X

Despre CARDUL CETATEANULUI din PORTUGALIA

   Iata ce aflam de pe site-ul http://www. cartaodecidadao.pt/index.php:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Obiective

Cardul Cetateanului ca document de cetăţenie
Cardul Cetateanului va fi o carte de identitate nouă pentru resortisanţi, multifunctional, practic şi în condiţii de siguranţă.

Ca document de identitate va permite:
a) identificarea vizuala şi de prezenta a cetateanului;
b) identificare şi autentificare electronica a cetăţeanului în actele informatizate  în care acestea acţionează.

Multifuncţionalitatea sa va permite cetăţenilor sa interacţioneze cu diferite servicii publice şi private, indiferent unde se afla si ce mijloace de comunicare foloseste.
Acesta va fi, de asemenea, un document care combină practic şi înlocuieşte existenta cardurilor de contribuabil, utilizator al serviciului naţional de sănătate, beneficiarului de securitate socială şi de votant.
Ca document de securizat va adopta:
a) o garantie a măsurilor de securitate fizică care împiedică şansele furtului de identitate;
b) o garantie a măsurilor de securitate electronica care va preveni încălcarea vieţii private a cetăţenilor, prevenirea accesului la orice fel de informaţii personale fără acordul explicit al cetateanului.

Cardul cetăţeanului ca proiect tehnologic

Acest proiect face parte din programul dezvoltării ÅŸtiinÅ£ifice ÅŸi tehnologice, furnizata în programul  XVII al Guvernului ConstituÅ£ional. Este unul din principalii factori majori de concretizare a  principiului de ” guvern electronic”, ÅŸi anume:

• Îmbunătăţirea accesibilităţii la serviciile publice, reducerea barierelor şi diversificarea mijloacelor de acces, la costuri mai mici;
• Integrarea de servicii prin furnizarea de mijloace şi resurse care să promoveze schimbul de date şi informaţii, integrarea de aplicatii, interoperabilitatea între sistemele şi colaborare între agenţii;
• Simplificarea procedurilor şi a procedeelor administrative , adaptându-le la cerinţele de funcţionalitate, eficienţa şi viteza de noi tehnologii;
• Satisfacerea nevoilor cetăţenilor, furnizandu-le informaţii uşor de înţeles şi utile, înlăturarea barierelor şi obstacolelor birocratice pentru furnizarea de servicii publice de calitate;
• Managementul prudent al bazelor de date asigura fiabilitatea şi securitatea lor, respectând în acelaşi timp drepturile, libertăţile şi garanţiile cetăţenilor.

Cardul Cetateanului ca o garanţie a drepturilor de cetăţenie în lumea digitală
Proiectul Cardul Cetateanului urmăreşte să garanteze drepturile cetăţenilor în faţa colectarii, stocarii şi prelucrarii pe calculator a informaţiilor referitoare la datele cu caracter personal şi faţă de dezvoltarea a tranzacţiilor comerciale şi electronice.

• cartea cetăţeanului nu va conţine date cu privire la situaţia fiscală, sănătate sau securitatea socială a proprietarului. Aceste informaţii despre cetăţenii vor fi păstrate separat, ca şi astăzi, în fiecare dintre organismele implicate în proiect.
• componentele electronice ale cardului nu vor crea posibilitatea să se reconstruiască orice aspect al vieţii cetăţenilor.
• cardul va asigura intimitatea proprietarul ei prin faptul că nu permite accesul la orice fel de informaţii personale fără acordul dvs. explicit.

Incadrarea cardului

Cardul Cetateanului este un document de cetăţenie.
Ca un document fizic, permite cetăţeanului să se identifice în condiţii de siguranţă.
Ca un document tehnologic, permite cetateanului să se identifice la servicii informatice.
Cardul Cetateanului este un proiect dinamic pentru a promova modernizarea administraţiei publice.
În dimensiunea sa totală, se intrunesc intr-un singur document cheile indispensabile esenţiale pentru o rapidă şi eficientă relaţie  între cetăţeni şi diferite servicii publice.
Proiectul Cardul Cetateanului este o tehnologie de dezvoltare-prietenoasa.
În partea sa digitala, acesta promovează dezvoltarea de tranzactii electronice, oferindu-i o securitate puternica de autentificare si semnatura electronica.

Nota traducatorului:

Unde am subliniat “cardurilor de contribuabil, utilizator al serviciului naÅ£ional de sănătate, beneficiarului de securitate socială ÅŸi de votant.” este probabil nevoie sa corectezi deoarece nu stiu ce tipuri de carduri – (denumirea lor) sant/se folosesc in romania pentru aceste servicii.

“Votant” fiind carnetul cu care votezi (in Portugalia, portuguezii au un carnet de votant cu care se prezinta la vot cand sunt alegeri).

   Comentariu saccsiv:

   Asadar, se merge pe mai multe viteze, dar se merge. Din India si pana in SUA:

Despre mega experimentul cu BULETINE BIOMETRICE CU CIP din India si despre opozitia ce o intampina SISTEMUL acolo 

   Pe noi, deocamdata, ne testeaza cu o noua dezbatere publica:

Românii vor putea opta între CARTE DE IDENTITATE (fara CIP) sau CARTE ELECTRONICA DE IDENTITATE (biometrica cu CIP)? Proiect MAI supus dezbaterii publice

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.

€


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button