X

CARDURILE sunt din ce in ce mai nesigure … VA TREBUIE CIP IMPLANTABIL

   Citez din articolu Furtul de identitate, un pericol din ce in ce mai mare:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

   Furtul de identitate folosit in fraude bancare este din ce in ce mai raspandit in SUA si Europa Occidentala, fenomenul aparand in ultimii ani si la noi.  O victima celebra autohtona este realizatorul TV Mircea Badea, caruia i s-a clonat cardul in toamna anului trecut si a ramas pagubit.
   Furtul de identitate este un termen folosit pentru a se referi la frauda care implica pe cineva care pretinde a fi altcineva, in scopul de a fura bani sau de a avea alte beneficii. Furtul de identitate apare atunci cand cineva foloseste informatiile dvs. de identificare personala (nume, CNP, numarul cardului de credit) fara permisiune, cu scopul de a comite fraude sau alte infractiuni.
   Grupul de servicii informatice Experian din Marea Britanie a anuntat ca a avut de-a face in 2009 cu peste 5.000 de cazuri de astfel de fraude in Regat, cu 20% mai mult decat in 2008.
   Potrivit statisticilor internationale, trendul este ascendent si este posibil ca in 2010 numarul de victime ale furtului de identitate sa creasca, informeaza The Telegraph.
   Evident, vizati sunt mai ales oamenii cu posibilitati financiare, cele mai probabile victime fiind managerii de companii si patronii de firme.
   Grupul Experian a avertizat, insa, ca mai nou infractorii de acest gen au inceput sa ia in vizor si oamenii obisnuiti. In cazul acestora, furtul de identitate se poate face mai usor, iar hotii se aleg cu mai putin bani de la fiecare victima, insa numarul acestora e mai mare, asa incat profitul final merita efortul infractorilor.
   In pericol de a fi victime ale fraudei bancare sunt mai ales tinerele cupluri si familiile monoparentale. Cert este ca tentativele de frauda sunt in crestere si natura amenintarii este in continua schimbare.
   Infractorii sunt in miscare pe piata, lasandu-i pe cei bogati si cautand tinte vulnerabile, deoarece in aceasta categorie sunt multe mai multe potentiale victime din zona celor cu venituri medii si mici.
   “In acelasi timp, stresul financiar adus de recesiune ii face pe tot mai multi sa comita fraude pentru a-si mentine stilul de viata dinainte de criza. Ca urmare, institutiile financiare ar putea fi confruntate cu multe fraude in 2010”, a declarat Nick Mothershaw, director la Experian.
   Din pacate, de multe ori auzim despre romani care reusesc fraude de milioane de euro/dolari peste hotare. Hackerii romani sunt inventivi in domeniul furtului de identitate, asa incat in tara, pericolul este cu atat mai prezent.
   Mai multe banci de pe piata noastra, printre care BRD, Bancpost si Raiffeisen, au trimis alerte de securitate in ultimii ani in care isi avertizau clientii sa nu cada prada tentativelor de phishing din ce in ce mai dese.
   Phishing-ul in Romania este in plina ascensiune, dar numarul de atacuri pe zi si numarul de banci atacate este inca foarte mic fata de ce vom vedea in viitor, daca e sa ne raportam la cum au evoluat lucrurile in Occident.

   Comentariu saccsiv:

   Asadar, cardurile sunt din ce in ce mai nesigure, dar trebuie sa le avem cu totii. Au ajuns bande de analfabeti sa le poata clona, insa noi trebuie sa ne luam salariile pe card … Banii pe card sunt cu mult mai in nesiguranta decat erau inainte in buzunar, dar SISTEMUL il vrea. De ce aceasta nebunie? De ce pe de o parte banii trebuie sa stea pe card, dar pe de alta parte nu se ascunde deloc cat de nesigur este acesta? Deoarece SISTEMUL vrea disparitia cash-ului, caci atata timp cat el exista, celebrul „nu veti putea cumpara sau vinde fara semn” nu este aplicabil. De ce este nesigur? Deoarece reprezinta doar o etapa spre cel „sigur”, implantabil …

   Evident aceeasi schema se aplica si actelor de identitate.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button