X

Comunicat: SFANTA CHINOTITA a Sfantului Munte Athos ESTE IMPOTRIVA obligativitatii actelor de identitate electronice si recomanda credinciosilor actele de identitate fara CIP

Citez din articolul COMUNICAT: Sfanta Chinotita a Sfantului Munte Athos este impotriva obligativitatii actelor de identitate electronice si recomanda credinciosilor actele de identitate fara cip:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Comunicat al Sfintei Chinotite a Sfantului Munte Athos cu privire la guvernarea electronica si cardul cetateanuluiCa urmare a depunerii in Parlamentul Grec a proiectului de lege privind „Guvernarea electronica” si, implicit, cardul cetateanului ce urmeaza a fi emis dupa adoptarea acestei legi, Sfanta Chinotita a Sfantului Munte doreste sa semnaleze urmatoarele:

Cardul cetateanului identifica personalitatea cetateanului si il converteste pe acesta intr-un numar din cadrul sistemului guvernarii electronice…

– Toti cetatenii sunt, de acum, inregimentati intr-un sistem electronic care controleaza si prelucreaza datele vietii personale (activitatea economica, chestiunile legate de sanatate si de munca, comportamentul social etc. ) anuland practic libertatile acestora.

– Deoarece sistemul acesta are capacitatea de a se reprograma cu usurinta, consideram ca este real pericolul, pentru toti crestinii, de a li se viola libertatea constiintei religioase, privandu-i astfel de posibilitatea marturisirii credintei si propovaduirii Evangheliei lui Hristos, in mod liber.

– De asemenea, fiindca autoritatea utilizarii acestui sistem este incredintata unor entitati non-definite in ceea ce priveste caracterul lor public sau privat (nn. prin directiva a UE datele vor fi stocate in Israel), carora li se ofera posibilitatea de a adauga sau elimina date din cardul cetateanului, este posibila chiar si eventualitatea folosirii in necunostinta de cauza a unor simboluri anticrestine de catre credinciosi.

Pentru toate aceste motive mai sus aratate, Sfanta Chinotita a Sfantului Munte isi exprima profunda ingrijorare si inainteaza Guvernului Elen rugamintea calduroasa de a nu continua demersurile pentru emiterea cardului cetateanului, recomandand crestinilor sa foloseasca actualele acte de identitate.

Suntem impotriva aplicarii obligatorii a acestui tip de card de identitate.

Ca si crestini ortodocsi nu trebuie sa uitam ”ca Cel care este-n voi e mai mare decat cel ce este-n lume” (I Ioan 4, 4)[1] si ca Hristos a „biruit lumea” (Ioan 16, 33), insa aceasta nu antreneaza si consimtamantul nostru fata de practici obligatorii si contrare libertatii umane.

Ne rugam din tot sufletul ca Doamna noastra Nascatoarea de Dumnezeu, Aparatoarea si Supraveghetoarea Sfantului Munte sa dea poporului evlavios al patriei noastre puterea de a razbate in toate greutatile vietii si mai ales in conjunctura dificila prin care trecem.

Toti reprezentantii si staretii din sinaxa comuna a celor 20 de Sfinte Manastiri ale Sfantului Munte.

Traducere Graiul Ortodox
sursa: http://thriskeftika.blogspot.com/2011/05/h_05.html

   Cititi va rog si:

Parintele PAISIE AGHIORATUL despre 666, cartele electronice, buletine electronice

VIDEO – Mari duhovnici despre actele cu cip: “NU LE LUATI!”. Daca de STALPII ORTODOXIEI nu ascultam, de cine atunci sa ascultam?

ALT „ISTERIC”. Monahul TEODOR STANESCU: „Cei care vor accepta BULETINELE CU CIP, vor renunţa la Dumnezeu şi-l vor accepta de bună voie pe satana.” Despre VREMURILE APOCALIPTICE

Parintele IOAN de la Rarau despre CIPURI, CADEREA BISERICILOR, PAPA

Părintele Arhimandrit Gheorghie KAPSANIS stareţul Mânăstirii Grigoriu din Sfântul Munte ATHOS despre INDOSARIEREA ELECTRONICA, NOILE BULETINE si UNIUNEA EUROPEANA

VIDEO – PS Sebastian, Episcopul Slatinei: „Nu acceptati cipurile nici macar in pasapoarte”

VIDEO (si transcriptul): Parintele ARSENIE PAPACIOC de vorba cu Parintelui Mihail Stanciu pe tema ACTELOR CU CIP. Parintele Arsenie: MIROASE A 666. Parintele Mihail insista ca Parintele IUSTIN PARVU se afla la limita EREZIEI … Strategia celor de la RAZBOI INTRU CUVANT: agitarea BAU BAU-ului schismei

VIDEO (si transriptul): Parintele ADRIAN FAGETEANU despre ACTELE CU CIP. Inregistrare din AUGUST 2010!!! Nu indeamna doar SA NU LE LUAM, spune lucruri chiar cu mult mai grave …

VIDEO: Inca din 2009 PARINTELE IOAN DE LA RARAU spunea foarte clar SA NU LUAM BULETINE sau orice act CU CIP …

VIDEO: Parintele NEONIL STEFAN (staretul manastirii FRASINEI) despre CIPURI …

VIDEO si FOTO: Protest ANTI CIP in Grecia (impotriva cardului electronic al cetateanului)

Si cireasa de pe tort:

OFICIAL: S-a decis ca ISRAELUL “asigura un nivel adecvat de protectie a datelor cu caracter personal” si POATE PRELUCRA TOATE DATELE CETATENILOR UNIUNII EUROPENE …

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button