X

Rusia datorează României de cel puțin o sută de ori valoarea tezaurului

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, spune, într-o postare pe Telegram, că „datoriile României faţă de Rusia şi Uniunea Sovietică depăşesc, „potrivit calculelor experţilor”, de 20-25 de ori valoarea întregului tezaur românesc ce fusese predat Rusiei spre păstrare în anii 1916-1917“. 

Potrivit Komsomolskaia Pravda, care o citează pe Maria Zaharova, în 1949, Moscova „i-a iertat României aproape toată datoria sa pentru distrugerile provocate în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial”.

***

Se pare că Zaharova are lacune mari la istorie. Pentru că dacă nu ar avea, ar ști că înainte ca România să atace URSS, URSS a furat României teritorii care nici acum nu ne-au fost înapoiate. Era de datoria României să-și recupereze teritoriile furate, așa că atacarea URSS de către România a fost perfect justificată. Cât despre datoriile României față de URSS, poate Zaharova nu știe jaful la care a fost supusă România de către poporul sovietic după ce ne-au ocupat și ne-au impus cu forța ideologia comunistă, nu știe că timp de peste zece ani după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, au furat absolut totul din România, au dezmembrat și furat fabrici întregi, au nenorocit o generații de români, au exterminat elita României și au impus în fruntea țării o adunătură de nulități a căror singură calitate era obediența față de Moscova.

Așa că, dacă e să vorbim de datorii, Rusia datorează României de cel puțin o sută de ori valoarea tezaurului pentru nenorocirile care ni le-a adus.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. “Rusia datorează României de cel puțin o sută de ori valoarea tezaurului” baaaaa, ce-ai baut baaaaa? cine a scris acest articol?

  2. Oricât am încerca să spunem că istoria e de partea noastră, faptele stau tocmai pe dos.
    1. Faptul că în ’40 ne-am aliat tocmai cu cei mai ticăloși extremiști cunoscuți vreodată, Germania nazistă, nu are nicio scuză. Germania nazistă furase jumătate din Transilvania in august ’40 și cu toate astea noi am ales să mergem peste ruși care luaseră Basarabia, nu peste nemți. Ipocrizie sau prostie? De ce nu s-a procedat invers?
    2. Germania în Primul Război Mondial aproape distrusese România, iar faptul că tezaurul a ajuns la ruși se datorează în exclusivitate acțiunilor de război și distrugere la care România a fost supusă de către Germania. Are cineva curaj să gândească, și să ceară despăgubiri (și) de la actualii politicieni germani, care au mutilat România în 1916 și ne-au obligat să înstrăinăm tezaurul, sau dansați și voi în aceeași horă bruxelleză, unde articolele se publică fără a fi gândite?

  3. Dar cum ramine cu jefuitorii vestici? Doar nemtii si pe o mica perioada de timp? Atit?! Cum ramine cu minunatii de austrieci? Dar francezii care ne-au bagat pe git o pupulatie straina care ne-a creat mari pagube? Dar englezii care au tinut in viata un imperiu otoman care s-ar fi prabusit cu mult timp inainte si de care am fi scapat mult mai devreme? Sint si mai multe exemple, nu doar astea, dar trebuie sa invatam sa-i acuzam de crime continuu si sa nu-i scoatem din ceea ce sint: criminali. Si cu pagubele create de slugile lor cum ramine? Ungurii, care se stie ce-au facut, nu trebuiesc uitati. Nici macar scuze nu si-au cerut, iar in plus continua cu mizeriile lor mai departe de parca nimic nu s-ar fi intimplat. Trebuie sa invatam sa acuzam, sa cerem si sa nu mai acceptam nimic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button