X

FUDULIA si INCOMPETENTA lui GIGEL CHIAZNA

   La articolul LEMNUL SFINTEI CRUCI ADUS IN BUCURESTI/ Cum ne mintim si cu ce ne mascam golul din inima?/ VERDICT: PARINTELE NICHITA PASCAN – CATERISIT/ Despre “mana” IPS Teofan, marturisire, hei-rupism si “coacere”/ TENSIUNI IN BISERICA GRECIEI, ATITUDINE CRITICA FATA DE DESCRESTINAREA TARII/ Teologul francez Larchet despre necesitatea excluderii ecumenismului “iubirist”/ DE CE NE PARASESTE HARUL SI CARE E PATIMA CEA MAI BLESTEMATA? (STIRI SI RECOMANDARI RELIGIOASE 16 – 22 octombrie 2010) de pe blogul celor de la razboi intru cuvant, este postat link spre (si citat amplu din) articolul Din nou despre hei-rupismul anti-cipiot de pe blogul Gigel Chiazna. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

   Voi cita si eu prima si ultima parte:

Mi-am incordat muschii rabdarii, m-am depasit pe mine cautand sa imi anihilez din start orice repulsie si m-am automotivat eroic sa ascult pana la sfarsit o “emisiune” la o televiziune necunoscuta dintr-un judet de prin nord al tarii, emisiune postata pe un site auto-declarat de lupta impotriva prigoanei crestinilor al carui nume nu doresc sa il spun deoarece nu merita publicitate, din motive pe care nu doresc sa le elaborez aici. Invitatul emisiunii a fost un calugar de la o cunoscuta manastire din Romania.

O sa incerc totusi sa comentez emisiunea, pentru cei care au vazut-o dar mai ales pentru a atrage atentia ca chiar sub poleiala de “duhovnicesc”, “spiritual”, “apostolic” etc se pot ascunde multe pareri … nedesavarsite (ca sa nu jignesc cumva pe invitat si pe realizator).

Mai intai as incepe prin a spune ca m-a socat “redactorul”, un tip plinut, cu barba, intr-o jacheta de blugi, cu coada ca calugarii etc. Din start da impresia de “taliban” si cu siguranta nu ajuta cu nimic la “marturisirea credintei” caci aceasta este tema emisiunii, desi bineinteles ca se atinge tangential si activismul ereticilor si incompetenta ierarhilor.

In general discursul emisiunii se invarte in jurul urmatoarelor idei:
– crestinii de azi nu mai sunt ca cei de alta data
– marturisirea credintei este deficitara in ziua de azi
– trebuie sa cunoastem foarte bine credinta
– ierarhii nostri nu sunt la inaltimea chemarii lor

[…]

Nu am mentionat nimic de cipuri, deja am lungit prea mult “recenzia”. Insa in final, parintele arunca asa o vorba in aer: noi spunem la oameni, cine asculta foarte bine, cine nu treaba lor. Cu alte cuvinte, buba inca se coace, inselarea inca nu s-a vindecat si persistenta in raportarea gresita la problema nu va duce decat la un alt prapad. Nu vreau sa par profet, dar cu privire la manastirea de unde vine acest parinte am acelasi sentiment pe care l-am avut si cu privire la Pr. Nichita de la Brancoveni, cand am fost acum cativa ani si am ramas socat de inselarea in care se afla parintele si de faptul ca lumea inca se mai duce la fantani secate.

UPDATE 20 OCT 2010

Pentru ca poate unii au inteles grestit ca as pune egal intre pr Nichita si un mare duhovnic al Romaniei – la care mi-am exprimat raportarea de mai multe ori – as dori totusi sa subliniez ca nu este vorba de asa ceva. Ma refeream strict la faptul ca eu am acelasi sentiment si subliniam ca nu sunt profet. Mi-e teama insa mai ales de ce se va intampla cu manastirea cand va muri parintele. Am sentimentul ca razvratirea care se coace acum se va sparge in schisma, asta e tot. Duhurile care vorbesc acum prin gurile “ucenicilor” ne spun destul de clar catre ce trag si ce au de gand.

   Gigel Chiazna face referire la articolul Lipsa apostolatului din viata Bisericii si activismul ereticilor de pe blogul Apologeticum, la monahul Filotheu, la Parintele Iustin Parvu si la Manastirea Petru Voda …

   In fudulia lui, referindu-se la Apologeticum, scrie “un site auto-declarat de lupta impotriva prigoanei crestinilor al carui nume nu doresc sa il spun deoarece nu merita publicitate”.

   Super tare. Daca ne uitam pe http://www.trafic.ro/vizitatori/saptamana-11-octombrie-2010-17-octombrie-2010-pg332#chiaznacom, observam ca are cam 1600 de afisari pe saptamana, deci vreo 6500 pe luna, adica el are intr-o luna, cam cat Apologeticum intr-o zi … Adica cel cu traffic minuscul cica nu vrea sa-i faca publicitate celui cu traffic mare.

   Iar treaba asta cu “vorbesc de cineva dar nu-l numesc, insa dau cat mai multe date pentru a fi identificat” tine de “smecheria” intelectualului ce are impresia ca inteligenta pe pamant s-a nascut odata cu el si ca va dispare indubitabil cand el nu va mai fi pe acest pamant.

   Mijlocul textului sau nu-l comentez, caci n-am vazut inregistrarea emisiunii cu pricina si nici nu stiu cand voi avea timp.

   Finalul este de tipul “nu ca zic, dar vreau sa spun”. Adica “cu privire la manastirea de unde vine acest parinte am acelasi sentiment pe care l-am avut si cu privire la Pr. Nichita de la Brancoveni, cand am fost acum cativa ani si am ramas socat de inselarea in care se afla parintele si de faptul ca lumea inca se mai duce la fantani secate.” Deci manastirea Petru Voda este aidoma parintelui Nichita, un soi de fantana secata. Dar cica el nu loveste in parintele Iustin …

   Iata acum motivul pentru care am scris in titlul ca este incompetent. Citez cateva paragrafe din Cipul troian (artcol citat des si luat ca reper de cei de la razboi intru cuvant):

daca vor mai exista generatii viitoare si daca nu vor avea deja creierele spalate de masina de formatat dobitoci pentru noua ordine mondiala la ale carui nasteri asistam acum.”

   Ciudat acest “ale carui nasteri”, dar dincolo de exprimare, pare ca o zice bine. Insa doar pare, caci in continuare se observa ca n-a priceput mai nimic din ce inseamna NOUA ORDINE MONDIALA si vremurile apocaliptice:

Dar ca veni vremea de prapad si de trecerea prin prapad, sa revenim la cipuri. Ca sa nu lungesc vorba, o sa recapitulez din start parerea mea, pe care de altfel nu stiu daca am explicitat-o vreodata. Nu cred ca cipul este semnul lui antihrist, nu cred ca are vreo legatura cu 666 si nu cred ca primirea buletinelor ar insemna un pacat sau o cadere.

   Multi nu inteleg legatura dintre buletinul cu cip si restul: eRomania, toate celelalte documentele cu cip, internetul obiectelor, etc.:

Comentariul zilei (26.08.2010): Un COSMAR bate la usa. Se va declansa cand cetatenii vor avea noile acte cu cip iar eRomania va fi functional …

SISTEMUL A TURBAT si se grabeste: In prima etapa, deja companiile mari si mijlocii vor depune declaratiile fiscale numai electronic. In a doua etapa, nu vor scapa nici taranii … Care va fi ultima etapa?

Comentariul zilei (23.09.2010): legatura dintre WEB 3.0 si RFID

INTERNETUL OBIECTELOR – RFID: Rezolutia Parlamentului European din 15 iunie 2010. Sau cum ni se construieste o cusca invelita in staniol frumos colorat

   Dar acestia fac parte din categoria celor numiti de el dobitoci. Eu insa nu-i numesc astfel, ci neinformati. Mai departe, sunt unii care nu vad legatura dintre cele insirate mai sus si semnul fiarei. Asta e trist, dar teoretic se mai pot trezi cu timpul. Nu stiu insa cate sanse are Gigel, caci el are mari lacune in a pricepe cum functioneaza SISTEMUL:

In lumea libera (aka SUA) apocalipsa vine permanent de decenii, inca de pe cand comunismul era fiara care venea de la rasarit sa inghita poporul crestin american si prin urmare doar cei care se abonau la newsletterul pe bani ale profetilor sau le cumparau cartile si produsele sponsorilor radioshow-urilor lor erau pregatiti sa infrunte fiara. Buncare indopate cu conserve, generatoare solare sau de vant, purificatoare de apa cu fitlre care convertesc umiditatea in apa de baut, seminte organice sau monezi de aur sunt “produsele” pe care le vand acestia si care vin la pachet cu spaimele si temerile fara de care unii oameni nu pot sa traiasca daca nu le rumega. Iar explozia pretului aurului, desi pusa de multi pe seama scaderii increderii oamenilor in hartiile tiparite de guverne, este mai degraba o consecinta a propagandei pe care dealerii de aur (sub orice forma, de la certificate, actiuni, lingouri pana la monezi) o fac prin intermediul sectarilor apocaliptici expliciti sau mai putini expliciti care sperie oamenii si profetesc sfarsitul inevitabil al sistemului actual.”

Si se pare ca au dreptate, macar partial. Adica macar pana acuma, cei care au prezis ca va veni o criza sistemica de proportii au avut dreptate. Dar cum au acestia dreptate? Unul din ei a recunoscut si imi pare rau ca nu am retinut nici numele si nici unde a declarat cum a nimerit predictia ca indicii bursieri vor cadea foarte mult. “De ani de zile prezic ca indicele Dow Jones va cadea cu 25% intr-o zi si dupa ce am nimerit-o, am devenit profet. Nimeni nu isi aduce insa aminte de cate ori am ratat in predictiile mele”. Omul nu spune mot-a-mot, dar sensul marturisirii lui acesta este, ca pur si simplu a nimerit-o.”

   Nu multi, dar au fost destui, care au avertizat ca vine criza si au aratat si motivul. Cum sigur va citi acest articol, il rog sa parcurga si:

Criza financiara din SUA, etapa principala in edificarea NOII ORDINI MONDIALE

CINE A PROVOCAT CRIZA? CINE NE DĂ « SOLUŢIA »?

   E foarte util pentru el sa le citeasca, deoarece s-ar parea ca nici macar acum nu s-a dumirit ce-i cu criza asta.

   Sa vedem ce mai zice el despre cip:

Sa trecem rapid la esenta problemei: este cipul pecetea sau nu este. Nu cred sa fie cineva care sa spuna ca cipul este pecetea lui antihrist, deoarece nu are nici un argument. In primul rand, unde este antihrist? A venit cumva profetul Ilie, a auzit cineva de el, au anuntat la televizor? In al doilea rand, m-a pus cineva sa ma inchin lui antihrist cand am luat cipul?

   Asadar, el ii asteapta pe Ilie si pe antihrist si dupa aia se va mai gandi ce si cum. Pana atunci, n-are nici un gand sa se pregatesca cumva:

Deci daca cipul nu este pecetea, cum de am ajuns sa ne temem atat de mult de el si sa ne punem problema ce sa facem ca sa nu il primim, ba chiar unii oameni au ajuns sa isi puna problema daca sa mai ramana “in sistem” sau sa iese din societate prin renuntarea la actul de identitate si la toate cate aceasta implica. Un raspuns la aceasta intrebare nu poate fi decat: prin inselare.”

   Si nu doar ca nu se pregateste, ci ii considera in inselare pe cei ce o fac. Cum crede el oare ca va putea sa refuze semnul 666, dupa ce va tot lua orice card sau document cu cip , dupa ce se va integra in eRomania si dupa ce va face tot ce ii mai cere SISTEMUL? Nu stiu … Nefericitul nu-si da seama ca de fapt el se afla in inselare, nevazand nici o legatura intre toate acestea si semnul fiarei sau vremurile apocaliptice ce bat la usi. Pe de o parte e bine ca are traffic minuscul, pe de alta parte e mult si pe unul singur daca il sminteste.

   In continuare reia el o falsa dar foarte draga tema ce o vehiculeaza intens si cei de la razboi intru cuvant:

Cred ca intrebarea pe care trebuie sa si-o puna cei care sunt inca tulburati de cip si nu stiu ce o sa se faca cand o sa fie nevoiti sa primeasca vreun act cu cip este: primesc cipul si merg impotriva recomandarilor multor mari duhovnici sau nu il primesc si ma rup de restul Bisericii?

   Dar el, in comparatie cu razboincii, cel putin e sincer si recunoaste ca marii duhovnici indeamna sa nu fie luate cipurile. Cu o subliniere: indeamna si nu doar recomanda. Iata in ce bezna cumplita se afla tot pedaland pe ideea schismei:

Pentru cei care sunt ferm hotarati sa nu primeaca cipul pe motive duhovnicesti, solutia neprimirii este precum un cal troian pe care il primesc in sufletul lor fara a stii ce pericole ii asteapta: ruperea de Biserica. Pentru ca chiar daca ei acum se vor rupe de societate si vor reusi sa traiasca fara orice act, dupa aceasta “performanţă” diavolul le va baga in cap ca ei sunt mai buni ca altii si că cei care au primit cipul sunt cazuti, precum si ierarhii lor, si prin urmare ei trebuie sa se rupa de Biserica pentru ca traiesc vremurile din urma cand invatatori le vor fi blogurile apologetice si anti-sistem, nu preotii cazuti si care au primit “pecetea”, adica cipul. Care nici macar ei nu cred insa acum ca este pecete, ci doar … o cadere. Din intunecarea mintii insa vor ajunge sa il vada ca pe o pecete si multi deja il vad. Vom avea astfel o apocalipsa inainte de apocalipsa oarecum, adica o mana de oameni care precum vechi-calendaristii se cred ultimii pastratori ai harului si ii considera pe ceilalti cazuti din har pe motivul unor chestiuni cu totul neserioase si care nu doar ca nu tin de canoane si de dogme, dar tin in primul rand de administratia lumii in care traim.”

   Foarte interesant ce scrie el in continuare:

Ramane insa o intrebare pe care probabil multi si-o pun: de ce marii duhovnici sunt impotriva cipului? De ce toti ne indeamna sa nu primim? Este o intrebare la care cu greu putem da un raspuns fara a ne expune riscului sa fim atacati si aruncati cu noroi ca niste neascultatori si neseriosi, pentru ca cine se poate pune cu Pr. Iustin, cu Pr. Arsenie sau cu Pr. Adrian? Voi raspunde la aceasta intrebare insa cu un exemplu personal, desi am indoieli ca toti il vor intelege.”

   Aici iar e sincer recunoscand indemnul stalpilor ortodoxiei, dar in afara de “motivul” schismei, mai da si o explicatie nauca pentru neascultarea sa, una lunga ce n-am mai postat-o dar care in cateva cuvinte suna cam asa: in trecut nu l-a ascultat pe duhovnic sa o ia de sotie pe cea cu care vorbea, ci a mai asteptat o vreme si bine ca facut, caci altfel daca o lua cand i-a spus duhovnicul, aceea il refuza …

   Adica, duhovnicul gresise dar el a fost mare dibaci si a iesit bine asa cum a procedat. Dar ca sa vezi chestie, a iesit tocmai cum i-a zis duhovnicul initial … Cu cununia a lalait-o, dar oare va avea timp s-o lalaie si cu cipul? Si pana la urma de ce oare o face? Doar ca sa constate la final ca marii duhovnici au avut dreptate?

   Si mai vine cu un argument schiop, drag de asemenea celor de la razboi intru cuvant:

Din pacate maniacii anti-cip si obsedatii de conspiratii si teorii conspirationiste extrag din cuvintele parintilor doar ce le convine lor, iar ce e esential, ce e profund si plin de esenta din invatatura lor le ignora total. Cand ma gandesc numai la Pr. Arsenie, de exemplu, doua lucruri in vin in minte: trezvia continua si planul de foc. Cand ma gandesc la Pr. Iustin ma cutremur de dragostea lui pentru oameni marturisita in primul rand prin jertfa pe care a facut-o in ultimii ani de zile in care a primit zi si noapte pe oricine i-a batut la usa. Numai sa vezi fetele atator oameni ai innebuni, dar sa mai si stai de vorba cu ei, sa ii povatuiesti, sa le zambesti , sa le dai mangaiere si nadejde. Felul cum il folosesc si il prezina pe Pr. Iustin falsii sai ucenici facandu-l un fel de bastion al luptei impotriva cipului minimineaza si deformeaza profund rolul pe care parintele l-a avut in viata atator oameni si lucrarea pe care a facut-o.”

   Adica cei ce refuza cipul nu se straduie pe calea crestinului, ci … cei ce il iau. Adica o habauceala. Marii duhovnici vorbesc si de cip si de invatatura ortodoxa, caci sunt legate intre ele. Iar cei ce-i asculta si nu iau cipul, ii asculta si in celelalte. De unde pana unde halul asta de gandire, ca cei ce-i asculta sa nu ia cipul, nu-i asculta in celelalte? Poate din strambatatea gandirii lor, adica daca ei nu asculta ceva din ce li se spune, atunci musai si altii trebuie sa faca aidoma. Ei nu asculta si iau cipurile, deci “evident” ceilalti nu vor asculta nici ei o parte a mesajului marilor duhovnici …

   Iata ce mai scrie Gigel:

Marii duhovnici nu doar ca au privilegiul, dar sunt si obligati sa dovedeasca acrivie maxima si atitudine ferma in raportarea la provocarile vremurilor. Depinde insa si de noi sa fim ucenici vrednici si sa avem urechi de auzit, adica minte de judecat si sa facem ce trebuie cu viata noastra in toate privintele nu doar intr-una. Dupa ce vom fi facut si noi ani de puscarie fata in fata cu moartea, probabil ca ni se va parea floare la ureche sa ne rupem de lume, sa lasam toate si sa fugim in munti. Insa din pacate, pentru marea majoritate a oamenilor, solutiile extreme nu doar ca sunt ineficiente dar sunt in primul rand periculoase.

   Incredibil. Ce hal de argumente. Daca marii duhovnici gandeau la fel in tineretea lor … n-ar mai fi facut puscarie, iar acum n-ar mai fi fost mari duhovnici. Si sigur au fost si pe vremea aceea niste unii care spuneau despre acestia ca sunt extremisti. Si sigur ca in numele echilibrului, al moderatiei, al caii de mijloc, au fost niste unii si pe vremea aia care au facut pact cu sistemul, adica cu diavolul.

   Inchei reamintind spusele marilor duhovnici:

Parintele PAISIE AGHIORATUL despre 666, cartele electronice, buletine electronice

Parintele Paisie Aghioritul: „CHIAR SI ATUNCI CAND PRIMESTE BULETINUL, TOT SE LEAPADA DE HRISTOS”. Despre U.E., pecetluire si buletinele electronice

ALT „ISTERIC”. Monahul TEODOR STANESCU: „Cei care vor accepta BULETINELE CU CIP, vor renunţa la Dumnezeu şi-l vor accepta de bună voie pe satana.” Despre VREMURILE APOCALIPTICE

Părintele Arhimandrit Gheorghie KAPSANIS stareţul Mânăstirii Grigoriu din Sfântul Munte ATHOS despre INDOSARIEREA ELECTRONICA, NOILE BULETINE si UNIUNEA EUROPEANA

VIDEO (si transcriptul): Parintele ARSENIE PAPACIOC de vorba cu Parintelui Mihail Stanciu pe tema ACTELOR CU CIP. Parintele Arsenie: MIROASE A 666. Parintele Mihail insista ca Parintele IUSTIN PARVU se afla la limita EREZIEI … Strategia celor de la RAZBOI INTRU CUVANT: agitarea BAU BAU-ului schismei

VIDEO (si transriptul): Parintele ADRIAN FAGETEANU despre ACTELE CU CIP. Inregistrare din AUGUST 2010!!! Nu indeamna doar SA NU LE LUAM, spune lucruri chiar cu mult mai grave …

VIDEO: Inca din 2009 PARINTELE IOAN DE LA RARAU spunea foarte clar SA NU LUAM BULETINE sau orice act CU CIP …

VIDEO: Parintele NEONIL STEFAN (staretul manastirii FRASINEI) despre CIPURI …

VIDEO – Mari duhovnici despre actele cu cip: “NU LE LUATI!”. Daca de STALPII ORTODOXIEI nu ascultam, de cine atunci sa ascultam?

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button