X

MOLDOVA: Asociatia "Fericita Maică Matrona" se opune ACTELOR CU CIP. Cum sunt atacati? Ca ar fi … SECTA. Recunoasteti reteta?

   La articolul EDIFICATOR – La o intrebare clara, daca vor lua sau nu ACTELE CU CIP, RAZBOI INTRU CUVANT raspund: „Evident ca suntem dispusi sa respectam legile care nu contravin poruncilor dumnezeiesti” … Asadar, LE VOR LUA, cititoarea danutza posteaza, la finalul unui comentariu, urmatoarea informatie:
iata moldovenii ce fac:
pe 30 septembrie va avea loc ADUNAREA GENERALĂ cu tema“Invazia microcipurilor în Moldova. Cum ne apărăm?”
Toţi membrii Asociaţiei Creştinilor Ortodocşi “Fericita Maică Matrona” şi toţi creştinii ortodocşi interesaţi de această gravă problemă să vină
pe 30 septembrie, ora 11.00, la Uniunea Scriitorilor

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

   Am cautat asadar pe internet si iata ce am gasit:

Pe 30 septembrie
va avea loc

ADUNAREA GENERALĂ

cu tema

“Invazia microcipurilor în Moldova.

Cum ne apărăm?”

Toţi membrii Asociaţiei Creştinilor Ortodocşi “Fericita Maică Matrona” şi toţi creştinii ortodocşi interesaţi de această gravă problemă să vină

pe 30 septembrie, ora 11.00, la Uniunea Scriitorilor

(str. 31 August nr. 98, se poate ajunge cu troleibuzele 1, 5, 8, 22 şi cu microbuzele 115, 154).

   Iata insa cum si de catre cine este atacata aceasta asociatie. Citez din articolul Asociaţia „Sfânta Maica Matrona” este o sectă, declară un misionar de la Patriarhia Moscovei:

   „Problema este că această asociaţie („Sfânta Maica Matrona”) este una sectară.” Declarația îi aparține lui Andrei Kuraev, scriitor, teolog, profesor, misionar şi înalt funcţionar de la Patriarhia Moscovei, lansată în cadrul unui interviu pentru ziarul „SP” din Bălţi, citat de Hotnews. Până în acest moment, reprezentanții asociației nu au comentat acuzațiile aduse.
  
Ei poartă numele Sfintei Matrona. Spuneţi-mi, Maica Matrona organiza pichete? Ea cutreiera Moscova şi distrugea pancartele şi monumentele lui Lenin? Nu. Ea se ruga pentru toţi, inclusiv pentru bolşevici, iar oamenilor le vorbea despre Hristos, nu despre Antihrist. Ei (Asociaţia „Sfânta Maica Matrona”) au uitat de Hristos – principala lor preocupare este să-l aştepte pe Antihrist. Ei caută numai pretexte pentru scandal şi conflicte. Este o concepţie a unei secte, nu a unei organizaţii ortodoxe”, a spus funcţionarul Patriarhiei Ruse.

   “Sunt tumori beligne şi sunt tumori maligne. Se ştie că tumorile beligne, uneori, se transformă în cele maligne – cam aşa arată evoluţia acestei organizaţii, care se preface a fi una ortodoxă, dar, de fapt, este una sectară“, a mai spus Andrei Kuraev.
   În altă ordine de idei, Andrei Kuraev s-a arătat mirat că în Moldova sunt voci care insistă ca monumentele lui Lenin să fie restabilite: „Ce a făcut Lenin pentru moldoveni? El nici n-a fost pe aici. Chiar nu înţeleg cum „a fericit” Lenin Moldova!”
   Amintim că asociaţia „Sfânta Maica Matrona” este autorul mai multe proteste publice.
   La 13 decembrie 2009, circa o sută de oameni, înarmaţi cu drapelele Republicii Moldova, cruci şi lozinci, au protestat în centrul Capitalei împotriva simbolului evreiesc instalat cu prilejul sărbătorii Hanuca. După ce au scandat lozinci antievreieşti, ei au smuls menora şi au înfipt în locul acesteia o cruce din lemn. „Noi suntem în ţară ortodoxă  şi Ştefan cel Mare a apărat-o de tot soiul de jidovi, dar ei au venit şi au pus menora. Este o fărădelege, o îngăduinţă a puterii de stat de astăzi, care a permis aşa ceva într-o ţară ortodoxă. Eu fac apel, dacă sunteţi ortodocşi, sculaţi-vă şi spuneţi cuvântul vostru”, a declarat atunci la protest protoiereul Anatolie Cibric, citat de Publika TV.
   Acelaşi grup protestatari de la Asociaţia religioasă „Sfânta Maică Matrona”, împreună cu alţi de credincioşii de la Biserica „Sfânta Paraschiva”, au împroşcat cu ouă în clădirea ziarului Timpul de dimineaţă la 15 ianuarie 2007.

   Comentariu saccsiv:

   Despre actiunea cu menora am scris si eu in articolul VIDEO: Credinciosi ortodocsi din Republica Moldova muta menora EVREIASCA din parcul Ştefan cel Mare, instalata cu ocazia sărbătorii HANUCA. Nu stiam pe atunci cine a organizat actiunea.

   Cautand pe internet, iata ce mai aflam despre aceasta asociatie:

   Asociaţia creştinilor ortodocşi din Moldova „Fericita Maică Matrona” a fost fondată, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţiei Sale Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi al întregii Moldove, în toamna anului 2003.

   Programul strategic de activitate al Asociaţiei

   În perioada dificilă şi controversată pe care o traversează Biserica noastră, împreună cu poporul dreptcredincios, Asociaţia „Fericita Maică Matrona” îşi propune drept scop susţinerea concetăţenilor în conştientizarea pericolului ce ameninţă atât viaţa noastră pământească, cât şi mântuirea sufletului.

   Dat fiind faptul că pocăinţa este piatra de temelie a vieţii creştineşti, numai pocăindu-ne fiecare în parte şi împreună cu tot poporul şi cerându-ne iertare de la Domnul pentru păcatele personale şi ale întregului neam, putem nutri speranţa că vom fi auziţi de El în rugăciunile noastre. Astfel, orientându-ne spre o viaţă creştinească în pocăinţă şi în faptele pocăinţei, cerem de la Dumnezeu ajutor pentru rezolvarea problemelor stringente, cum ar fi:

  • Sensibilizarea creştinilor în ceea ce priveşte aspectele negative, anticreştineşti ale societăţii contemporane;
  • Apărarea copiilor de invazia surogatelor culturii, moralei, a stilului libertin de viaţă de sorginte occidentală;
  • Pronunţarea împotriva globalizării, adică apărarea credinţei şi a neamului, neacceptarea şi respingerea legilor impuse ţării de sistemul mondial de guvernare;
  • Lupta pentru dreptul de a trăi fără codul de identificare, atribuit în mod obligatoriu fiecărei persoane;
  • Dezvăluirea şi combaterea curentelor şi faptelor eretice (abaterea de la canoanele bisericeşti);
  • Desfăşurarea permanentă a unor acţiuni de binefacere – acordarea diverselor ajutoare copiilor orfani, invalizilor, bătrânilor ş. a.
  • Zidirea unei Biserici-Memorial (din bârne) întru pomenirea înaintaşilor noştri care au pătimit pentru mărturisirea credinţei ortodoxe, cu hramul în cinstea icoanei Maicii Domnului „Pantanasa” („Împărăteasa tuturor”).

   Realizarea acestui program este posibilă numai cerând în rugăciuni fierbinţi ajutorul Bunului Dumnezeu şi mijlocirile Fericitei Maicii Matrona, al cărei nume îl poartă Asociaţia. De aceea, în fiecare miercuri, la ora 7.00, în incinta Bisericii „Sfânta Parascheva” (str. Columna nr. 76, mun. Chişinău) se  citeşte Acatistul Fericitei Matrona şi se săvârşeşte Drumul Crucii cu sfintele icoane şi cu rugăciuni pe perimetrul oraşului Chişinău (cu autocarul).

   Oricine se poate implica în ariile de activitate menţionate mai sus cu propuneri, sugestii şi încadrare nemijlocită în acţiuni concrete. Asociaţia Creştinilor Ortodocşi „Fericita Maică Matrona” este deschisă tuturor doritorilor de a-şi aduce prinosul în renovarea vieţii creştineşti a poporului nostru.

   Să ne ajute Dumnezeu!

   De ce „Fericita Maică Matrona”?

   De ce asociaţia noastră a luat numele acestei sfinte nou-canonizate?

   Pentru că ea este rugătoare şi grabnic ajutătoare pentru noi, cei schilodiţi sufleteşte de regimul sovietic.

   Pentru că, prin credinţa şi curăţenia sa, prin darul proorociei pe care i l-a dat Dumnezeu, s-a contrapus, firavă şi slabă trupeşte, angrenajului dur al sistemului ateist-satanist de sfărâmare a oaselor, a voinţei şi a credinţei oamenilor, şi-a susţinut contemporanii prin rugăciunile şi jertfa sa, îmbărbătându-i în faţa colosului idolatru, amintindu-le de rostul vieţii pământeşti întru Domnul şi de veşnicia sufletului.   Cuvioasa Maică Matrona (n. 1881), căreia perfect i se potrivesc cuvintele Sf. Serafim din Sarov: „Agoniseşte Duhul păcii şi în preajma ta se vor mântui mii de oameni”, era o oază de lumină pentru oamenii care nu se integrau în tiparele „raiului socialist”, clădit pe sânge, suferinţă şi deznădejde. Nu zădarnic, adolescentă fiind, a fost numită de către Sf. Dreptul Ioan din Kronştadt al optulea stâlp al Rusiei.

   Pentru că ea, purtându-şi cu adâncă smerenie şi ascultare crucea orbirii trupeşti, fiind nevăzătoare, s-a făcut ochi pentru cei orbiţi de necredinţă şi, fiind oloagă, a dăruit contemporanilor săi aripi în stare să-i ridice deasupra înşelătoarei lumi, să-i pună pe calea Domnului.

   Pentru că, în noaptea necredinţei, dominată de forţele întunericului, îi proteja cu multă grijă şi dragoste pe cei care îşi plecau urechea la cuvintele ei. Bunăoară, când toţi, de la mic la mare, ca vitele, erau goniţi la demonstraţii şi, la Moscova, treceau prin faţa mauzoleului antihristului secolului XX, ea, văzând cu ochii minţii adevărata faţă a lucrurilor, poruncea ca în acele zle creştinii nici măcar să nu iasă din case şi să se roage cu cea mai mare râvnă. Or, „demonstratios” nu este altceva decât întâlnirea cu dracii.

   Pentru că ea încă în timpul vieţii sale, primind în suflet şi în inimă durerile oamenilor, fiind rugătoare îndurerată pentru ei, a arătat semnele harului lui Dumnezeu, proorocind, izbăvind de boli şi necazuri, făcând minuni.

   Pentru că lecuirile şi minunile nu au contenit şi după trecerea ei la cele veşnice (1952) şi continuă să se întâmple şi astăzi celor care se roagă în faţa sfintelor ei moaşte (Fericita Maică Matrona a fost canonizată pe 1 mai 1998 şi se cinsteşte în ziua morţii sale – 2 mai), sfintelor ei icoane şi oriunde s-ar afla. Fericita Maică Matrona nu încetează a ne ajuta în scârbele şi necazurile noastre. Deşi s-ar părea că trăim în perioada înfloririi credinţei, războiul nevăzut seceră sufletele contemporanilor noştri, căzuţi pradă vicleniilor celui rău. În această situaţie, Sf. Matrona şi toţi sfinţii prin care minunat este Dumnezeu, prin viaţa lor jertfelnică ne îndeamnă să nu fim indiferenţi faţă de aproapele, să ne ajutăm unii pe alţii şi să ne rugăm unii pentru alţii.

   Pentru că ea este chezăşuitoarea şi solitoarea noastră în faţa bunului Dumnezeu. Cerem şi noi de la Fericita Maică Matrona să ne ajute, prin rugăciunile şi mijlocirile sale, ca să nu pierdem cărarea mântuirii în noaptea apostasiei care se lasă implacabil.

   Aceasta asociatie are si un ziar. Iata ce aflam din http://toaca.md/?&page=aboutus:

   Ziarul “Toaca” este editat de Asociaţia creştinilor ortodocşi din Moldova „Fericita Maică Matrona”, începînd cu luna aprilie 2007. E de remarcat că pe parcursul anilor 2003-2006 a apărut buletinul informaţional al asociaţiei.

   Publicaţia este menită să elucideze prin prisma creştin-ortodoxă evenimentele din ţară şi din lume şi să prezinte opinia Bisericii (a Sfintelor Sinoade, a Sfinţilor Părinţi, a stareţilor din vremurile noastre), a personalităţilor marcante din diverse domenii ale ştiinţei şi culturii cu privire la actualitate.

   Cine, dacă nu noi?

   În aceste, timpuri, care tot mai des şi mai insistent sunt calificate de stareţii contemporani drept vremuri de pe urmă nu mai avem dreptul să tăcem, prefăcându-ne că nu se întâmplă nimic. Stareţii şi semnele bat alarma. Trebuie să fii surd ca să nu auzi şi orb ca să nu vezi.

   Dar nu e uşor să lupţi cu propria fire, să scoţi de după nenumăratele straturi ale grijilor adevărurile care ţin de suflet şi de viaţa veşnică. De aceea am şi înfiinţat „Toaca” – această foaie de suflet şi de cuget pentru tot creştinul.

   Vrem să credem că, tot aşa cum este mai puternică rugăciunea de obşte, va fi mai puternică şi mai iscoditoare privirea noastră comună spre fenomenele din jur. Vrem să credem că, privind în comun şi întrebându-ne unul pe altul, ne va cădea ceaţa de pe ochi, ni se va lumina mintea şi, văzând dezastrul duhovnicesc în care ne aflăm, vom contribui la stoparea lui.

   Totodată, vom fi mai sensibili la pericolele ce stau în faţa sufletelor noastre şi a sufletelor urmaşilor noştri.

   „Toaca” nu este un moft al cuiva sau o tribună de promovare a anumitor interese.

   „Toaca” e un răspuns prompt la provocările lumii contemporane, şi se vrea stavilă în faţa procesului canceros al desacralizării şi dezumanizării societăţii.

   „Toaca” nu este o lucrare particulară, ci lucrarea noastră comună. Numai împreună, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom putea birui duşmanul perfid şi ticălos al neamului omenesc. Numai împreună nu ne vom lăsa învinşi în războiul nevăzut cu forţele întunericului.

   „Toaca” a început să bată. În ritmul ei îşi vor uni glasurile sfinţii apostoli şi sfinţii părinţi, teologi din toate timpurile, călugări, preoţi, savanţi, scriitori, – toţi cei care au ascultat şi ascultă de cuvântul lui Dumnezeu, înmulţindu-l în lume.

   Citind „Toaca” veţi găsi răspuns la întrebările ce ţin de devenirea spirituală, de dificilul drum spre desăvârşire, veţi înţelege în măsura credinţei voastre semnele timpurilor de apoi şi, în felul acesta, veţi fi în stare să deosebiţi grâul de neghină.

   „Toaca” a început să bată!

   Să-i auzim chemarea.

   Comentariu saccsiv:

   Cum CIPUL trebuie folosit de intreaga umanitate, era firesc ca nici republica de peste Prut sa nu ramana pe dinafara:

MOLDOVA intra in randul lumii: Începând cu 1 IANUARIE 2011 cetăţenilor moldoveni le vor fi eliberate DOAR PASAPOARTE BIOMETRICE

   Si evident, nici Rusia:

VIDEO: Rusia – CARTELA ELECTRONICA UNIVERSALA cu cip PENTRU INTREAGA POPULATIE …

   Asadar, unii credinciosi din Moldova se straduie sa informeze populatia asupra pericolului reprezentat de cip. Si cum sunt atacati? Ca cica sunt secta … Recunoasteti reteta? La fel sunt atacati si cei ce in Romania indeamna sa nu fie luate actele cu cip.

   In Moldova insa, sunt ierarhi ce refuza sa se inregimenteze:

EPISCOPUL PETRU, Vicar al Mitropoliei Chişinăului şi al Întregii Moldove, CERE parlamentului si guvernului Moldovei ANULAREA obligativitatii folosirii PAŞAPOARTELOR BIOMETRICE

   In Romania, sunt ierarhi a caror atitudine este diametral opusa:

Un om al SISTEMULUI, IPS CALINIC, va prezinta istoricul PASAPORTULUI BIOMETRIC. Si concluzioneaza: “Democraţia presupune automat şi educaţie!”

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button