X

Despre Hewlett Packard si Novensys, companiile ce vor furniza solutia IT pentru CARDURILE DE SANATATE

   Credeati ca au uitat de cardurile de sanatate cu cip?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

   Iata ce aflam din articolul HP România şi Novensys vor furniza soluţia IT destinată cardurilor de sănătate pentru 25 mil.  euro:

Consorţiul HP România şi Novensys Corporation va furniza Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) soluţia IT destinată introducerii cardului electronic de asigurări de sănătate, valoarea contractului ridicându-se la 108,7 milioane de lei, inclusiv TVA (25 milioane de euro).
Potrivit caietului de sarcini, publicat în septembrie 2011, licitaţia a fost estimată la 110,8 milioane de lei, inclusiv TVA (25,5 milioane de euro).

“Comisia de licitaÅ£ie a stabilit că oferta câstigătoare este cea depusă de Hewlett Packard (România) SRL, în asociere cu Novensys Corporation SRL, a cărei valoare se ridică la 87.636.000,03 lei, exclusiv TVA. Rezultatul procedurii a fost comunicat ofertanÅ£ilor în data de 21 februarie”, se arată într-un răspuns al Companiei NaÅ£ionale “Imprimeria NaÅ£ională” (CNIN) la solicitarea MEDIAFAX.

În cadrul licitaţiei, Imprimeria Naţională a avut calitatea de unitate centralizată de achiziţii, iar CNAS de unitate contractantă, conform HG 962/2010 pentru aprobarea modalităţii de realizare a sistemului naţional al cardurilor naţionale de asigurări sociale de sănătate.

“Contractul cu ofertantul desemnat câstigător se va încheia de către CNAS, care va achita ÅŸi sumele contractuale, CNIN nefiind implicată financiar în contract”, se mai spune în răspunsul Imprimeriei NaÅ£ionale.

Alături de HP România şi Novensys Corporation, la licitaţie s-au mai înscris consorţiile UTI Systems şi Certsign, Indra Sistemas (Spania) şi Teamnet International, precum şi Ericsson Telecommunications România şi Software Development&Consulting SRL.

Imprimeria Naţională este la a doua încercare de atribuire a contractului, după ce, în iulie 2011, prima procedură a fost anulată de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), în urma unei contestaţii depuse de Ericsson Telecommunications România.

Contractul va avea o durată de 9 luni de la data atribuirii şi va fi finanţat din surse proprii.

Prin introducerea cardului electronic de asigurări de sănătate, autorităţile intenţionează identificarea şi verificarea eligibilităţii pacientului din punct de vedere al calităţii de asigurat, a furnizorului de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale, cât şi accesul şi utilizarea datelor medicale.

Astfel, va fi introdus un mecanism suplimentar de control pentru evidenţele, raportările şi decontările serviciilor medicale, iar acesta va asigura accesul rapid al furnizorilor de servicii medicale la un minim de date medicale necesare deciziei medicale, în special în caz de urgenţe medicale.

Totodată, implementarea cardului naţional de asigurat va permite valorificarea tehnologiilor actuale privind accesul şi schimbul de date în condiţii de deplină siguranţă şi protecţie a datelor cu caracter personal, conform legislaţiei în vigoare şi recomandărilor Uniunii Europene.
Cardul naţional va fi emis individual pentru fiecare asigurat şi distribuit la domiciliu prin poştă.

Soluţia informatică care va gestiona cardul electronic va fi calibrată pentru a gestiona un număr de 15 milioane de asiguraţi, 50.000 de medici, din care 12.000 medici de familie, 15 milioane de consultaţii/an, 22 milioane de tratamente/an, 3,5 milioane de vaccinări/an, 20 milioane de analize de laborator/an, 2,7 milioane de vizite la domiciu/an şi 5,4 milioane de internări în spitale/an.

Hewlett Packard (România) SRL este parte a grupului american HP, unul dintre cei mai mari producători mondiali de echipamente IT.
În 2010, afacerile companiei au însumat 340,7 milioane de lei, iar profitul net a atins 44,7 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finanţelor Publice.

Cu o experienţă de 15 ani în domeniu şi peste 220 de angajaţi, Novensys Corporation este un integrator local de soluţii informatice dezvoltate de Oracle, Microsoft sau IBM.

Novensys Corporation este controlată de Cezar Florin Golumbeanu – 22,8 %, Andrei Åžtefan Caunii – 21,75 %, Robert Florin Cristea – 22,05 % ÅŸi ICB Investment Limited (Cipru) – 33,4 %.

Pentru acest an, afacerile companiei au fost estimate la 40 milioane de euro, de la 28 milioane de euro în 2011.

Comentariu saccsiv:

In legatura cu Hewlett-Packard, stim ca David Packard (1912 – 1996), co fondatorul companiei (1939) a fost prieten apropiat al familiei Rockefeller

Membru Bohemian Grove, a fost de asemenea si U.S. Deputy Secretary of Defense 1969-1971 sub Nixon.

In timpul celui de al doilea razboi mondial Hewlett-Packard a produs echipamente pentru armata: radiouri, sonare, radare, etc. Dupa aceea a adus multe inovatii tehnice  devenind unul dintre cei mai mari producatori de electronic testing and measurement devices, calculatoare, computere, imprimante.

Cititi va rog si:

VIDEO: DR. DRE, Hewlett-Packard si multe simboluri …

HP Romania se ocupa si de SIUI:

   Conform http://www.eafacere.ro/firme/novensys-corporation_6767.html

Novensys este un actor important al pietei romanesti de management al informatiei. Dupa 8 ani in care s-a impus prin numele Bar Code Systems ca lider al segmentului de coduri de bare si a acumulat expertiza unui integrator, compania a intrat in 2004 intr-o etapa fireasca de dezvoltare. Novensys are acum puterea de a oferi solutii complete integrate de management al informatiei, la cele mai inalte standarde.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.

€


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE