X

O nouă companie americană bubuie la bursă: După Roșia Montană, o luăm de la capăt cu NuScale?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O întrebare: după Roșia Montană, afacerea bazată nu pe minerit, ci pe creșteri la bursă induse de declarații politice, urmează același scenariu cu afacerea NuScale Power?

Acțiunile pînă acum în cădere ale controversatei companii americane au explodat azi la bursa NASDAQ cu 27%, pe fondul optimismului legat de proiectul reactoarelor modulare mici (SMR) din România.  În cursul ședinței de tranzacționare, avansul ajunsese la un moment la 42,55%, scrie Profit.ro.

Ce s-a întîmplat azi, care ar putea explica de ce niște acțiuni aflate în cădere la acest început de an, au explodat ”termonuclear”, după cum punctează siteul NASDAQ, care amintește și că NuScale a încheiat anul trecut cu o pierdere de 180,1 milioane USD, ceea ce a fost mai rău decât se anticipase?

Nu știm, exact, afară că ambasadoarea SUA la București s-a dus la locul faptei, la Doicești, cu prilejul evenimentului „Energie pentru generaţia următoare” organizat de Ministerul Energiei în parteneriat cu Nuclearelectrica şi compania RoPower Nuclear, la Doiceşti, și de acolo a dat asigurări că e un proiect grozav care va întări parteneriatul cu americanii:

„Acest proiect vizionar beneficiază de sprijin la cel mai înalt nivel din partea Guvernului SUA, atât din punct de vedere politic, cât şi financiar. De aceea sunt astăzi, aici, pentru a demonstra această susţinere. U.S. EXIM Bank şi Corporaţia Internaţională de Finanţare a Dezvoltării (DFC) din SUA s-au angajat să ofere finanţare pentru a asigura succesul acestui proiect SMR la Doiceşti, în valoare de 3 miliarde de dolari, respectiv de un miliard de dolari”.

Și tot acolo, ministrul Burduja a dat declarații la fel de optimiste:

”Iată că România are astăzi şansa de a aduce omenirii, prima centrală nuclearo-electrică bazată pe reactoare modulare de mici dimensiuni. Unde? Aici, la Doiceşti, în România. Robert Kennedy spunea cândva: „Mulţi văd lucruri care există şi se întreabă de ce? Alţii aleg să îşi imagineze lucruri care nu există şi se întreabă de ce nu?” Ne puteam şi noi astăzi întreba: de ce nu, aici în România, o asemenea minune a lumii?”.

Peste ocean, la New Yorkul aflat cu șapte ore în urma Doiceștiului, explodează tot azi acțiunile.

Se va repeta, deci, povestea Roșia Montană, care a adus cîștiguri imense la bursă patronilor firmei Gabriel Resources fără ca vreun gram de aur să fi fost extras vreodată? (Bogdan Tiberiu Iacob)

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Situatia ar putea fi rezumata astfel: americanii ordona, iar slugoii ordinari damboviteni se fac pres in fatza lor si executa intocmai si la timp, cu consecinte dezastruoase pt Romania si romani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button