X

Extinderea războiului din Ucraina prin baza NATO din România? Acesta să fie prețul plătit de Iohannis pentru postul de secretar general al NATO?

 🛑 Citiți tot materialul, până la capăt; vălul de ceață se risipește, incertitudinea strategică dispare…

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

– Trimiterea de trupe NATO în Ucraina nu mai este o ipoteză fără legătură cu realitatea, ci un scenariu cât se poate de plauzibil (n.  https://www.comisarul.ro/articol/exploziva-postare-a-profesorului-radu-carp-despre-_1531301.html)

> Cel puțin asta afirmă profesorul Radu Carp: «_NATO nu poate permite ca regiunea Odesa să ajungă în posesia Federației Ruse. Problema nu este doar învecinarea, ci accesul Federației Ruse la peste jumătate din Marea Neagră.¬ Dacă forțele ruse înaintează prea mult, li se va opune o linie de fortificații la marginea regiunii Odesa. Dacă aceasta nu rezistă, o „coaliție de voință” cu baza în România este pregătită să intervină._», a scris profesorul Radu Carp pe contul său de Facebook (n. https://www.facebook.com/carp.radu.9/posts/7461192690570115).

> *Postarea profesorului Radu Carp*, de pe Facebook: «Întrucât domeniul meu preferat este analiza strategică, constat că NIMENI, până acum, în România, nu a făcut o corelație simplă între următoarele informații:

• lărgirea capacității bazei militare de la Cincu pentru a găzdui un maxim de 6000 militari francezi;

• planul de investiții masiv de la baza Kogălniceanu (n. https://adevarul.ro/stiri-locale/constanta/exclusiv-incepe-modernizarea-bazei-militare-2258558.html; _inclusiv inaugurarea Centrului European de pregătire F-16, destinat pregătirii piloților din statele NATO și din Ucraina, de la Baza Aeriană 57, Fetești; Nicolae Crețu, comandantul bazei: „Pe lângă capacitățile existente ale Bazei 57 Aeriene… proiectăm și infrastructura necesară pentru a putea găzdui și susține capabilități terestre, pentru operațiuni speciale sau orice alt tip de capacitate militară care este necesară pentru a oferi un răspuns în contextul actual de securitate.”_; vezi: https://romania.europalibera.org/a/centru-european-f-16-pregatire-pilot-romani-ucraineni/32682729.html și https://project-e.ro/2024/03/20/baza-nato-mihail-kogalniceanu-in-judetul-constanta-se-construieste-cea-mai-mare-baza-nato-din-europa);

• afirmarea prezenței personalului militar NATO în Ucraina, ca instrument de _deterrence_;

• interceptarea agresivă a convorbirilor pe linie militară – mai întâi _Bundeswehr_, apoi legat de vizita anulată (n. https://www.biziday.ro/278703-2 și https://www.biziday.ro/278879-2) a lui Shapps (_n. Grant Shapps, ministrul britanic al Apărării) și Radakin (n. Tony Radakin, șeful armatei britanice_) la Odesa (n. https://adevarul.ro/stiri-externe/europa/sfatul-sefilor-armatei-britanice-pentru-ucraina-2348042.html);

• țintirea deliberată de către ruși a oficialilor europeni – vizita lui Mitsotakis (n. Kyriakos Mitsotakis, Premierul Greciei; 6 martie 2024) la Odesa (n. https://www.rador.ro/2024/03/06/premierul-greciei-kyriakos-mitsotakis-face-o-vizita-surpriza-in-ucraina-la-odesa); • vizite repetate ale unor oficiali occidentali la Odesa; • planul de fortificații ucrainean pe linia frontului, dar și în zona Odesa; • declarații repetate ale lui Macron, legate de „linia roșie” privind Odesa; • declarațiile lui Medvedev despre Odesa, ca parte a _Russky Mir_.

> Dacă legăm cu un creion invizibil toate aceste evoluții și declarații, rezultă că: • NATO nu poate permite ca regiunea Odesa să ajungă în posesia Federației Ruse. Problema nu este doar învecinarea, ci accesul Federației Ruse la peste jumătate din Marea Neagră; • dacă forțele ruse înaintează prea mult, li se va opune o linie de fortificații la marginea regiunii Odesa; • dacă aceasta nu rezistă, o „coaliție de voință” cu baza în România este pregătită să intervină.

> Spre surprinderea mea, acest scenariu, atât de dezbătut în capitalele statelor NATO, nu este discutat deloc la București.

> Nu, nu este propagandă rusă; propaganda rusă preia date corecte și le deformează, prin supralicitare și prin introducerea, greu de sesizat la prima vedere, a unor elemente false.

> Toate acestea nu sunt nimic altceva decât realitatea dură a unui război care se poartă aproape de granițele României.

> Se va ajunge la această „linie rosie” sau va fi depășită? Nu știm, în prezent.»

– ❗ Ce spune, în comentarii, Alice Marius Crăciun: „_Cu respect, e dezbătut, dar nu pe FB!_”… Dar, *cine este Alice Marius Crăciun?* Ehee! 🧐 Nimeni altcineva decât fostul comandant al componentei de Forţe pentru Operații Speciale (FOS) din cadrul Direcţiei Informaţii Militare (DIM): pe data de 23 decembrie 2016, col. Marius Dumitru Crăciun a fost avansat la gradul de general și trecut în rezervă (n. https://www.ziuaveche.ro/top-secret/armata-2/comandantul-fortelor-speciale-din-romania-trecut-in-rezerva-285414.html).

– ⁉️ Acum, întrebarea pe care ne-o punem cu toții, capătă sens: „*DE CE AR INVADA RUSIA, ROMÂNIA?*”

> Este foarte interesant de remarcat faptul că aceste scenarii apar în mass-media pe filieră occidentală, venind, în marea lor majoritate, din partea unor generali americani în rezervă sau în retragere care au rolul de a testa, deopotrivă, reacțiile Rusiei, dar și ale liderilor și opiniei publice din statele din estul Europei.

– *Varianta I: operațiune terestră prin Poarta Focșani* – presupune faptul că Rusia a străpuns Ucraina și a ocupat Republica Moldova… și nu mai întâmpină o rezistență semnificativă din partea Ucrainei – un scenariu ceva mai greu de crezut, dar nu imposibil;

– *Varianta II: o operațiune combinată dinspre Marea Neagră și Reni-Galați-Brăila* – presupune faptul că Rusia a cucerit Odesa și sudul Basarabiei, ajungând la Gurile Dunării și granița cu România, în nordul Dobrogei – un scenariu greu de crezut, dar probabil;

– *Varianta III: despre care nu vorbește nimeni, bombardamente combinate* (terestru, maritim și aerian), vizând anumite ținte deja selecționate de către Federația Rusă, precum BM Kogălniceanu, BM Fetești, BM Deveselu – un scenariu posibil, cu o probabilitate reală;

> Atacând România, Rusia va ataca NATO și nu va ezita să o facă dacă Moscova consideră că s-au depășit anumite linii roșii; cel mai probabil, Rusia va ataca ținte militare legitime, prin lovituri aeriene punctuale pentru a diminua și descuraja sprijinul occidental acordat Ucrainei.

– ⁉️ Alte întrebări, precum „*DE CE AR INVADA RUSIA, STATELE BALTICE SAU POLONIA?*” nu reprezintă decât alte scenarii…

> Ar fi deosebit de interesant de știut… Ce nu știm noi, plebeii? Ne facem că nu știm care sunt liniile roșii „stabilite” de Moscova și nu știm care sunt următorii pași „planificați” de Washington. Foarte important: nu știm de unde vor opera F-16 ale FAA ucrainene.

🛑 *CONCLUZIE*

– Dacă am acorda ceva mai multă atenție comunicării în situații de criză… am putea descoperi niște indicii extrem de interesante care nu sunt tocmai… „de bine”.

– Cu certitudine, războiul din Ucraina se va extinde și va cuprinde și România. Problema nu este dacă, ci când și cât…

– România va fi băgată în război de KWI, cu prețul postului de secretar general al NATO care i s-a oferit și care a fost acceptat.

– În situația în care Rusia ar ataca România, o reacție rapidă sau o intervenție rapidă a NATO, ca alianță, va fi una destul de palidă, implicând, cel mai probabil, doar forțele NATO de pe teritoriul României. Un grad mai mare de probabilitate ar avea, eventual, o reacție/intervenție rapidă americanilor sau a unui grup de state membre NATO.

– Restul… toate celelalte, sunt doar jocuri de rol și jocuri de culise. 🤐

❌ Cel mai trist este însă, că și unii și alții – ruși și americani, dar și europenii deopotrivă – ne consideră doar o monedă de schimb, o piesă ce poate fi sacrificată în jocurile lor meschine pentru putere.

❌ Să nu uităm faptul că, reîntregirea României a fost posibilă datorită consensului marilor puteri europene de a crea un stat tampon în calea rușilor și turcilor! (vezi analogia cu KWI, SG NATO)

Să dea bunul Dumnezeu să fie pace! 😇

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Ca sa facă o noua Maginot în zona Odesei in mai putin de 6 luni, cum o coc la CartGen natoist,trebuie sa lucreze vreo 100 k de ucrii-barbati și femei.Ati auzit de o astfel de mobilizare-ca doar s-ar vedea din sateliți?!?!
    Nici asa, nu rezista mult liniile astea: vor trece pe deasupra cu rachetele și vor deschide breșe în linii, făcându-le inutile, la fel ca pe originalele Maginot, Siegfried sau Berlin.Rusii trebuie sa ajungă la Constantinopol și apoi la Ierusalim.Drumul cel mai ușor e prin Herson-Odesa-Dobrogea-Varna-Stambul-Alep-Yerushalhaim.In doua luni vor fi acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button