X

ESENTIAL – Un parinte propune spre dezbatere: CUM E CORECT? „Semnul SAU numele fiarei sau numarul numelui fiarei”? Sau „Semnul ADICA numele fiarei sau numarul numelui fiarei”? DIFERENTA ESTE ENORMA

Preiau un dialog din rubrica de comentarii a articolului CE INSEAMNA „numele fiarei, SAU numarul numelui fiarei”? Importanta acelui „SAU”.  Daca nu depistam „666” intr-un document biometric, il putem accepta?:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Sorin
In greacă nu există acel „adică” care există în edițiile sinodale recente, ci există doar virgulă. Apoc. 13: 17 τ χραγμα, τ νομα το θηρου τν ριθμν το νματος ατο. = pecetea, numele fiarei sau numărul numelui fiarei. Întrebarea este dacă virgula de după cuvântul haragma = pecete/tatuaj este disjunctivă (valoare de „sau”) sau explicativă (valoare de „adică”). Contează mult să înțelegem asta.

Ediția 1914 o consideră disjunctivă (lăsând virgula), iar cele recente explicativă, traducând-o prin „adică”.

saccsiv
Sorin

Adica sa nu fie doar un “SAU“? Atunci ar fi trei variante:

Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are

SEMNUL

sau

NUMELE FIAREI

sau

NUMARUL NUMELUI FIAREI

Sorin
Apoc. 13: 17 τ χραγμα, τ νομα το θηρου τν ριθμν το νματος ατο.
Apoc. 13: 17 tatuajul/pecetea, numele fiarei sau numărul numelui fiarei.

varianta (a) tatuajul/pecetea sau numele fiarei sau numărul numelui fiarei.
varianta (b) tatuajul/pecetea, adică numele fiarei sau numărul numelui fiarei.

I. Între cele 3 substantive înșiruite în Apoc. 13: 17 există o virgulă și un „sau”. Virgula poate fi interpretată disjunctiv sau explicativ:

a. disjunctiv, ca un „sau”, deci ca „sau”-ul ce deja există, adică așa cum ai înțeles și tu mai sus și așa cum interpretează și Biblia 1914.
b. explicativ, ca un „adică”, exact a
șa cum apare în edițiile sinodale recente.

Trebuie făcută o exegeză foarte serioasă pentru a afla ce valoare are acea virgulă. Varianta ta de mai sus este varianta (a). Trebuie argumentată, însă.

II. A doua problemă e că cuvântul χραγμα se traduce mai bine cu „tatuajul”, decât cu „pecetea”. Practic pecetea înseamnă altceva, e ceva aplicat, pe când χραγμα înseamnă ceva scrijelit, trasat. Nu e greu să întrevezi diferența. Pentru cuvântul „pecete” se folosește alt cuvânt în Apocalipsă, și în Scriptură în general. Cred că e importantă precizarea.

Păresimi bune!

   Comentariu saccsiv:

   Cred ca s-a inteles tema. Rog pe fratii preoti si teologi sa-si expuna o parere. Bine ar fi sa stim si in editiile rusesti, vechi si noi, cum apare.

In general cand se vorbeste despre semn, nu se discuta nici macar despre acel „sau” din „numele fiarei, sau numarul numelui fiarei”. Iata insa ca mai apare o foarte importanta problema: un eventual al doilea „sau”.

In Apocalipsa 13 scrie asa:

Si ea ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte” Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei

In varianta cu doi de „sau”, stam rau. Caci in momentul in care vor dispare banii cash (inlocuiti cu cei electronici) si se va impune documentul biometric unic (la un loc: act de identitate, card bancar, carnet de sofer, carnet de sanatate, etc.) atunci fara acest document total nu vom mai putea cumpara sau vinde, deci deja ne aflam in situatia descrisa in Sfanta Scriptura, chiar fara a ne fi inca aplicat acel semn pe mana sau frunte. De fapt, s-ar putea sa fie chiar si mai rau. Doar disparitia banilor cash si existenta separata a cardului bancar si a actului de identitate biometric ne duce in aceeasi situatie. Card bancar deja avem. Buletin biometric unele state deja au, altele vor avea curand. Mai lipseste disparitia totala a banului cash. Dar partial deja au inceput sa lucreze si la acest aspect:

SUEDIA, prima ţară FARA BANI LICHIZI? Ce bine le mai zicea parintele Paisie Aghioritul …

Inca un pas spre epoca FARA CASH: Bulgaria va limita platile in numerar de peste 15.000 leva

ITALIA: Tranzactiile ce depasesc 1 000 de euro se vor efectua doar cu cardul …

Louisiana: INTERZICEREA PLATII CASH pentru produsele la mana a doua

RUSIA VA LIMITA PLATA CASH. Tot ea va impune anul acesta DOCUMENTUL UNIVERSAL – toate in unul: act de identitate, card bancar, cartela de autobuz, etc. CUM SE LEAGA ELE LUCRURILE …

VIDEO: Oficial, daca platesti CASH esti suspect de TERORISM. Locuitorii din Discovery Bay (California) nu vor mai putea plati cash serviciile publice …

FBI – Indicator de posibile activitati teroriste in Internet Café: PLATA CASH …

Inca un pas spre epoca FARA BANI LICHIZI: e-moneda

Referitor la cele scrise de parintele Sorin despre semn, ca o fi tatuaj sau pecete, SISTEMUL are oficial la dispozitie actualmente cipul implantabil si tatuajul:

Tatuaje in loc de cip?

Articolul zilei (30.08.2011): De la tatuajul electronic aplicat pacientilor, la cel ce va inlocui documentele cu cip

Dar poate mai pregatesc o dracie. Sau poate nu mai pregatesc nimic si asteptam degeaba momentul impunerii obligatorii a cipului – document total (implantat in corp) sau a tatuajului electronic de care aminteam mai sus. Adica treaba va putea functiona prin disparitia banilor cash si impunerea obligatorie a cardurilor bancare si a actelor biometrice cu cip (separate sau cumulate intr-un document unic care sa randul sau sa fie sub forma de card sau cip implantat in corp sau tatuaj). Nu stiu daca se intelege ideea.

Iar la aparitia antihristului, acela sa sileasca semnul pe frunte sau pe mana. Dar atentie mare, un semn independent de treaba cu card bancar – act biometric. Evident, in ipoteza acelui „SAU” de care vorbim. Si atunci acel semn va putea fi o … pentagrama. Si astfel s-ar lega lucrurile mai bine cu ceea ce spun unele profetii:

STEAUA (PENTAGRAMA) va fi un simbol extrem de important in vremea ANTIHRISTULUI …

Vedeti fratilor, de ce sta scris in Apocalipsa la capitolul 22:

18. Şi eu mărturisesc oricui ascultă cuvintele proorociei acestei cărţi: De va mai adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu va trimite asupra lui pedepsele ce sunt scrise în cartea aceasta; 

19. Iar de va scoate cineva din cuvintele cărţii acestei proorocii, Dumnezeu va scoate partea lui din pomul vieţii şi din cetatea sfântă şi de la cele scrise în cartea aceasta. 

De ce e diferenta intre editiile vechi si cele noi? Cum de au indraznit unii sa modifice textul initial? Si cum stim care a fost textul initial? Caci e o diferenta enorma intre „adica” si „sau”.

Caci daca e cu „sau”, atunci e posibil sa tot asteptam cipul implantat … deoarece e posibil sa-l asteptam degeaba. Asta ar trebui sa le dea de gandit celor ce zic ca iau orice card bancar si orice act biometric, dar ca nu vor accepta implantul cu cip, cel despre care zic ca este egal cu semnul = numele fiarei = numarul numelui fiarei.

Si sa ne mai gandim la o chestie. Oare degeaba marii duhovnici ne indeamna sa nu acceptam actele cu cip?

Sa facem un DVD cu indemnul marilor duhovnici de a refuza documentele cu cip

Video: CONVORBIRI DESPRE APOCALIPSA. Preoti rusi despre pasaportul biometric, CNP, ecumenism, Tarul Nicolae al II-lea al Rusiei, globalizare, desfranare … (Partea 1)

Video: CONVORBIRI DESPRE APOCALIPSA. Preoti rusi despre pasaportul biometric, CNP, ecumenism, Tarul Nicolae al II-lea al Rusiei, globalizare, desfranare … (Partea 2)

VIDEO: Preot rus predicand in 2007 impotriva cipurilor. Judecatoria a considerat predicile sale extremiste. Ierarhii i-au interzis sa mai slujeasca. In 2010 a murit de cancer …

VIDEO – Parintele Gavriil (UCENIC AL PARINTELUI PAISIE AGHIORITUL) despre actele electronice: NU LE LUATI SAU DISTRUGETI-LE

Cititi va rog si:

Vom muri fara cip? CUM VOM PUTEA TRAI FARA SA PUTEM CUMPARA SAU VINDE? Parintele Daniel de la Rarau despre cum vor trai crestinii ortodocsi in vremurile antihristice

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button