X

Despre: parintele pustnic PROCLU, cei de la RAZBOI INTRU CUVANT si APOLOGETICUM. Ce se urmareste?

   Desigur, foarte multi dintre voi deja stiti ca cei de la razboi intru cuvant impreuna cu parintele Mihail Stanciu duc de ceva vreme un atac furibund impotriva celor ce indeamna sa nu fie luate actele cu cip.  Iata cum a inceput:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

N-AM VRUT SA LOVESC IN PARINTELE IUSTIN PARVU. Punct

   Altfel spus, intai a avut loc o pregatire de culise. Apoi parintele Mihail pleaca in SUA unde probabil ca nu gaseste nimic rau in ceea ce gaseste la granita:

La intrarea in SUA, romanii completeaza formularul I-94 si li se colecteaza elementele biometrice (amprente digitale şi o fotografie digitală)

   La revenire, se incepe atacul public impotriva „bloggerilor isterici” ce informeaza populatia despre SISTEM:

Despre MUCENICIE. Pomenirea Sfintilor Adrian si Natalia, sotia sa. De ce nu sunt de acord cu spusele parintelui MIHAIL STANCIU: „Nu trebuie să ne consumăm energia cu informarea la zi a invaziei răului” …

   Asta in conditiile in care cu un an si jumatate in urma parintele avea un discurs identic cu al „istericilor”:

AUDIO: Exceptionala predica a parintelui MIHAIL STANCIU … de pe vremea cand era aidoma „bloggerilor isterici anti-sistem”

   Dupa ce am postat inregistrarea de mai sus, parintele m-a sunat si mi-a cerut imperativ sa sterg postarea (cititi aici).

   Cu toate ca le-am pus niste intrebari extrem de importante pentru a se lamuri credinciosii de ce exact au tradat tabara celor ce lupta impotriva cipurilor:

Intrebari la care cei de la RAZBOI INTRU CUVANT TREBUIE SA RASPUNDA

   N-au raspuns niciodata, iar in perioada scursa de la inceputul atacului si pana acum, n-au facut nici o referire la indemnul marilor duhovnici de a nu fi luate actele cu cip:

VIDEO – Mari duhovnici despre actele cu cip: “NU LE LUATI!”. Daca de STALPII ORTODOXIEI nu ascultam, de cine atunci sa ascultam?

VIDEO (si transriptul): Parintele ADRIAN FAGETEANU despre ACTELE CU CIP. Inregistrare din AUGUST 2010!!! Nu indeamna doar SA NU LE LUAM, spune lucruri chiar cu mult mai grave …

   In schimb, au pedalat pe tot soiul de idei si teorii ciudate, ca de exemplu:

   – Despre antihrist:

Naucitor: RAZBOI INTRU CUVANT considera ca ANTIHRISTUL va fi un OPONENT AL CIPURILOR

   Ca cei ce se opun cipurilor nu se roaga, nu merg la biserica, etc.:

Comentariul zilei (22.08.2010): Cei ce refuza BULETINELE CU CIP isi pun toata nadejdea in bunul Dumnezeu. A face concesii inseamna a nu avea credinta

   – Ca trebuie sa ne consultam cu duhovnicii, sa luam sau nu cipurile, de la caz la caz. Problema e, care duhovnici, daca de cei fermi impotriva cipurilor nu vor sa auda?

Un examen numit BULETINUL CU CIP. Oricum va fi jale pe pamant la anul, de ce oare se indarjesc unii sa ne indemne sa-l luam?

   – Ca lupta anti cip este o facatura protestanta sau ca cei care doreau sa mearga la dezbatere sunt isterici:

GRAV: Blogul „PUSTNICUL DIGITAL” indeamna sa nu participati la dezbaterea despre CARTEA ELECTRONICĂ DE IDENTITATE …

   Dar nu le-a fost de ajuns. Au incercat sa-i determine pe stalpii ortodoxiei sa-i faca sa se suceasca, dar cu parintele Arsenie Papacioc nu le-a iesit:

VIDEO (si transcriptul): Parintele ARSENIE PAPACIOC de vorba cu Parintelui Mihail Stanciu pe tema ACTELOR CU CIP. Parintele Arsenie: MIROASE A 666.  Parintele Mihail insista ca Parintele IUSTIN PARVU se afla la limita EREZIEI … Strategia celor de la RAZBOI INTRU CUVANT: agitarea BAU BAU-ului schismei

   Scriam in articolul Nu era bine ca in actiunea anti CIP sa fim la fel de uniti precum in actiunea anti vaccin GARDASIL? Era bine si tocmai de aceea nu suntem uniti … ca acela doresc sa fie penultimul despre razboinici, deoarece consideram ca lumea s-a lamurit. Ultimul as fi dorit sa fie o analiza despre ratacita lor teorie cum ca antihristul se va lupta (sau doar se va face) impotriva cipurilor.

   Iata insa ca acestia au postat de curand o inregistrare cu parintele pustnic Proclu, facuta insa in perioada cand a fost luat si acel interviu cu parintele Arsenie Papacioc, de care am amintit mai sus:

CUVANTUL PARINTELUI PUSTNIC PROCLU (2010) despre ispitele grele ale lumii si ale Bisericii de astazi… CUM VA FI SFARSITUL LUMII SI CE AVEM NOI DE FACUT? “Fara sfatul duhovnicului sa nu faca niciun pas, ca ne putem duce in prapastie!”

   Intotdeauna iti poti da seama ce urmareste un reporter, dupa intrebarile ce le pune. Iata ce l-au intrebat in principal razboinicii:

– Acuma ei fac caz de problema asta cu cipurile, cu actele cu cip. Ca de la 1 ianuarie anul viitor or sa inceapa sa bage buletine cu cip pentru toti. Si acuma au facut o noua campanie din asta: “Nu primiti actele cu cip! Nu primiti actele cu cip! Buletinele cu cip! Ca-i lepadare, ca-i cadere din har, ca nu va mai mantuiti”. Cam asta-i mesajul. Si-l pun inainte pe Parintele Iustin, primul, si apoi zic “si altii, stalpii ortodoxiei, marii duhovnici”. Va pun si pe Sfintia Voastra…

– … c-ati fi zis anul trecut nu stiu ce, tot in sensul asta, si ei trag totul intr-o directie… nu ca ar fi bune, bineinteles ca nu sunt bune, dar ei trag oamenii intr-o directie, si zic oamenilor sa iasa din sistem, zic ei, sa plece de sub stat, din societate. Sa traiasca, cum ar veni, ilegal. Asta-i metoda, asta-i solutia pe care o vad ei, ca cipurile sunt deja…

– Nu, ei spun ca si cum am iesi total din lume…. Sa se duca oamenii in paduri, in pesteri, in locuri izolate…

– Pai nu, nu, ei spun fara acte, tocmai ca sa nu… fara nici un act.

– Dar unii o iau in serios, si oameni seriosi si preoti chiar si credinciosi zic ca asta e, e sfarsitul lumii acuma si trebuie toti sa plecam…

– Asa. Si asta vroiam sa va intreb, ca ziceti sa nu raspundem cu rau, dar ce te faci cu astia vicleni, care ii insala pe oameni, care le arunca tot felul de bombe din astea ca sa-i sperie si sa-i insele si sa-i duca in prapastii, si sa le spuna sa nu-si mai dea copiii la scoala, sa nu-si mai lase copiii sa se trateze medical daca or sa fie actele cu cip, sa nu mai aiba serviciu, si asa mai departe.

– Am zis si noi asta, si cand am spus asta, ei au zis ca “voi huliti pe parintele Iustin, cum puteti sa spuneti asa ceva, ca nu se poate sa i se faca parintelui Iustin asa ceva, ca el e sfant, ca nu se poate…“

– Dar ce ne facem, ca si daca s-ar intampla asa, ce ne facem noi, ortodocsii, cu fratii mincinosi  ortodocsi? De astia cum scapam?

– Ia uitati ce zic unii de la Petru Voda:

«Vedem cum multi preoti sunt robiti de erezia ereziilor, ecumenismul,  care nu incape indoiala ca le invalideaza Sfintele Taine. Mai lucreaza doar prin pogoramant, dar nu ne putem baza pe asta. Si pentru nevatamarea noastra ar fi bine sa nu mai apelam la astfel de preoti.»

“Sunt semne clare ca apostazia este foarte aproape, iar Biserica va dainui in catacombe, nicidecum nu va mai fi reprezentata prin oficialii de acum. Toti patriarhii ortodocsi si majoritatea episcopilor sunt pusi de sistem“.

– Cum sa spunem la oameni asta? Ca toti au in minte numai cip, cip, toata lumea despre asta discuta…

– Se zice ca Sfintia voastra ati spus ca s-a nascut deja Antihristul. E adevarat asta?

   Asadar, pentru razboinici a refuza cipul inseamna a te duce in pesteri … Asta in conditiile in care cei ce indeamna sa nu le luam nu indeamna si la asa ceva. Ca se va ajunge si la pesteri, asta e indubitabil, insa mai e ceva vreme pana atunci. Nu insa mult. Dar razboinicii si parintele Mihail agita niste minciuni: cum ca a refuza cipurile inseamna pestera si schisma. Si asa reusesc ei sa sperie pe unii, din pacate. Ei nu spun pe fata: luati-le, dar tot strigand ca nu sunt tocmai atat de rele si ca a le refuza inseamna sa traiesti de maine precum salbaticii, oare cum se traduce?

   Cat sunt ele de fapt de rele, aflati insa de la niste giganti:

Parintele Paisie Aghioritul: „CHIAR SI ATUNCI CAND PRIMESTE BULETINUL, TOT SE LEAPADA DE HRISTOS”. Despre U.E., pecetluire si buletinele electronice

Parintele PAISIE AGHIORATUL despre 666, cartele electronice, buletine electronice

Părintele Arhimandrit Gheorghie KAPSANIS stareţul Mânăstirii Grigoriu din Sfântul Munte ATHOS despre INDOSARIEREA ELECTRONICA, NOILE BULETINE si UNIUNEA EUROPEANA

   Prin ceea ce fac, constient sau nu, razboinicii de fapt merg pe linia oficiala:

Un om al SISTEMULUI, IPS CALINIC, va prezinta istoricul PASAPORTULUI BIOMETRIC. Si concluzioneaza: “Democraţia presupune automat şi educaţie!”

   Ei se agita, cum de a spus Apologeticum ca multi ierarhi vor cade? Dar ce ne miram? Cand stim clar ca asa se va si intampla:

PROFETIA Sfantului LAVRENTIE DE CERNIGOV despre ANTIHRIST

PROFETIA Sfantului ANATOLIE al OPTINEI despre vremea cand ERETICII VOR PUNE MANA PE BISERICA …

   Sau si-au schimbat de parerea de anul trecut, cum ca vremurile apocaliptice bat la usi? Caci iata ce ziceau atunci:

Articolul anului: „DESPRE EPOCA LUI ANTIHRIST SI REVENIREA PROROCULUI ILIE, CA „AL DOILEA INAINTEMERGATOR AL VENIRII LUI HRISTOS””

   Si iata ce intreaba acum:

– Se zice ca Sfintia voastra ati spus ca s-a nascut deja Antihristul. E adevarat asta?

   Ce urmaresc? S-au sucit? Pai mai bat sau nu vremurile apocaliptice la usi? Iata ce comentau ei la articolul VIDEO: IN 1995 Parintele Cleopa spunea ca ANTIHRISTUL AVEA DEJA 18 ANI … (din septembrie 2009):

O mica erata: La 30 de ani, nu la 33 ar iesi la propvaduire, tocmai spre a-L Imita pe Hristos. Asa se aude ca spune si parintele Cleopa. Iar parintele zicea acolo ca “se aude ca ar fi nascaut la Nazaret si ca ar avea CA LA 18 ani”, deci “in jur de 18 ani”. Si e mai bine sa nu i se dea nimanui sa stie anii EXACTI, fiindca am cadea exact in pacatul calcularii “anului si zilei”, despre care Scriptura ne previne. E suficient sa stim ca “este foarte aproape”, deja nascut. Toate semnele o arata fara tagada. Mai mult nu ne este de folos

   Ei bine, ce s-a intamplat intre timp? Mai sunt de aceeasi parere? Daca da, atunci la ce bun acea intrebare catre parintele pustnic Proclu? Daca nu, sa ne spuna clar.

   Urmarind intrebarile pe care ei le pun parintelui pustinc, observam ca doresc cu tot dinadinsul sa creeze o vrajba. Sa induca un raspuns, cum ca parintele Iustin Parvu a cam luat-o razna. Cumplita miscare.

   Iata insa ce lucrurie interesante aflam din urmatoarea inregistrare, din 19 septembrie, postata de Apologeticum la Parintele Proclu ne vorbeste despre dezbinatorii de la razbointrucuvant (rîc). NO COMMENT!:

   In incheiere, pentru cei ce au priceput ca cipurile reprezinta un pericol, trebuie sa intelegem ca primul pas este sa ne opunem. Al doilea, sa le refuzam. Asta intr-adevar, inseamna ILEGALITATE. Simplul fapt ca refuzi buletinul, este pedepsibil prin lege. Iar cei ce vor indemna si la anul sa nu fie luate, sunt pasibili de puscarie.

   Razboinicii zic de noi:

„zic oamenilor sa iasa din sistem, zic ei, sa plece de sub stat, din societate. Sa traiasca, cum ar veni, ilegal. Asta-i metoda, asta-i solutia pe care o vad ei, ca cipurile sunt deja…”

   Da, razboinicilor. Asta inseamna a nu lua buletinul cu cip. Nu se poate altfel. Iar voi daca ziceti ca nu le veti lua, cum veti proceda? Sau nu cumva doar mintiti ca nu le veti lua?

   A incerca sa ne descurcam fara el e a treia etapa si inseamna ca deja suntem la un pas de a nu mai putea vinde sau cumpara. Trebuie sa lucram la negru si sa evitam orice activitate unde este necesar acest act. Evident, inseamna ca multe nu le vom mai putea face. Dar de aici si pana la pesteri e cale luuunga. Se poate insa trai astfel? Desigur. Dar fara a ne ajuta unii pe altii, va fi mult mai dificil.

   Nu toti vom trebui sa ni le schimbam pe cel vechi simultan. Asa ca cei carora le-a expirat, pot apela la fratii ce inca il au valabil: pentru un serviciu (daca sunt bogati), la medic (si aici trebuie subliniat ca a nu avea buletin sau card de sanatate cu cip, nu inseamna a nu te mai trata), un sofer, unele tranzactii, etc.

   Am de gand sa scriu cateva materiale in care sa explic cum se poate trai in afara SISTEMULUI, dar in oras si nu in pesteri. Risc enorm, caci SISTEMUL ma va putea pedepsi pe chestia asta si e foarte probabil ca cei ce ii vor atrage atentia sa fie chiar dintre noii mei potrivnici, ce pana nu de mult erau umar langa umar cu mine. Dar are bunul Dumnezeu grija de toti care il iubim.

   De unde stiu cum trebuie procedat? Din experienta, caci in trecut am trait multi ani in afara SISTEMULUI. Si inca ceva important: a trai in afara SISTEMULUI nu inseamna ca trebuie sa furi sau sa inseli. Nici pe de parte …  Totul e sa ne punem nadejdea in bunul Dumnezeu.

   Doamne ajuta!

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button