X

Cu japca, dar Afganistanul intra si el in randul lumii: Armata SUA colecteaza date biometrice in Afganistan. Carduri de identificare biometrica pentru intreaga populatie pana 2013

   Citez din articolul US army amasses biometric data in Afghanistan:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

   Un tanar isi ‚ofera’ in sila ochii si amprentele unui soldat american cu o cutie hi-tech ce seamana cu o camera digitala uriasa.

   In timp ce masinaria aduna putin cate putin detaliile sale biometrice, barbatul parea sa se simta din ce in ce mai incomod. Sa fie asta din cauza turmei sale de capre care se ratacise? Sau poate dispozitivul divulga participarea acestuia la revolta?

   Cu fiecare iris si amprenta scanate, dispozitivul arata intr-un procent crescand ca pastorul de capre se afla pe lista electronica de „suspecti”. Desi nu a ajuns la o siguranta de 100% a fost totusi suficient pentru ca omul sa fie dus la cea mai apropiata baza US pentru interogatoriu.

   Cum  „Gardianul” a fost martorul acestui incident, ce a avut loc in apropiere de orasul sudic Kandahar mai devreme in acest an, soldatii SUA au marit in mod dramatic vasta baza de date  continand informatii biometrice stranse de la poporul afgan traind in zonele cele mai afectate de razboi din sudul si estul Afganistanului.

   Armata SUA detine acum informatii despre 800 000 oameni, in timp ce o alta baza de date, dezvoltata de ministerul de interne al tarii, detine cazierele (dosarele) a 250 000 de oameni.

   Acesta e tipul de operatie care ar ingrozi militantii drepturilor omului in vest, insa in Afganistan au avut loc putine dezbateri pe acest subiect. Echipati cu dizpozitive care contin o camera pentru scanat ochii si o tabla electronica pentru amprente, soldatii americani continua sa adune cantitati imense de date biometrice, nefiind aproape deloc supravegheati de catre guvernul afgan.

   SUA spera ca Hamid Karzai, presedintele afgan, va fi convins sa instaleze un sistem national de identificare biometrica mult mai ambitios care sa cuprinda informatii despre fiecare cetatean afgan de la varsta de 16 ani.

   Desi o asemenea actiune ar limita intimitatea oamenilor, ar face fara indoiala viata mai grea potentialilor insurgenti.

   „Ne permite sa intelegem fluctuatia si deplasarea populatiei, cine nu a fost acolo mai inainte si cine ar putea constitui o amenintare tocmai pentru ca sunt nou-veniti intr-o anumita zona”,a declarat Craig Osborne, colonelul insarcinat cu operatiunea Force Biometrics.

   Deja tehnologia, care a fost la inceput introdusa in bazele SUA din Balcani la inceputul anilor 2000, foloseste la capturarea a zeci de suspecti saptamanal. Informatia colectata pe teren e verificata cu ajutorul unei baze de date centrala, care contine sute de mii de amprente din laboratoarele judiciare ale armatei americane gasite pe materiale atinse de insurgenti: arme, banda adeziva de la bomele construite manual si chiar chitante pentru transferurile monetare folosite pentru a finanta cauza rebelilor.

   Sute de suspecti au fost si sunt identificati si arestati prin astfel de metode, potrivit informatiilor lansate de armata americana luna trecuta.

   Studiul biometric este considerat o unealta esentiala in adoptarea unuia dintre principiile –cheie ale teoriei  contra-insurgentei si anume acela ca populatia trebuie sa fie separata de insurgenti.

   In Vietnam, americanii au incercat o separare fizica prin adunarea satenilor in „satucuri (catune) strategice” unde erau tinuti departe de Viet Cong (Frontul national pentru eliberarea Vietnamului de Sud). Tehnologia biometrica de azi este folosita cu precadere in Irak in scopul indepartarii insurgentilor din cartierele izolate din Bagdad.

   Strategia va fi cu mult mai eficienta daca guvernul afgan accepta introducerea  cardurilor de identificare biometrice pentru intreaga populatie afgana pana in 2013, ceea ce ar putea totodata ajuta in lupta impotriva fraudelor electorale ce au avut loc la ultimele doua alegeri. Acestea s-au datorat in special lipsei unui recensamant electoral adecvat si a utilizarii buletinelor de vot care se pot falsifica usor si obtine pe cai frauduloase.

   Ministerul de interne lucreaza deja la proiect si americanii au initiat un program in care 1000 de voluntari studenti au strans informatii biometrice ale cetatenilor. Ei spera sa elibereze 1.7 milioane de carduri pana in luna Mai.

   Comentariu saccsiv:

  Se grabesc pe tot globul baietii, pentru raspandirea cipurilor in acte sau obiecte, a internetului si a eGuvernarii …

   Cititi va rog si:

Brazilienii vor fi fortati sa detina CIPURI RFID si dispozitive de urmarire GPS in masinile lor

Comentariul zilei (26.08.2010): Un COSMAR bate la usa. Se va declansa cand cetatenii vor avea noile acte cu cip iar eRomania va fi functional …

Comentariul zilei (27.10.2010): De la omul creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, la consumatorul-unealta

Importanta NUMELUI si raul ce-l reprezinta alipirea numelor de cate un NUMAR UNIC al sistemului antihristic

Despre mega experimentul cu BULETINE BIOMETRICE CU CIP din India si despre opozitia ce o intampina SISTEMUL acolo

Cei care nu-şi fac CARD DE SANATATE CU CIP vor fi trataţi doar pentru urgenţe (VIDEO). VOM MURI IN CHINURI DACA NU-L LUAM?

Comentariul zilei (23.09.2010): legatura dintre WEB 3.0 si RFID

INTERNETUL OBIECTELOR – RFID: Rezolutia Parlamentului European din 15 iunie 2010. Sau cum ni se construieste o cusca invelita in staniol frumos colorat

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button