X

Brazilienii vor fi fortati sa detina CIPURI RFID si dispozitive de urmarire GPS in masinile lor

   Citez din articolul Brazilians will be forced to use RFID chips and GPS trackers in their cars:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

   Guvernul Braziliei, dincolo de fatada unei democratii deschise, continua sa avanseze pe drumul sau spre una dintre cele mai autoritare politici statale din lume. 

   Populatia braziliana va fi fortata, in curand, sa detina in masinile lor chip-uri de identificare (RFID), la fel si localizatori de tip GPS si dispozitive de blocare.

   Conform ultimelor noutati,  guvernul brazilian se grabeste sa ne arate pana in luna noiembrie 2010,  faptul ca un dispozitiv de urmarire de tip GPS  (GPS tracker) va fi cerut in mod legal sa fie detinut de toate masinile noi, incepand cu februarie 2011.

   Este destul de neclar, cum va functiona acest lucru, dar in articolul sau, Folha de Sao Paulo mentioneaza ca Denatran (Departamentul de Tranzit National) va supraveghea centrul respectiv si acesta va fi operat de catre Serpro (un organism guvernamental pentru procesarea datelor). Acest fapt inseamna ca, guvernul brazilian poate accesa locatia, amplasamentul oricarei masini inregistrate in tara!

   Articolul din ziarul Folha de Sao Paulo mentioneaza deasemenea:

   Pentru a eluda toate criticile care sustin lipsa de intimitate, care au condus la discutii pe plan judiciar, ministrul  Marcio Fortes a spus, ca  vor fi doua optiuni: de urmarire (tracker) si de blocare (blocker). Acest lucru va face ca masina sa fie oprita, intr-o anumita situatie, de ex. In cazul in care hotul opreste la lumina semaforului si aceasta va fi obligatoriu. Pe de alta parte, dispozitivul de urmarire GPS (tracker) va fi contractat sau nu de catre utilizator.

   Implicatiile acestui fapt? Imaginati-va acest dispozitiv in mainile unui guvern totalitar si corupt, care decide sa-i eticheteze drept teroristi pe toti aceia care nu sunt de acord cu actiunile, activitatile sale ? Brazilienii ar trebui sa se uneasca si sa respinga  aceasta lege, modelata dupa razboiul American impotriva terorismului, utilizand securitatea, siguranta cetatenilor ca pretext pentru indepartarea libertatii si a intimitatii noastre.

   Identificarea prin chip-ul RFID in vehicule (masini)

   Am citit cu catva timp in urma, ca in Portugalia, masinile ar avea obligatia sa fie echipate cu dispozitive de identificare prin chip RFID (frecventa radio) si am ramas surprins de acest lucru. Surpriza cea mare a fost sa aflu, ca din anul 2006, noi avem o lege care a creeat Siniav sau Sistemul National pentru Identificarea Automata a Vehiculelor (National System for Automatic Vehicle Identification), care va necesita instalarea de chip-uri in toate vehiculele si care va crea o retea de antene de citire, care vor identifica fiecare vehicul.

   Rezolutia Nr 212 din 13 Noiembrie 2006, mentioneaza urmatoarele:

   SINIAV este alcatuit din tablouri electronice montate in vehicule, antene, cititori, centre de prelucrare a datelor si sisteme de tip computer.

   Si rezolutia se continua mentionand, ca, pentru vehiculele militare nu este necesara echiparea cu aceste dispozitive, ci doar toate celelalte tipuri de vehicule trebuie echipate cu  chip:

   § 2 Utilizarea vehiculelor militare constituie exceptie de la aceasta cerinta.

   Articolul 2. Nici unui vehicul cu motor, electric, trailer si semi-trailer, nu i se poate acorda licenta (permis), pe drumurile publice de trafic, fara a fi echipat cu tabloul electronic mentionat in cadrul acestei rezolutii.

   Textul rezolutiei in intregime poate fi descarcat here.

   In conformitate cu cele spuse de inginerul Dario Thorbe, datele sunt criptate si confidentiale, iar acestea vor fi accesibile numai departamentului de trafic, eventual politiei.  Ahhhhh, in regula deci, acum suntem in siguranta!

   Inca o data, statul utilizand ca pretext asigurarea securitatii, sigurantei, determina oamenii sa accepte masurile totalitare. In mod treptat, noi vedem ca guvernul pune in loc instrumente care permit o conducere la nivel micro a vietii tuturor cetatenilor sai. Aproape de ce avem in Brazilia la un moment dat, 1984 va fi destul de usor.

   Surse:
Folha de São Paulo: Governo tem pressa e quer rastreador obrigatório nos carros até dezembro
Diário do Grande ABC: Rastreador obrigatório deixa carro mais caro
Denatran: Denatran realizará Seminário sobre o Siniav
Denatran: SINIAV
Sapo Portugal: Chips nos automóveis respeitam privacidade, diz secretário de Estado
RTP Portugal: Condutores vão ter que pagar “chips” para automóveis
TVI Portugal: PCP quer revogar chips nos carros
G1: Implantação de chip em veículos será definida nesta quinta-feira (29)
Apresentação Seminário SINIAV
Blog Anti Nova Ordem Mundial: Original post in portuguese

   Cititi va rog si:

Din ciclul SISTEMUL VA VREA INCOLONATI: IBM doreste sa va controleze masinile – le vor opri sau le vor porni la semafor, la bariere, etc.

Un schimb de ulei la maşină relansează dezbaterile despre dispozitivele de urmărire prin GPS

   Se grabesc pe tot globul baietii … Si pare ca 2011 este un an crucial pentru ei, un fel de data limita pentru raspandirea maxima a cipurilor in acte sau obiecte, a internetului si a eGuvernarii …

   Cititi va rog si:

Comentariul zilei (26.08.2010): Un COSMAR bate la usa. Se va declansa cand cetatenii vor avea noile acte cu cip iar eRomania va fi functional …

Comentariul zilei (27.10.2010): De la omul creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, la consumatorul-unealta

Importanta NUMELUI si raul ce-l reprezinta alipirea numelor de cate un NUMAR UNIC al sistemului antihristic

Despre mega experimentul cu BULETINE BIOMETRICE CU CIP din India si despre opozitia ce o intampina SISTEMUL acolo

Cei care nu-şi fac CARD DE SANATATE CU CIP vor fi trataţi doar pentru urgenţe (VIDEO). VOM MURI IN CHINURI DACA NU-L LUAM?

Comentariul zilei (23.09.2010): legatura dintre WEB 3.0 si RFID

INTERNETUL OBIECTELOR – RFID: Rezolutia Parlamentului European din 15 iunie 2010. Sau cum ni se construieste o cusca invelita in staniol frumos colorat

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button