Sunătoarea: un leac pentru depresie

Author:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ultimile studii de specialitate arată că sunătoarea are un efect antidepresiv surprinzător, drept urmare unele ţări (Germania, Austria, SUA) deja au introdus în terapeutică planta ca medicaţie principală (de elecţie).

Tratamentul şi durata lui

O cană de ceai dimineaţa, de preferinţă după ce aţi mâncat ceva.

Un ceai „ca la carte” se face astfel: 250 ml apă fiartă se toarnă peste 15g plantă (vârfurile plantei tinere, extremitătile de maxim 10-15cm) puţin mărunţită. Se lasă în repaos 30 minute. Se strecoară.

Este recomandat ca ceaiul să fie preparat chiar înainte de utilizare. Tratamentul este de 7 zile maxim, se poate relua după o pauză de două luni.

Alte utilizări

  • antiinflamator (în dureri musculare moderate când se extrage în solvenţi graşi ex.: ceai completat cu lapte, apoi strecurat);
  • antioxidant (asemănător cu ceaiul verde) – previne şi ameliorează dezvoltarea bolii Parkinson, ajută la prevenirea apariţiei unui focar posibil cancerigen;
  • în crizele premenstruale la femei;
  • în tratamentul dezalcolizării;
  • antibacterian pe viruşii G+ (efect antibiotic în unele infecţii);
  • unele preparate speciale din plantă se utilizează în tratamentul psihiatric, cu rezultate remarcabile.

Interacțiuni cu alte medicamente

Datorită faptului că se elimină din organism prin metabolizare hepatică, există o concurenţă cu unele medicamente (folosite în reglarea colesterolului, a tensiunii arteriale; antiaritmice; antidiabetice) scăzând efectul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X