X

CIPURILE ORGANE – Organe umane bazate pe cipuri vor revolutiona dezvoltarea medicamentelor

Vizionati va rog:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

http://www.reuters.com/video/2012/06/10/chip-based-human-organs-to-revolutionize?videoId=235912541&videoChannel=2602

Iata si transcriptul:

Organe umane bazate pe cipuri vor revolutiona dezvoltarea medicamentelor

Dan Shane construieste un plaman uman. Poate ca nu seamana cu un plaman, dar contine celulele organului si functionalitatea caracteristica, pozitionate strans una langa cealalta, pentru a incapea pe un singur microcip.  Shane si colegii sai de la Institutul Harvard fac noi descoperiri in domeniul ingineriei bio-medicale- conform directorului lor Don Inbern. Acesta spune ca dupa ani de cercetari, oamenii de stiinta pot reproduce tot felul de tipuri de organe umane. ‘’Decat sa construim un intreg organ, putem sa construim unitatea functionala de baza, o sectiune tridimensioanal a plamanului, a unui intestin, sau a unui ficat, care sa contina celule umane, sa reconstituie si sa imite modul de functionare al unui organ, iar eventual, putem interconecta aceste parti, din care sa rezulte un corp uman.’’ Inbern spune ca aceasta tehnologie are potentialul de a revolutiona modalitatea in care companiile farmaceutice isi testeaza noile medicamente. ‘’idee este ca o companie farmaceutica este limitata de faptul ca studiile pe animale nu functioneaza, pierdem multe vieti de animale, iar rezultatele nu prezic efectele medicamentelor asupra oamenilor, asa ca trebuie sa o luam de la zero.’’

Unde studiile pe animale au dat gres, Inbern spune ca organele pe cipuri vor reusi, deoarece sunt compuse din celule si tesut uman. Plamanul de pe un cip este compus din celule umane din plaman si vase capilare, care sunt despartite de o membrana poroasa. Aceste celule se afla situate intre niste canale vidate care imita modul de functionare al plamanilor (miscarea lor) atunci cand omul respira. In clip puteti urmari imagini in timp real care arata cum globulele albe ataca bacteriile introduce de catre cercetatori in cip.

‘’Deoarece putem vedea clar la microscop si putem urmari ce se intampla in aceste structuri similare organelor in timp real, obtinem astfel informatii legate de mecanismele prin care actioneaza medicamentul si efectele sale, aceste lucruri sunt de o reala valoare pentru companiile farmaceutice.’’

Inbern spune ca echipa sa lucreaza in prezent la crearea de interconectari intre diferite cipuri-organe  cu speranta de a simula structura complexa a corpului uman. Acesta spune ca va mai dura ceva timp, dar spera ca intr-o zi, aceste cipuri-organe sa inlocuiasca definitiv studiile pe animale si in acelasi timp sa ofere o modalitate mai eficienta de testate a noilor medicamente.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.

€


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button