X

Articolul zilei (30.08.2011): De la tatuajul electronic aplicat pacientilor, la cel ce va inlocui documentele cu cip

Citez din articolul Hospital patients now being microchipped with “electronic tattoos”:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Christina Luisa
NaturalNews
August 25, 2011

Implantarea micro-cipurilor a devenit o metodă subtilă de a proteja sănătatea pacienţilor din spitale.  Pentru a masca practica acestei invazii a trupului cu un aspect la modă, de ultimă tehnologie, senzorii cu micro-cip sunt definţi ca „tatuaje electronice” ce pot fi ataşate pe pielea umană şi care se pot mişca şi întinde fără să se rupă.

După cum se presupune, comparaţiile dintre acest cip electronic subţire ca firul de păr ce are formă de emblemă cu un tatuaj electronic sunt făcute pentru că se referă la modul în care se face aderenţa direct pe piele: asemeni unui tatuaj temporar care se lipeşte doar cu apă.

Un cip mic are mai puţin de 50 de micrometri grosime şi este mai subţire în diametru decât un fir de păr uman. Se comercializează ca fiind „sigur” şi uşor în monitorizarea temporară a inimii şi creierului la pacienţi, înlocuindu-se astfel echipamentul medical greoi folosit în prezent în spitale.

Acest dispozitiv foloseşte tehnologia micro-electronicelor numită EES (sistem electronic epidermal) şi se spune că va fi o evoluţie care va „transforma” tehnologia medicală de analiză, jocurile pe calculator şi chiar operaţiile de spionaj, potrivit unui studiu publicat săptămâna trecută.

Cipul care este mai subţire decât firul de păr a fost dezvoltat de o echipă internaţională de cercetători din State Unite, China şi Singapore şi este descris în Jurnalul de Ştiinţă.

Legătura există dintre micro-cipurile animale şi cancer

Micro-cipurile implantate animalelor de companie au crescut ca număr în ultimii ani. Aceste cipuri sunt marcate cu un cod mic de bare care poate fi scanat întocmai ca marcajele din articolele de băcănie. Acest fapt pare să arată că micro-cipurile sunt făcute să-l transforme pe deţinător într-un obiect care poate fi depistat şi catalogat. O dată ce micro-cipul este introdus într-un animal, cipul rămâne acolo pentru întreaga durată de viaţă a animalului. Acest cip poate fi folosit la identificarea animalului găsit pe stradă sau la retunarea lui la adăpost.

Cipurile implantate sub piele sunt de cele mai multe ori recomandate de veterinari şi de experţii în îngrijirea animalelor ca fiind o metodă prin care se asigură că animalele pierdute îşi găsesc drumul spre casă.

Dar, cercetătorii au indicat că în pofida utilităţii declarate, micro-cipurile animalelor de companie pot cauza cancer. Numeroase studii au indicat clar legături dintre aceste micro-cipuri şi cazuri frecvente, crescute de cancer şi tumori la şoareci şi şobolani.

În trecut, dezvăluirea publică a acestor legături dintre micro-cipuri şi cancer la animale a dus la îngrijorări răspândite privind siguranţa micro-cipurilor implantate în fiinţe vii. Concluziile în urma studiului micro-cipurilor la animale care au generat rumoare au fost atât de elocvente încât Dr. Robert Benezra, directorul Programului de Genetică în Biologia Cancerului de la Centrul de Cancer Memorial Sloan-Kettering din New York, a fost citat într-un articol despre micro-cipuri: „Cu toate informaţiile pe care le-am citit, nu aş fi de acord pentru nimic în lume să-mi implantez un astfel de cip în piele mie sau vreunui membru din familia mea”

Un studiu din 2001 a descoperit că 1% din şobolanii cu micro-cipuri implantate au dezvoltat tumori cancerigene lângă zona de implantare. S-au făcut numeroase studii pe animale între 1990-2007 şi aproape toate au concluzionat că micro-cipurile au crescut semnificativ numărul de cancer.

În curând vom avea „tatuaje electronice super tari”

Toate părţile electronice ale noului cip EES sunt fabricate fără striaţii, cu componente sinuoase care le permite să fie întinse şi presate. Aceste componente conţin celule solare foarte mici care pot genera energie sau se pot încărca cu energie prin radiaţie electromagnetică. Senzorul este montat pe o diagramă de plastic solubilă în apă şi ataşată corpului prin perierea suprafeţei cu apă – din moment ce s-a făcut comparaţie cu un tatuaj temporar.

Acest nou dispozitiv implantat la pacienţii din spital cu siguranţă arată şi acţionează ca un micro-cip – ce puţin se face referire în mod repetat la „tatuaj electronic” pentru ca acest concept să apară inofensiv, prietenos, chiar la modă!

Micro-cipuri invazive – merită oare confortul?

Oamenii de ştiinţă pretind că aşa-zisul avantajul al cipurilor EES este abilitatea lor de a fluidiza pe grupuri de fire, suporturi şi aparate de control lipicioase căptuşite cu gel pe care se bazează în prezent aparatele ce ţin evidenţa semnelor vitale la pacienţii din spitale. Este limpede că aceste forme tradiţionale ale echipamentelor şi aparatelor greoaie deranjează prea mult pacienţii.

Se pare că oamenii de ştiinţă cred că acest micro-cipuri sunt destul de confortabile deoarece cântăresc mai mult decât potenţialele riscuri.

În testări, micro-cipul a fost ataşat în mod expres în gâtul unei persoane şi folosit la detectarea diferenţelor în rostirea unor cuvinte, cum ar fi „sus, jos, stânga, dreapta, mergi, stop”. Cercetătorii au folosite aceste funcţii pentru a controla un simplu joc pe calculator.

Este oare confortul de a nu trebui să se opereze manual un echipment destul de mare pentru a justifica implantarea unui sensor electronic sub pielea oamenilor? Aţi avea încredere într-un micro-cip să vă controleze funcţiile corpului fără a cauza pericole de sănătate în timpul funcţionării?

Viitorul Americii : zombii[1] cu micro-cipuri

Cercetătorii sunt de părere că tehnologia poate fi folosită să înlocuiască firele şi cablurile tradiţionale, dar asta sună mai degrabă exact ca o scuză folosită pentru a muşamaliza adevărul: că acestă nouă metodă cu micro-cip este o cale prin care toţi vom avea implantat într-un final un micro-cip pentru a putea fi localizaţi şi monitorizaţi. În curând, tuturor li se va cere să poarte cipuri sau „tatuaje” care să dovedească că au fost vaccinaţi pentru a se face legătura cu evidenţele de sănătate, evoluţia situaţiei financiare şi evidenţele de asigurare socială.

Dacă guvernul poate cere americanilor să poarte documente cu micro-cip, incluzând evidenţele de muncă, financiare şi de sănătate, se pare că este doar o chestiune de timp până ce aceste cipuri vor fi implantate în numele „confortului” sau „siguranţei”. Potrivit guvernanţilor, totul se face “pentru binele nostru.”

Vă rugăm să citiţi mai mult şi să urmăriţi filme despre agenda guvernului de a implanta micro-cipuri tuturor oamenilor până în 2017: http://yedies.blogspot.com/2010/11/…

Surse folosite şi informări suplimentare

http://www.bbc.co.uk/news/health-14…

http://www.breitbart.com/article.php?
id=CNG.6e1e2ad90e2d94b12b6258b7e9c5b33d.611&show_article=1

http://www.suite101.com/content/do-…

Cititi va rog si:

Tatuaje in loc de cip?

Cum tatuajele va pot transforma pielea intr-un ecran

Din nou despre TATUAJE: monitorizeaza activitatea inimii si a creierului


[1] În sistemul spiritual de credinţe afro-caraibian (Voodoo) se spune că oamenii devin controlaţi de un vrăjitor puternic şi sunt astfel transformaţi în supuşi. Termenul „zombi” defineşte un om fără gândire, controlat de o forţă malefică.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button