X

Lemnul provenit din pădurile naturale ale Carpaților românești ajunge mobilă IKEA în 13 țări europene (raport Greenpeace)

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Producători de mobilă care fabrică pentru IKEA se aprovizionează cu lemn provenit din ultimele păduri naturale ale Carpaților românești, incluzând păduri din situri protejate Natura 2000, conform unui raport Greenpeace. 

O nouă investigație  Greenpeace publicată astăzi dezvăluie cum șapte producători ai produselor  IKEA, precum umerașele BUMERANG, scaunele INGOLF, patul pentru bebeluși și cadrul de pat pentru copii SNIGLAR sunt legate de distrugerea pădurilor cu o mare valoare de conservare.

Cel puțin 30 de tipuri de astfel de produse ale acestor producători au fost găsite în magazine IKEA din 13 țări: Austria, Belgia, Cehia, Elveția, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Israel, Marea  Britanie, Polonia, România și  Suedia.

„Echipa de investigație a urmărit lanțul de aprovizionare, a analizat autorizațiile și  imaginile satelitare ale locurilor de exploatare a pădurilor din România, la depozitele de lemn și producătorii de mobilă, până la locul în care ajung aceste produse: pe rafturile magazinelor IKEA. S-a constatat că șapte producători se aprovizionează cu lemn din păduri cu valoare ridicată de conservare. Bazându-se pe date publice, IKEA este cel mai mare client al produselor manufacturate de către aceste companii, ceea ce implică o mare probabilitate ca acest lemn să fie transformat în mobilă IKEA. Acest lucru este cert în cazul companiei Plimob care produce practic exclusiv pentru IKEA”, se menționează în comunicatul transmis de Greenpeace.

Greenpeace CEE a oferit IKEA posibilitatea de a comenta concluziile acestei investigații. IKEA nu a contestat informațiile.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Ca la noi la nimeni.!!! Avem resurse pe care le exploatează străinii, avem păduri pe care le taie străinii !!! Am ajuns sa cumpărăm curentul electric romanesc de la unguri și gazul românesc de la polonezi si austrieci, mobila produsa din lemn romanesc de la fabrici si corporații suedeze sau Dumnezeu stie de pe unde.
    Avem cel mai fertil pământ din Europa, dar agricultura e la pământ și importam legume și fructe din tari care sunt mult sub nivelul nostru în aceasta privința. Avem cele mai mari preturi la mâncare din Europa și cele mal mici salarii, iar România e cea mai bogata tara în resurse și are cel mai fertil pamant. De ce ?? Ori suntem niște idioți, incapabili sa ne exploatam singuri aceste bogații date de Dumnezeu ori am fost trădați de acești politicieni josnici. Sunt tari care au mult mai puține resurse, dar s-au dezvoltat extraordinar exploatând în folosul propriu aceste resurse. Un astfel de exemplu sunt Emiratele Arabe sau Arabia Saudită care în afara de petrol nu au nimic. Noi am avut totul și am dat străinilor totul, iar rezultatul este catastrofal. O tara distrusa, economic, social cu datorii uriașe la băncile străine, a cărei politica economica falimentara practicata de către clasa politică antinationala timp de 30 sde ani a îngropat România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button