X

PETIȚIE: Demisia Penalilor!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

„ALĂTURI DE PENALI ÎN FUNCȚIE” a devenit o practică obișnuită în USR!

Vlad Voiculescu, Clotilde Armand, Lucian Viziteu, Allen Coliban sau președinta USR Brașov au devenit „PENALI” cu acte în regulă.  Sunt cercetați penal, ca inculpați sau suspecți, în dosare de corupție sau de conflict de interese.

SEMNEAZĂ PETIȚIA

Cere-i lui Drulă să respecte ce a promis și să-i excludă pe penali din USR!

CINCI MICIUNI NESIMȚITE ALE USR DESPRE JUSTIȚIE ȘI INTEGRITATE ÎN POLITICĂ

MINCIUNA 1: „FĂRĂ PENALI ÎN FUNCȚII PUBLICE!”

Este cea mai mare minciună dintre toate. Reprezentanții USR au strâns semnături de la cetățeni, cu promisiunea că vor introduce în Constituție interdicția ca nicio persoană care are probleme penale să nu poată ocupa o funcție publică. Până în momentul de față, niciunul dintre membrii USR cercetați penal, începând de la primarii USR de la Sectorul 1Bacău ori Brașov și până la foștii miniștrii USR Voiculescu și Mihăilă, nu au renunțat la funcțiile publice pe care le ocupă.

MINCIUNA 2: „NU VOM FACE SCUT ÎN JURUL PENALILOR DIN USR, CUM AU FĂCUT ALTE PARTIDE.”

USR a criticat cu vehemență partidele care luau apărarea membrilor lor puși sub acuzare de magistrați. Acum însă, când procurorii îi anchetează pentru fapte penale pe reprezentanții USR, conducerea partidului face scut în jurul acestora, susținând că sunt victime ale unor intervenții politice în justiție. Este exact același gen de scuză pe care USR o critica virulent în cazul altor partide, dar pe care acum o invocă fără rușine în cazul colegilor de partid. Nu doar că nu se delimitează din partid, dar conducerea USR chiar defilează cu ei pe listele de candidați pentru alegerile locale sau europarlamentare.

MINCIUNA 3: „VOM APĂRA INSTITUȚIILE STATULUI DE DREPT!”

De la așa-zișii apărători ai statului de drept, cei de la USR au devenit cei mai agresivi adversari ai instituțiilor care asigură respectarea legii și a principiilor de integritate. Conducerea USR a atacat fără menajamente Agenția Națională de Integritate și Direcția Națională Anticorupție pentru că demască situațiile de incompatibilitate sau faptele penale ale unor reprezentanți USR care ocupă funcții publice. La fel contestă fără jenă deciziile și acțiunile magistraților care îi vizează pe membrii USR.

MINCIUNA 4: „VOM LUPTA PENTRU A APĂRA INDEPENDENȚA JUSTIȚIEI!”

Este o altă minciună grosolană pe care USR a vehiculat-o în campaniile electorale pentru a obține voturile din partea cetățenilor. Atunci când membrii USR au fost puși sub urmărire penală sau au fost nemulțumiți de deciziile magistraților, cei din conducerea USR si membrii USR vizați de anchetele penale au lansat tot fel de insinuări împotriva procurorilor sau judecătorilor care au luat decizii împotriva lor. Acest comportament a determinat Consiliul Superior al Magistraturii să ia de mai multe ori poziții oficiale în care denunță declarațiile prin care membrii USR încearcă să facă presiuni politice asupra magistraților, afectând grav se  independența justiției.

MINCIUNA 5: SCHIMBAREA ÎNȚELESULUI DE „PENAL” DUPĂ CUM LE CONVINE

Înainte, cei de la USR susțineau că politicienii care sunt vizați de anchete penale trebuie să renunțe la funcția publică pentru a nu afecta imaginea instituției, chiar dacă nu există încă o condamnare definitivă din partea unei instanțe de judecată. Acum însă, când cei vizați de anchete le sunt colegi de partid, cei de la USR, schimbă definiția „penalilor”, după cum le convine, în funcție de faza în care se află procesul penal. Inițial au spus că ești penal când un procuror deschide un dosar penal care te vizează. Dar când s-au deschis dosare penale împotriva unor lideri USR, au zis că aceștia nu au calitatea de suspect sau inculpat. Iar când colegii lor au devenit suspecți sau inculpați au spus că încă nu s-a pronunțat nicio instanță de judecată împotriva lor. De curând, o instanță de judecată a respins contestația lui Clotilde Armand împotriva deciziei ANI care o acuza de incompatibilitate și conflict de interese. În loc să dea afară partid primarul acuzat de fapte penale, cei de la USR i-au atacat public pe judecători.

CEI MAI MARI PENALI AI USR: VLAD VOICULESCU ȘI IOANA MIHĂILĂ

Sunt cercetați de DNA pentru că au aprobat achiziții supradimensionate de vaccinuri COVID, cu mult peste posibilitățile rezonabile de vaccinare a populației eligibile din România.

Cei doi foști miniștri ai Sănătății sunt acuzați de procurorii DNA ca au săvârșit infracțiunea de abuz în serviciu, în formă foarte gravă.

Explicațiile lui Vlad Voiculescu mai mult îl incriminează, decât să-l absolve de acuzațiile procurorilor DNA. Fostul ministru admite că în momentul în care a semnat pentru achiziție nu avea o fundamentare de specialitate, privind necesitatea și/sau oportunitatea achiziției de noi vaccinuri – acesta fiindu-i adusă la cunoștință ulterior aprobării achiziției.

Prejudiciul calculat de procurorii DNA în acest dosar de aproximativ 1 miliard de euro. Este cel mai mare prejudiciu stabilit vreodată în dosarele procurilor anticorupție de la DNA.

De remarcat, că ultimul memorandum pentru achiziția de vaccinuri a fost semnat și Dan Barna, în calitatea sa de vicepremier, responsabil de domeniul Sănătății.

Mai multe despre infracțiunile miniștrilor USR ai Sănătății

CLOTILDE ARMAND, PRIMARUL USR AL SECTORULUI 1

Clotilde Armand s-a numit pe sine în funcția de manager al unui proiect al Primăriei Sectorului 1, cu finanțare europeană. Culmea ironiei e că proiectul în cauză viza combaterea corupției: „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție”. În afară de faptul că s-a numit pe sine în această funcție, Clotilde Armand și-a majorat indemnizația de primar cu 30%, peste limitele legale referitoare la funcționarii care lucrează cu fonduri europene.

Din acest motiv, pe 7 noiembrie 2022, (cu doi ani înainte de alegerile locale din 2024), Agenția Națională pentru Integritate a emis o decizie de incompatibilitate și a sesizat Pachetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru conflictul de interese în care se afla primarul Sectorului 1.

Parchetul a început urmărirea penală  împotriva lui Clotilde Armand, cercetată în calitate de „suspect”.

Pe 12 martie 2024, procurorul de caz i-a transmis lui Clotilde Armand că i-a fost schimbată calitatea procesuală din suspect, în cea de „inculpat”, ceea înseamnă că anchetatorii au probe temeinice pentru a o pune sub acuzare. Infracțiunea pentru care e cercetată Clotilde Armand este cea de folosire a funcției publice pentru favorizarea unor persoane (respectiv propria persoană), în formă continuată.

În loc să facă pasul în spate din funcția publică, așa cum cerea USR politicienilor din alte partide care se aflau în situații similare, Clotilde Armand i-a atacat pe procurori acuzându-i că vor să o scoată din campanie.

Concomitent, Curtea de Apel București a respins contestația lui Clotilde Armand împotriva deciziei ANI. Altfel spus, instanța de judecată a confirmat indirect că Armand a încălcat legea și s-a aflat în conflict de interese.

Mai multe despre activitatea infracțională a lui Clotilde Armand

LUCIAN VIZITEU, PRIMARUL MUNICIPIULUI BACĂU

Primarul USR al Municipiului Bacău, Lucian Viziteu, este cercetat penal de DNA, în calitate de suspect, pentru infracțiunea de abuz în serviciu, pentru că a aprobat acordarea unei locuințe de serviciu pentru o colegă de partid, care lucra în primărie, deși aceasta avea domiciliul în municipiul Bacău, iar funcționarii din primării nu au dreptul legal de a primi locuințe de serviciu. Mai mult, colega din USR care a primit locuința, nu a plătit niciun leu chirie pe durata șederii.

De notat aici că procurorii au deschis mai multe dosare penale care vizează Primăria Municipiului Bacău și faptele primarului Viziteu.

Mai multe despre activitatea penală a lui Lucian Viziteu

ALLEN COLIBAN, PRIMARUL MUNICIPIULUI BRAȘOV

Primarul USR al Municipiului Brașov, Allen Coliban, este vizat de mai multe anchete penale deschis de procurori. Cea mai recentă dintre ele este dosarul „Amural”, în care un ONG cu numele respectiv a folosit abuziv un spațiul Catacombele, care aparținea municipalității. Prejudiciul este de peste 130.000 de lei. Evident că acest lucru nu ar fi fost posibil fără aprobarea conducerii primăriei. Vice-primărița Flavia Boghiu a fost deja pusă sub urmărire penală de către procurorii DNA, dar e puțin probabil ca aceasta să fi acționat de capul ei fără știrea primarului.

Coliban mai este vizat de u n alt doar instrumentat de DNA în care primarul Coliban este acuzat că a delegat în mod ilegal atribuțiile sale către aprpiata sa Adriana Miron, încălcând în mod abuziv hotărârea Consiliului Local Brașov.

Însă cel mai grav dosar penal deschis de DNA vizează decizia primarului Coliban de a transfera din fondurile municipalității suma de 1 milion de lei într-un ONG (Asociația Clubul Sportiv Scotch Club), din care făcea parte primarul și concubina sa, Clem Camelia Maria – membri fondatori, și al cărui sediu figura la adresa de domiciliul a celor doi. Scopul transferului era fianțarea echipei de fotbal FC Brașov. Altfel spus, primarul Coliban a dat fonduri din bani publici cetățeanului Coliban și concubinei sale. Sesizând probabil conflictul major de interese și caracterul penal al tranzacției, Coliban și concubina au pretins că s-au retras din ONG-ul respectiv cu o lună de zile înainte de semnarea contractului cu primăria și de virarea sumei de 1 milion de lei. Problema majoră a celor doi e că nu pot proba acest lucru întrucât așa-zisa retragere din calitatea de membri fondatori nu a fost înregistrată la Judecătoria Brașov. Deci, de facto, Coliban și concubina sa erau membri fondatori ai ONG-ului, când primarul Coliban a aprobat transferul de bani.

PENALII USR

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button