X

IMAGINI DRAMATICE: Va amintiti de TRAGEDIA de la HILLSBOROUGH?

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Tragedia de pe Hillsborough a avut loc pe 15 aprilie 1989 pe Stadionul Hillsborough în Sheffield, Anglia, la un meci din semifinalele Cupei Angliei dintre FC Liverpool și Nottingham Forest FC, când o busculadă a cauzat decesul a 96 de oameni și rănirea a peste 700 de persoane. Ulterior, s-a descoperit că principala vină pentru producerea incidentului a aparținut poliției, care a permis accesul unui număr prea mare de oameni în stadion. Incidentul rămâne până astăzi cea mai mare tragedie din fotbalul european și una din cele mai mari din fotbalul mondial.

În 2016, după 27 de ani de la eveniment, familiile celor 96 de fani Liverpool striviţi şi ucişi în timpul evenimentelor, au primit verdictul final. Justiţia din Anglia a decis că vina pentru incident aparţine poliţiei, care a permis accesul unui număr prea mare de fani în stadion. Timp de 27 de ani, forţele de ordine au refuzat să-şi asume vreo responsabilitate şi au arătat întotdeauna cu degetul spre fani. Pe lângă cele 96 de persoane ucise, alte 766 au fost rănite.

Cititi mai multe pe:

Tragedia de pe Hillsborough – imagini rare È™i terifiante de pe un stadion de fotbal

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.

€


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button