X

CITITORII RASPUND: Cine conduce sistemul financiar-bancar? Cum functioneaza? Unde se va ajunge?

Iata cateva dintre comentariile remarcabile postate la articolul Ce se intampla cu economia cand se opresc tiparnitele de bani?:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Kerkyra:

Daca se opreste tiparnita inflatia nu creste, din contra.  Adica sa fim intelesi, inflatie e atunci cand masa monetara, adica pe romaneste hartiile fara valoare cresc si cresc fara vreo acoperire de bunuri si servicii (acoperire pervertita si ea, acoperirea ideala e in aur, intr-un bun marfa). Dolarul si nici o moneda de pe lume nu mai e acoperita nici macar partial in aur, de la al doilea razboi incoace.

Acum se naste firesc intrebarea, cum de preturile bunurilor de consum (componenta sociala a inflatiei sa zic asa) nu a crescut totusi asa mult daca bancile astea centrale au pompat mii si mii de miliarde de bani fara acoperire. Raspunsu e cam urmatorul: miile astea de miliarde s-au dus in banci, adica in institutii private si s-au dus cu totu arbitrar. Adica pe romaneste, marii magnati evrei ai bancilor si-au oferit unii de la altii (adica de la banci centrale spre banci private) munti din acestia de dolari, cu care alimenteaza piata financiara si fac speculatii si intr-un final rezultatul este cresterea discrepantei intre saraci si bogati. Banii acestia mai stau o parte din ei si ”la cutie” in asteptarea momentului cand vor da lovitura decisiva omului de rand, care munceste zilnic pt aceste hartii.

In al doilea rand banii s-au dus pe investitii la stat. Investiti inseamna pe romaneste armament. O zi de razboi costa sa zicem 100 mil dolari pe americani, ei bine ei pot purta oricate razboaie si face oricate bombe, pt ca tiparesc dolari, iar ”cumparaturile” si toate costurile le fac mai ales in strainatate, unde peste tot dolarul se primeste ca valuta forte. E important de stiut, orice cumparaturi in strainatate si orice nu se duce pe consum civil (ci e armament), nu atrage dupa sine cresterea preturilor la bunuri de consum.

Acuma articolu e destul de ciudat, americanii tiparesc dolari aiurea de zeci si zeci de ani, cu mentiunea ca in ultimii 20 sau 10 ani o fac intr-un ritm ametitor. Fara dolari tipariti aiurea, americanii dar e valabil si la europeni, chiar daca intr-o masura mai mica, nu ar fii putut aloca atata banet pe armamement, pe cercetare militara si pe alte prostii si mai ales nu ar fi imbogatit bancile, caci contrar perceptiei publice, bancile nu traiesc doar din camataria asupra populatiei, ci si din cadouri dinastea aiurea primite de la banci centrale, adica ceea ce numim piata financiara, instrumente financiare derivate, imprumuturi ale statului de pe piata fin, intr-un cuvant e tot ban de la contribuabil, care ia drumul bancilor.

Evreii s-au luptat intradevar cam 100 de ani de cand domina sistemul financiar (de pe la 1850-pana la 1950) pt a se renunta la Etalonul aur. Daca exista etalon aur, munca unui individ salarizat are valoare, la fel si proprietatea. Cand vorbim de hartii simple hartii, salarizarea e relativa, proprietatea asupra banilor nu exista, si te poti trezi ca esti la cheremul bancilor

Kerkyra:

Ce se intampla daca se opreste tiparnita?
M-a preocupat problema asta pt ca mi-am facut si licenta pe tema asta.

In primu rand cred ca trebuie precizat ca cei de la Rezervele federale au mana libera, ei decid daca opresc sau nu, iar problema este ca si daca opresc si daca nu e tot in avantaju sistemului financiar-bancar- evreiesc (imi cer scuze ca tot zic evreiesc, dar actionariatul bancilor din toata lumea, in procente si in bani apartine covarsitor evreilor. Dar nu numai atat, ci ei sunt artizanii ei au gandit intregul sistem si renuntarea la etalon aur).

Oriucm rezultatul acestui sistem este ca da o megailuzie publicului. Oamenii prin occident mai ales se cred bogati, au venituri de mii de euro anual, au bani in conturi. Insa tiparnita a facut ca un grup restrans de bancheri sa aiba infinit mai mult. iar ce conteaza ca si raport si putere nu e cati bani ai ci cati bani ai in raport cu ceilalti. Adica pe romaneste toate bancile din lume detin poate 50-60-70% (habar nu am cat – teoretic pot detine si 90%, iar banii sa stea in saci in asteptarea de speculatii si de imprumuturi pt a indatora state si pers fizice) din intreaga masa monetara, iar publicul larg doar restu. In cazu asta ei intretin iluzia prosperitatii si lichiditatii oamenilor, dar asteapta numai momewntul potrivit pt a genera crize.

Ce e f adevarat e ca piata monetara nu e libera, nu e deloc, altfel fiecare miliard de dolar tiparit aiurea ar apasa pe preturi si atunci oamenii ar iesi in strada si tiparnita s-ar opri ca altfel ar duce la autodistrugere. Deci legea bancherilor e cam asta, umflam masa monetara, adjudecam cea mai mare parte din ea, dar o folosim in scopuri neinfaltioniste, pt a nu fii batator la ochi, finantam cel mult chesituni militare si indatoram pe cat mai multi. Adica pe romaneste banii ii pun la saltea si ii folosesc mai tarziu. Cand vor renunta sa mai faca bani prin tiparnita, ei deja vor avea pusi de o parte suficienti bani pt manevre murdare. Si atunci s-ar putea lansa un soi de ”ratacire d epe urma”, mecanismul ar fii cam urmatorul:

Crizele se lanseaza intr-un mod perfid, nu ataca direct veniturile populatiei, ci ataca bugetele statelor. daca nu mai finantezi prin tiparnita, SUA si toate statele lumii, caci toate au datorii din ce in ce mai mari, se prabusesc, nu mai pot sustine pensii/salarii/plati datori scadente nimic (pt ca in ultimi ani ele au functionat pe datorie- ne imprumutam, creste economia, platim din datorii ne ramane si noua ceva, nu e chiar de ajuns, ne imprumutam iarasi si la nesfarsit). Pe urma va suferi si populatia, somaj, consumul se va prabusi, impozitele vor trebui sa creasca.

Evreii acestia vor veni la TV si vor spune ceva de genu ca nu mai e sustenabila indatorarea statelor/sua prin emisiuni de obligatiuni-tiparire de dolari,ca asta ar duce la inflatie (dar pana acuma de ce a fost buna?), ca ar face SUA vulnerabila in raport cu China, in fine, ca ar ameninta pozitia dolarului de moneda in lume, pt ca un dolar umflat la nesfarsit, se va sparge la un moment dat si se va alege prafu de el ca incredere in ochii strainilor. Ba ar putea propune chiar o noua moneda, eventual suprastatala,si eventual cu aportul Yuanului chinez.

Acum problema e ca in conditiile astea populatia saraceste clar, dar bancile raman cu banii pusi pt speculatii in decurs de ani si zeci de ani. Cu banii astia, intr-o atmosfera de saracie totala, se pot finanta razboaie, revolte, pseudomiracole economice, se poate cumpara nesfarsit aur, se poate cumpara pamant, capac de productie, se pot inchide fabrici, se pot ruina tari intregi.
S-ar putea ca unii cetateni bine intentionati sa se indrepte spre aur, dar evreii deja s-au gandit la asta, si cu 10 munti de dolari sa fii cumparat o movilita de aur si tot asa, pana au pus mana si pe majoritatea aurului (exceptie aici face Rusia si China care is permit sa nu il vanda, respectiv sa il cumpere). In conditiile astea, chiar ca nu mai e scapare materiala, decat sapa si plugu

Cam asta ar fii scenariul. Esenta intregii plictiseli e ca evreii au creat premediatt sistemul acesta cu tiparnite de hartii fara valoare, tocmai pentru al detona cand considera ei de cuvinta. desifur ei sunt la adapost. Si ratacirea ratacirilor e ca nimeni n uva stii cum de e asa, toti vor crede ca economiile s-au prabusit iminent, ca avem nevoie d eo noua moneda, sau chiar de aur, doar ca evreii deja sau gandit la toate astea si chiar la mai mult…

saccsiv:

„The Money Masters” – un excelent documentar despre modul in care ROTHSCHILD si locotenentii lor stapanesc sistemul financiar-bancar mondial

Datoria totală a statelor lumii se apropie de 50 000 de miliarde de dolari. INTREBARE: LA CINE SUNT DATOARE?

petre:

“ca avem nevoie d eo noua moneda, sau chiar de aur, doar ca evreii deja sau gandit la toate astea si chiar la mai mult…” – este corect ce ai spus mai sus, banii umflati sunt cumva ascunsi , nu se reflecta imediat in piata, pe mine ma intereseaza insa scenariile din citatele de mai sus:o varianta e moneda internationala – se discuta de cel putin 2 ani la nivel de sefi de stat – toti – nemtii, rusii, americanii, chinezi au cel putin o declaratie favorabila si foarte clara, insa daca aurul devine moneda ce metode de a deturna valoarea are- si mi ales care din metode sunt cu impact mai mic, mai subtil si mai nederanjant??? – poti deasemenea sa ne dai o lista de carti, articole? Multumesc ff mult pentru explicatii

Kerkyra:

@petre
cred ca esti de acord cu mine, ei s-au gandit deja si s-au gandit la o moneda electronica, ceva ce poate fii stocat pe chip, si chipu implantat.
La etalonul aur pur nu se va reveni niciodata, consider (etalonu aur presupune ca cetateanu e greu de furat de catre banci, si in plus repartitia aurului pe glob nu e neaparat pe placu celor care s-a luptat un secol ca sa-l inlature). Un etalon aur partial e si el oricum o solutie trunchiata. Auru ar putea circula cel mult intre comunitati restranse de indivizi, la limita ilegalitatii, la fel cum si un simplu troc ar putea circula si ar putea rezista o vreme.

Dar dupa o vreme, daca apare moneda electronica discretionara, nu vom accepta semnul si implantul si atunci nu vom putea cumpara din magazin. Si atunci poate vom bate la poarta la particulari sa ne vindem haine,aur,orice pe mancare, dar nu imi dau seama cum exact va fii sa ceri mancare de la cineva care si-o poate cumpara, adica de la cineva care are chip implantat…poate cei cu adevart drepti si curati in viata lor vor primi hrana din cer:) iar noi ceilalti vom spera sa murim mai repede si fara chin.
Numai Dumnezeu stie cum ar putea fii vremile acelea si daca le vom apuca, sa ne rugam sa ne pazeasca!

Kerkyra:

M-am gandit si m-am tot gandit de multe ori cum umbla rotitele astea prin sistemu monetar si ec in general si o conclusie preliminara e ca intradevar evreii au fost f shmecheri (toata smecheria e lauta din Talmud si de la rabini si de la scolile lor religioase si ce e destul de interesant e ca ei nu se grabesc niciodata si graba nu le strica lor planurile, ca mereu au rabdare si actioneaza numai cand pot fii siguri de succesu scontat)

Tot „miracolu” asta evreiesc si toata „Kabala” asta financiara a lor se invarte in juru ideii ca au facut posibila „alchimia” asta cu care au scos ochii americanilor mai ales si au inselat: Au facut posibila tiparnita fara inflatie sociala. Au facut posibila cresterea exponentiala a masei monetare fara cresterea preturilor (decat la un nivel digerabil)-am explicat puitn anterior in postari cum au facut asta. daca pretuirle nu au crescut, oamenii au dormit linistiti, si-au zis ca Rezervele federale vegheaza pt ei sa nu fie inflatie. Or inflatia dolarului atrage dupa sine inflatia tuturor monedelor ca toate sunt legate de dolar, mai putin euro, care are si el inflatia lui proprie.

In schimb in timpu asta, munti de banet s-au scurs spre banci si spre armament. Iar daca la Televizor le zici ca-i inflatie si ca is prea multi dolari aiurea si ca tot sistemu e putred, ei te contrazic cu anuarul statistic, si iti zic ca inflatia e numai 2-4% pe an, ca economia s-a stabilizat, ca bancile is lichide, etc,etc, intr-un cuvant, ca sistemu e securizat.

Intr-un cuvant, ei au ascuns banii, banii sunt pusi de o parte, sunt bani de manevra, ei nu folosesc banii ca sa se imbogateasca, ca deja sunt bogati, ci ca sa inrobeasca. Miza nu e averea, miza e puterea, as zice ca miza nu e imbogatirea lor ci saracirea oamenilor simpli.
Asta e intelepciunea evreiasca: orice om normal stie ca banii il pot imbogati pe cel care ii are, si cam atat. Evreii ii folosesc la altceva, ii folosesc ca sa ii saraceasca pe ceilalti, sa ii doboare.

saccsiv:

Kerkyra

Totusi, a crescut destul de mult: un dolar de pe vremea crearii Federal Reserve ar echivala cam cu 190 de dolari actuali. Dar per ansamblu consider ca ai expus corect situatia.

Este remarcabila observatia ta “ei nu folosesc banii ca sa se imbogateasca, ca deja sunt bogati, ci ca sa inrobeasca. Miza nu e averea, miza e puterea“.

Din pacate multi dintre cei ce se impotrivesc SISTEMULUI nu pricep asta si cred ca ELITELE sunt inca in goana nebuna spre a se imbogati, cand de fapt actiunea asta au cam incheiat-o de pe la sfarsitul secolului 19, de atunci nefacand altceva decat sa lucreze de zor la declansarea de mega razboaie si la edificarea etapelor viitoarei NOI ORDINI MONDIALE.

Neintelegandu-se acest esential aspect, multi „anti sistem” se iluzioneaza ca pot spune STOP ELITELOR printr-o mega revolutie …

Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

Altfel spus, ELITELE nu sunt la mijlocul drumului, ci la capatul sau. Ei nu sunt doar stapanii sistemului financiar bancar, ci si ai intregii economii, ai politicului, sectoarelor de cercetare, mass-media, etc. Iar prin intrusi si finantari dibace coordoneaza orice apuca sa devina miscare lumeasca cat de cat importanta anti SISTEM. Ba chiar se straduie (si de multe ori reusesc) sa viruseze si pe cele ortodoxe.

Kerkyra:

@saccsiv

Ai dreptate…multi nu inteleg si risca astfel sa se lase de buna voie si cu elan, masa de manevra pentru sistem (revolutii).

Am citit si eu de raportul 1/190 in documentaru cu stapanii sistemului financiar bancar. Versiunea oficiala a guvernului SUA, Fed (bazata pe puterea de cumparare comparata, formule matematice) vorbeste de 1/25 (1913-2009), dar ei iau in considerare numai banii din piata, adica banii de la vedere, adica omit exact banii care isi pierd urma la banci si institutii financiare mamut, banii care nici nu trebuie sa fie in forma fizica ei sunt pe calc la un enter distanta de a se transforma la nevoie in bani cu forma fizica. Or daca s-ar lua toti banii…raportu ar fii 1 la f mult…putem doar specula pe seama lui.

Iar despre datoria statelor, care e in definitiv datoria cetatenilor, un exemplu:

Daca Grecia si-ar plati toata datoria intr-un an, fiecare familie de greci ar trebui sa puna la picioarele ”Vitelului de aur” aprox 100.000 euro (fam de 3 pers) adica ar trebui sa vanda garsoniera/casa si masina (catre straini, ATENTIE sau catre stat care ar urma sa le vanda la straini),si sa se intoarca la casa de la tara parasita si fara geamuri si abia apoi Grecia ar fii libera de datorii, dar ar devenii saraca la nivelu anilor 1850-1900…

Mihaela:

Filmul “The money masters ” mi s-a parut foarte edificator; am inteles ca :

1. Banii americani sunt tipariti de FED, nu de trezorerie.Se pare ca Kennedy a fost asasinat pentru ca a incercat transferul tiparnitei la trezorerie, in detrimentul fed si al bancherilor; chiar semnase un ordin in acest sens, dar n-a mai apucat sa-l puna in aplicare.
2.Exista in prezent un cartel bancar format din bancile centrale ale fiecarei tari ( la noi se pune la deruta BNR ; este de fapt , o banca centrala, cu toate pacatele unei banci centrale)
3. S-a experimentat ,in timp, centralizarea puterii financiare intai la nivel statal (bancile centrale nationale), apoi continental (BERD parca), , si ulterior mondial :BIS (banca reglementelor internationale)
4. S-a creeat intai o moneda nationala (tip “fiat”, adica fara acoperire) de catre FED(dolarul);ulterior , FMI a primit autoritatea de a emite o moneda mondiala tip fiat , numita “SDR” (drepturi de retragere speciala).Pana in prezent,FM a creeat un exces de SDR in valoare de 30 milioane $.Natiunile membre au fost obligate sa-si faca monede interschimbabile cu SDR.
1968: SUA face o lege ce autoriza FED sa accepte SDR ca rezerve in creditare in SUA si sa emita bani in schimbul SDR.Deci ,SDR face parte deja din banii legali.
De mentionat ca 70 % din aurul american a fost luat de elite iar din cel mondial , de FMI. Mai au aur Rusia si China(in afara de FMI si bancile centrale)…
Un “inventar ” al aurului american, confiscat abuziv de la populatie de Rockfeller dupa razboi si depozitat la Fort Knox, nu s-a facut din 1953; se pare ca aurul a fost “cumparat” de schimbatorii de bani.Nimeni nu poate obtine un drept de evaluare a rezervelor de aur de acolo.
Deci :2/3 din aurul mondial este in posesia bancilor centrale si FMI.
5. Dupa cum fed controleaza sua, asa BIS(banca reglementelor internationale),fmi si banca mondiala, controleaza lumea., fiind tentacule ale bancii centrale mondiale.
6. Pe masura ce bancile devin mai dependente de o banca centrala mondiala, are loc un transfer de putere catre bancheri si o indatorare maxima , pe mai multe generatii, ale natiunilor.
7. Pe masura ce depresia se adanceste, banca centrala se imbogateste
8. Mentiune: in sua, si apoi in lume,legea bancilor s-a votat in 1864,iar legea fed , in 1913.
Deci povestea este veche…………….

Kerkyra:

Mihai, nu stiu daca ai talent narativ cum zici tu ca n-ai, probabil ai alte talente mai importante dar vroiam sa iti spun ca si tu si Mihaela ati adus lamuriri importante.

Si eu tot la o licenta mi-am batut capul, dar daca ar fii sa o scriu acuma, in mare ar fii aceasi, dar totusi 10-15% as modifica. Omu cat traieste, mai invata, mai citeste, mai afla una alta, isi mai contureaza opiniile. Iti citez daca nu te superi ceva din finalul conclusiilor la licenta, ceva ce nu as schimba:

„In cea mai sintetica exprimare cu putinta, Noua Ordine Mondiala (New World Order) inseamna o moneda unica, o banca centrala mondiala, un sistem economic unic, un guvern unic, un centru de putere unic (un conducator unic) si nu in ultimu rand o religie unica-New Age. Deoarece toate poarta epitetul „unic/a”, e de inteles ca cei care nu subscriu acestor viziuni vor ramane undeva in afara aranjamentului, cu toate consecintele negative ce pot decurge de aici”
…….
”Comunismul nu este desavarsit decat in masura in care este international, universal, de aceea vechile regimuri comuniste nationale au reprezentat o forma incompleta a crezului marxist”
…..

”Daca Marea Depresiune inceputa in 1929 a ocazionat decizia revolutionara de renuntare la Etalonul Aur, Noua criza Economica s-ar putea solda cu decizia de asemenea revolutionara, de adoptare a unei monede unice (discretionare) la nivel mondial. O moneda unica este o conditie de prim rang pentru o economie unificata si pentru un Guvern Mondial. Acesta odata instaurat va fii expresia Noii Ordini Mondiale, realitate proiectata, configurata si perfectionata de cateva decenii incoace, dupa cum reiese si din scrisoarea deschisa a lui Albert Einsteain catre Adunarea Generala a ONU din 1947: Pentru a atinge scopul final-care este o singura lume, nu doua lumi ostile – un astfel de Guvern Mondial Partial nu trebuie niciodata sa actioneze ca o alianta impotriva restului lumii. Singurul pas adevarat catre un guvern mondial, este Guvernul Mondial insusi.”

Comentariu saccsiv:

In completarea celor scrise de frati si surori, cititi va rog si:

VIDEO (si transcriptul): Discursul presedintelui JOHN F. KENNEDY din 1961 impotriva SOCIETATILOR SECRETE

CHINA, sinistru laborator al NOII ORDINI MONDIALE

VIDEO (si transcriptul) – GEORGE SOROS: China va avea un rol important in crearea NOII ORDINI MONDIALE

Citate celebre ale unor masoni sau evrei sionisti faimosi

Consider ca ELITELE domina sistemul financiar bancar de mai mult de 100 de ani. De fapt ei l-au creat:

ARTICOLUL ZILEI (15.12.2010): ORDINUL ILUMINAŢILOR – Problema evreiasca – parintele Victor Moise. COMPLETARI NECESARE


Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button