ungaria

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Rusia este gata să finanţeze 100% proiectul construcţiei a două noi reactoare la centrala nucleară de la Paks, în Ungaria, a anunţat joi preşedintele rus Vladimir Putin, la sfârşitul unei întrevederi cu premierul ungar Viktor Orban la Budapesta, relatează AFP. 

Acest contract ruso-ungar în valoare de 12 miliarde de euro, din care 80% trebuia până în prezent să fie finanţat de Moscova, face obiectul unei anchete a Comisiei Europene, ceea ce a împiedicat demararea construcţiei.
‘Suntem gata să finanţăm (proiectul) 100%’, a declarat Putin în cadrul unei conferinţe de presă cu Viktor Orban în parlamentul ungar. ‘Însă atunci termenii acordului trebuie modificaţi’, a adăugat el, fără să facă alte precizări.
Comisia Europeană a deschis la sfârşitul lui 2015 o anchetă aprofundată pentru a vedea dacă acest proiect, atribuit fără cerere de ofertă, este viabil economic şi conform regulilor existente în materie de concurenţă. Pentru Kremlin, sunt numai “şicane gratuite”, a afirmat consilierul preşedintelui rus, Iuri Uşakov, în ajunul vizitei lui Putin.
‘Suntem convinşi că acordurile noastre respectă pe deplin normele UE’, a dat asigurări la rândul său Viktor Orban, estimând că ‘cele mai multe obstacole’ care împiedică realizarea acestui proiect au fost deja depăşite. ‘O revizuire a acordului nu este pe ordinea de zi’ pentru Ungaria, a insistat el.
Lucrările la centrala de la Paks urmează să înceapă în 2018 şi primul reactor va intra în funcţiune în 2023.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button