X

Laptele din magazine este mai rău decât îţi poţi imagina

SAMSUNGDe mâncarea de la restaurantele fast-food ştiam deja că este nesănătoasă din cauza tuturor conservanţilor şi a chimicalelor, dar nici laptele nu este mai bun, arată o nouă cercetare. Pe lângă scandalurile cu aflatoxina descoperită în lapte, oamenii de ştiinţă au descoperit şi alte substanţe nocive.
Cu ce sunt hrănite animalele de lapte

Iniţial a fost analizat conţinutul laptelui de vacă, al celui de capră şi al celui omenesc, de la marile ferme din Spania şi Maroc, iar cercetătorii au fost şocaţi de ce au descoperit: peste 20 de tipuri de analgezice, antibiotice şi medicamente antiinflamatoare. Animalele de la ferme sunt hrănite cu câte un cocktail de medicamente, ce contaminează mai departe laptele, care este apoi procesat şi scos la vânzare în magazinele din întreaga lume.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Dintre cele trei tipuri de lapte analizat, cel de vacă este de departe cel mai contaminat cu substanţe dăunătoare, însă acest lucru nu este surprinzător, pentru că vacile sunt “tratate” în mod obişnuit cu multe antibiotice, hormone de creştere şi hrană de origine contestabilă. Din nefericire pentru sănătatea celor care consumă laptele comercializat la scară largă, de fiecare dată când beau laptele, beau şi substanţele rele.

Cercetătorii au publicat şi o listă cu substanţele găsite în laptele de vacă, printre care se numără şi: ketoprofen (antiinflamator), diclofenac (antiinflamator), florfenicol (antibiotic), estradiol (hormon sexual), etinilestradiol (hormon steroidian), triclosan (antifungic), pirimetamină (medicament anti-malarie).

Pe de altă parte, alţi cercetători sunt de părere că aceste substanţe sunt în cantitate prea mică încât să ne putem îmbolnăvi de la consumul laptelui, dar chiar şi aşa, ele rămân în organismele noastre o perioadă destul de lungă şi ne pot afecta pe termen lung.

Ce fel de lapte ar trebui să bei?

În cazul în care consumi lapte în mod regulat, cercetătorii te sfătuiesc să nu mai cumperi brandurile produse în masă, ci mai sănătos este să mergi la cel mai apropiat magazin unde poţi găsi lapte organic. Mai mult chiar, ai putea da o fugă până la piaţă, unde găseşti laptele vândut de ţărani. Cel mai probabil ei nu îşi hrănesc animalele din curte cu hormoni, antibiotic şi furaje dubioase, ci mai degrabă le lasă să pască iarbă. Cumpără-l crud şi fierbe-l bine acasă – acesta nu este nici pasteurizat şi nu conţine alte substanţe dăunătoare care se adaugă produsului în procesul de conservare.

Aflatoxina în România

La începutul acestui an, un scandal privind laptele s-a iscat în ţară. Specialiştii au descoperit mai multe depozite de lapte ce conţine aflatoxina – o substanţă cancerigenă eliberată de anumite tipuri de mucegaiuri, ce contaminează alimentele depozitate necorespunzător. Problema aici este că toxina cancerigenă nu poate fi eliminată de organismul uman, aşa cum se poate întâmpla în cazul animalelor. Produsele infestate au fost retrase de pe piaţă, însă specialiştii nu au continuat cercetările, să afle ce alte substanţe mai conţine laptele comercializat.

| Unica

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button