X

OFICIAL: A murit ultimul om care a pășit pe Lună / ÎNTREBARE: Dar oare a pășit cineva cu adevărat pe Lună?

Agenţia spaţială americană NASA a anunţat luni decesul astronautului Gene Cernan, ultimul om care a păşit pe Lună, informează Reuters.

Cernan a murit înconjurat de familie, la vârsta de 82 de ani. NASA nu a oferit alte detalii, scrie agerpres.ro.

Eugene Andrew Cernan, cunoscut ca Gene, a fost comandantul misiunii Apollo 17, ultima care a dus oameni pe suprafaţa Lunii. Pe 17 decembrie 1972, Cernan şi colegul său Harrison Schmitt au ieşit din modulul de aselenizare pe suprafaţa satelitului Terrei. Doar 10 alţi astronauţi – toţi americani – mai făcuseră asta înainte şi niciunul nu a mai urmat de peste 44 de ani. Timp de 22 de ore, pe parcursul a trei zile, cei doi au călătorit circa 30 de kilometri în vehiculul lunar şi au adunat aproximativ 100 de kilograme de roci.

„Ştiu că m-am schimbat în ultimele trei zile şi că nu mai aparţin doar Pământului. Pentru totdeauna, voi aparţine universului”, avea să scrie Cernan în memoriile sale intitulate „Ultimul om pe Lună”. El a fost şi unul dintre primii astronauţi care au ieşit dintr-o navă în spaţiul interplanetar.

Născut pe 14 martie 1934 la Chicago, Gene Cernan a fost ofiţer al aviaţiei Marinei SUA, inginer electrician şi de aeronave şi pilot de vânătoare, înainte de a deveni astronaut. S-a pensionat de la NASA şi din Marina Militară americană în 1976, după care a contribuit la lansarea liniei aeriene Air One şi a fost consultant pentru energie şi tehnică aerospaţială şi comentator de specialitate pentru televiziunea ABC News.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!