X

Sunătoarea: un leac pentru depresie

de null

Ultimile studii de specialitate arată că sunătoarea are un efect antidepresiv surprinzător, drept urmare unele ţări (Germania, Austria, SUA) deja au introdus în terapeutică planta ca medicaţie principală (de elecţie).

Tratamentul şi durata lui

O cană de ceai dimineaţa, de preferinţă după ce aţi mâncat ceva.

Un ceai „ca la carte” se face astfel: 250 ml apă fiartă se toarnă peste 15g plantă (vârfurile plantei tinere, extremitătile de maxim 10-15cm) puţin mărunţită. Se lasă în repaos 30 minute. Se strecoară.

Este recomandat ca ceaiul să fie preparat chiar înainte de utilizare. Tratamentul este de 7 zile maxim, se poate relua după o pauză de două luni.

Alte utilizări

  • antiinflamator (în dureri musculare moderate când se extrage în solvenţi graşi ex.: ceai completat cu lapte, apoi strecurat);
  • antioxidant (asemănător cu ceaiul verde) – previne şi ameliorează dezvoltarea bolii Parkinson, ajută la prevenirea apariţiei unui focar posibil cancerigen;
  • în crizele premenstruale la femei;
  • în tratamentul dezalcolizării;
  • antibacterian pe viruşii G+ (efect antibiotic în unele infecţii);
  • unele preparate speciale din plantă se utilizează în tratamentul psihiatric, cu rezultate remarcabile.

Interacțiuni cu alte medicamente

Datorită faptului că se elimină din organism prin metabolizare hepatică, există o concurenţă cu unele medicamente (folosite în reglarea colesterolului, a tensiunii arteriale; antiaritmice; antidiabetice) scăzând efectul lor.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Avem nevoie de ajutorul dvs. pentru a menține OrtodoxINFO online VĂ RUGĂM SĂ NE SPRIJINIȚI!