X

SEFUL INTERPOLULUI vrea CARDURI ELECTRONICE DE IDENTITATE la nivel mondial …

Citez din articolul Interpol chief calls for global electronic identity card system:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Seful Interpolului a subliniat necesitatea unui sistem de carduri de identitate electronice verificabil la nivel mondial (e-ID) pentru muncitorii imigranti, la un forum international privind proiectele ID-ul cetateanului, e-pasapoarte, si gestionarea controlului la frontiera. 

Vorbind la cel de-al patrulea sumit anual EMEA ID WORLD, Secretarul General al Interpolului, Ronald K. Noble a spus ca reglementarea nivelelor de imigrare si gestionarea frontierelor au prezentat provocari de securitate pentru tari si pentru lumea pentru care Interpol a fost ideal plasat sa ofere ajutor.

„In momentul de fata unde migratia la nivel global atinge un nivel record, este nevoie ca guvernele sa introduca la nivel national sisteme care sa permita ca identitatea imigrantilor si a documentelor lor sa fie verificate pe plan international prin INTERPOL’’, a declarat secretarul general, Noble.

„Marea majoritate a migrantilor sunt cetateni care respecta legea si care ar dori ca identitatea lor sa fie verificata in mai multe tari cu ajutorul aceluiasi document de identitate. Daca tarile ar elibera permise de munca si de sedere intr-un format e-ID care sa satisfaca standardele comune la nivel international, atunci atat lucratorii imigranti cat si tarile respective ar beneficia deoarece acest lucru ar imbunatati eficientele precum si securitatea la nivel national si mondial si, ar reduce coruptia.”

Forumul ID WORLD a inteles ca un astfel de card necesita dezvoltarea unui mecanism prin care caracteristicile biometrice de identitate a imigrantilor, cum ar fi amprentele digitale si ADN-ul, ar fi verificate in mod sistematic cu baza de date mondiala.

„INTERPOL  ajuta in prezent tarile membre sa verifice documentele de calatorie ale pasagerilor aerieni internationali de aproximativ jumatate de miliard de ori pe an. Ar fi o extensie naturala a acestui serviciu pentru a ajuta tarile membre sa stabileasca daca detinatorii unui card de identitate verificat la nivel global sunt in posesia unui document de identitate valabil sau daca sunt cautati pentru arest la nivel international prin Interpol  in momentul  in care aplica pentru  un permis de munca sau de sedere”, a adaugat seful Interpolului.

„Eliberarea cardurilor e-ID lucratorilor imigranti intr-un format verificabil la nivel global ar reduce de asemenea coruptia si ar permite detinatorilor de carduri sa fie eligibili pentru sisteme electronice, care va favoriza dezvoltarea economica si o mai mare prosperitate in tarile membre ale Interpolului”, a conchis secretarul general Noble.

Vorbitorii principali de la forumul ID WORLD au inclus Ministrul de Interne al Pakistanului, Rehman Malik, Vicepresedintele Bancii Mondiale pentru probleme de integritate, Leonard McCarthy, Seful Departamentului Relatii Internationale a Comisiei Europene, Directia Generala de Afaceri Interne, Luigi Soreca, seful Departamentului de identitate al Emiratelor Arabe Unite, Ali Al Khouri si Tarik Malik sef al bazei de date nationala & Autoritatea de Inregistrare al Pakistanului.

Cititi va rog si:

DOCUMENTUL TOTAL in RUSIA: Din 2012 CARD ELECTRONIC UNIVERSAL. Toate in unul: act de identitate, card bancar, cartela de autobuz, etc. …

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button