X

Comanda Armatei Române, cedată trupelor străine. Pregătiri de război?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Se pregătește România pentru intrarea în război? Toate măsurile luate până acum, culminând cu o nouă lege a Apărării naționale, ne îndreaptă într-o singură direcție.  Mai grav este că proiectul de lege inițiat de MApN oficializează cedarea conducerii Armatei Române către trupele străine, care s-au înmulțit alarmant pe teritoriul țării în ultima perioadă. O veste proastă vine și pentru polițiști, în sensul că MAI se militarizează la declararea stării de asediu, mobilizare sau război. 

Mai întâi a apărut pregătirea spitalelor de război, urmată de stoparea demisiilor din Armată prin transformarea soldaților în subofițeri, de urgentarea construirii spitalelor militare politraumă și de acordarea unor restanțe salariale polițiștilor, la care nici nu mai sperau.

Ultimul indiciu al pregătirii de război a României este și cel mai izbitor, dat fiind faptul că MApN a elaborat, brusc, un proiect al Legii Apărării naționale a României, pe motiv că trebuie să adaptăm legislația, că am intrat în NATO și în UE.

În proiectul de lege se prevede că, în cadrul misiunilor și operațiilor desfășurate împreună cu forțele aliate sau de coaliție, Ministerul Apărării Naționale, prin Statul Major al Armatei, poate transfera comanda operațională sau controlul operațional al forțelor puse la dispoziție, la nivel operativ sau tactic, comandantului aliat sau de coaliție care conduce misiunea sau operația respectivă sau primește comanda operațională sau controlul operațional al forțelor străine, în condițiile prevăzute în transferul de autoritate, care se realizează conform procedurilor stabilite în baza tratatelor la care România este parte.

”Procedurile și condițiile pentru transferul de autoritate se stabilesc prin hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Țării. În situațiile manifestării riscurilor și amenințărilor militare, constatate de Consiliul Suprem de Apărare a Țării, poate fi ridicată gradual capacitatea de luptă operațională a forțelor destinate apărării constituite pe timp de pace”, se arată în proiectul legislativ.

Poliția se militarizează

Pentru asigurarea conducerii unitare, pe timpul stării de asediu, al stării de mobilizare sau a stării de război, în fiecare județ și în municipiul București se va înființa, prin hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, funcția de comandant militar.

Potrivit proiectului de act normativ, forțele destinate apărării se compun din forțele armate, în care intră Armata Română, Jandarmeria, SRI, DGPI a MAI, SPP și STS, și forțele de protecție, formate din Poliția Română, Poliția de Frontieră, IGSU, Inspectoratul General pentru Imigrări, Inspectoratul General de Aviație a MAI și Administrația Națională a Penitenciarelor. Pe timpul stării de asediu, al stării de mobilizare și al stării de război, forțele de protecție din MAI, încadrate ca funționari publici cu statut special, se miliarizează.

”Militarizarea structurilor MAI la starea de asediu, mobilizare sau război va genera o serie de avantaje operaționale esențiale în ceea ce privește crearea unei imagini strategice integrate, capacitatea de coordonare a forțelor și de planificare a acțiunilor. Totodată, va crește capacitatea de integrare a forțelor MAI, în cadrul dispozitivelor constituite în interiorul teritoriului națiuonal și va asigura un grad ridicat de interoperabilitate și complementaritate a acțiunilor în raport cu forțele militare, pe timpul diferitelor misiuni de asigurare a securității și protecției populației”, se precizează în nota de fundamentare a proiectului.

Vine hibridul

Conform proiectului legislativ, Parlamentul României va aproba angajarea unor capabilități militare și nonmilitare pe teritoriul statului român sau în afara acestuia, pentru contracararea amenințărilor hibride, la propunerea președintelui României, după consultarea Consiliului Suprem de Apărarea Țării. Președintele poate dispune, la propunerea prim-ministrului, măsurile necesare pentru protejarea cetățenilor români aflați în pericol în afara teritoriului național. ”Transformările mediului global de securitate sunt caracterizate de accentuarea interdependențelor și impredictibilităților, precum și de dificultatea de a delimita riscurile și amenințările de tip clasic de cele hibride. Adoptarea legii este necesară și din perspectiva armonizării cadrului normativ incident domeniului apărării, precum și din necesitatea abordării apărării naționale în contextul apărării colective în cadrul Alianței Nord-Atlantice și a Politicii de Securitate și Apărare Comună a Uniunii Europene”, susține MApN.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Ce mai conteaza ca aceasta Armata masonica, buna doar de parada si defilare, va avea comandanti straini sau generali masoni romani si slugoi ordinari ai Vestului demonizat?! Ea oricum nu ii mai apara demult pe romani, ci din contra, va fi noua masina de tocat carne de roman! Cat despre faptul ca bestiile dambovitene vor sa militarizeze orice Institutie a statului, sa ii supravegheze si sa-i fileze pe romani fara vreun ordin judecatoresc, ci doar din “motive verosimile”(cum spune noua lege ce va fi votata in Parlamentul tradarii nationale) si deposedeze pe romani de ultimele drepturi si libertati ramase sub pretext, nici nu va mai conta prea mult, pt ca Iudele astea cretine, bagandu-ne gratuit in razboi cu Rusia, la ordin extern, vor pierde rapid controlul in Colonie in urma loviturilor rusilor(armata noastra masonica nici nu va conta practic, soldatii fugind ca potarnichile ca sa se salveze, iar trupele straine, putine in raport cu trupele rusesti si cu puterea acestora de foc, vor fi date rapid peste cap), asa ca sute de mii de romani nationalisti patrioti si crestini, grupati in echipe de lupta mai mari sau mai mici, vor trece la vanarea si jumulirea bestiilor autohtone si a familiilor acestora mafiote(unele dinre ele avand chiar si liste de prioritati printre bestiile importante, primite de la unii ofiteri activi sau in rezerva ai Serviciilor de informatii romanesti), dupa modelul echipelor legionare din anii ’30-40! In concluzie, bagarea Romaniei intr-un razboi cu Rusia, de catre acesti slugoi ordinari , ar fi o gresala fatala pt ei si familiile lor, dar eu cred ca asa se va intampla, deoarece cred ca Dumnezeu le-a luat practic mintile, iar in curand, si vietile lor mizerabile de tradatori!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button